Uitvaart Wijhe

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een top uitvaartondernemer uit Wijhe die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wijhe verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wijhe – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wijhe gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Wijhe
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wijhe aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wijhe, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Diepenveen, Laag Zuthem en Broekland bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wijhe

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wijhe is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Wijhe vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Wijhe kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wijhe

Bij het wegvallen van een medemens spelen er verschillende emoties. Denk aan de schrik bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Wijhe. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Wijhe persoonlijke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische tijd een aantal zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wijhe

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wijhe te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wijhe contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Wijhe Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wijhe. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Wijhe. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Wijhe met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Wijhe kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wijhe

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Wijhe

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Wijhe gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Wijhe in het oog hebt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende prijzen voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de wens van de gestorvene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Wijhe

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Wijhe

Nadenken over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, zeker als je aan de tarieven denkt. Het is wel noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden enorm kostbaar kan zijn. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk hierbij aan een kist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wijhe en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wijhe inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wijhe inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wijhe

Het is voor elk persoon uit Wijhe raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de geruststelling dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Kort genomen kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een spaarpotje op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzes hebt. Dit is een uiterst handige uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Er zijn bovendien nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Wijhe dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk vereist. Zo kies je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wijhe

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wijhe verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wijhe

Het is raadzaam om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Wijhe te bellen. Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Hierna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Wijhe zorgen voor een mooie finale groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Wijhe

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wijhe

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wijhe. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wijhese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wijhe. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wijhe bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wijhe die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wijhe

Het afscheid was uitstekend geregeld

26 februari 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen houden aan onze lieve opa.

- Jessica Schouten

Eervol afscheid begeleid

20 februari 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel blij.

- Vincent Boer

Een warme uitvaartdienst

12 februari 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan die van ons. Enkel de nazorg kon wellicht wat beter.

- Niels Timmermans

Betrouwbaar

6 februari 2024

Vertrouwelijk en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlot de begrafenis regelen. Dank jullie wel.

- Marije Mulder

De allerlaatste groet was perfect

25 januari 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. Daarom hebben we een schitterend afscheid voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Tessa van den Broek

Boven verwachting soepel

16 januari 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel soepel deze mensen die gevonden hebben.

- Jeffrey Hendriks

Het afscheid was prachtig

12 januari 2024

Vlot en vlekkeloos alles geregeld na de offerteaanvraag. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Joyce Maas

Bijzondere mensen

3 januari 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Anne Schouten

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

26 december 2023

Eerst komt het leed en de dreun en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inzetten ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Tom Postma

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wijhe

Uitvaartverzorging HSU Olst Henrie Hutten

Averbergen 5
8121 CA Olst
Nederland

0570 564 800
http://www.uitvaartverzorgingolst.nl/

Memento Mori Uitvaartzorg

Brinklaan 4a
8181 EA Heerde
Nederland

0578 691 846
http://www.mementomoriheerde.nl/

De Weerd UITVAARTVERZORGING

Ereprijs 31
8131 GL Wijhe
Nederland

0570 606 266
https://deweerduitvaartverzorging.business.site/