Uitvaart Lemmer

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Lemmer?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Lemmer verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Lemmer – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Lemmer gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Lemmer
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 68 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Lemmer aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Lemmer, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Tjerkgaast, Idskenhuizen en Teroele bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Lemmer

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Lemmer kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Lemmer vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Lemmer kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Lemmer

Het regelen van een overlijden is altijd intens. Er is uiteraard het leed en wellicht de shock bij een onverwacht overlijden. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Ten eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Lemmer vervoerd worden. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • Koffie of thee
  • Aanvullende verlangen

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Lemmer unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende periode enkele dingen missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Lemmer

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Lemmer te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Lemmer contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Lemmer Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Lemmer. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Lemmer er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Lemmer met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Lemmer kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Lemmer

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Lemmer

Bij een heengaan is een belangrijke keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel ook opgevold. Ook kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Lemmer gehouden kan worden.

Indien men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden getransporteerd. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft trouwens niet. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Lemmer in de gaten hebt. Normaliter is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een steen of monument op de rustplaats. overigens is de voorkeur van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Lemmer

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Lemmer

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in Lemmer kan dit stevig in de papieren lopen. We kunnen moeilijk een kostenplaatje noemen aangezien een uitvaartdienst volstrekt persoonlijk is. Als je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit wordt gemiddeld afgedekt door een uitvaartverzekering. Dit is zeker aan te raden, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles eigenhandig te hoeven doen. Dit maakt het een optie om op de dag van het finale afscheid de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De methode van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je wensen. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 lichter. De kosten voor het transport verschillen per uitvaartcentrum. Standaard kun je van tevoren de doorsnee tarieven van de verschillende uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Lemmer. Hierbij kan iemand denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Tevens zal je moeten denken aan de kosten die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je het liefste een begrafenis wilt organiseren dan zal er immers een bedrag moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een grafkist en aan een steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling gemiddeld lager maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer lezen over de doorsnee aangelegenheden en kosten bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Lemmer en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Lemmer inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Lemmer inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Lemmer

Een uitvaartverzekering in Lemmer is de voornaamste selectie van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Lemmer zul je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer te adviseren.

De premie van de uitvaartverzekering in Lemmer zal altijd afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders te veel risico. Verder zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw gezondheid. Een verzekeraar is niet verplicht om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Lemmer je een te omvangrijk risico vindt, kunnen ze je weigeren. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook regelmatig samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen later een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente eventueel jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Lemmer

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Lemmer verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Lemmer

Het is slim om een uitvaartverzorger in Lemmer in te zetten voor een afscheidsdienst in Lemmer. Even beknopt andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaart zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is goed daar het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je direct een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemstukken en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Lemmer

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Lemmer

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Lemmer. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Lemmerse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Lemmer. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Lemmer bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Lemmer die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Lemmer

Eerbiedige uitvaartdienst

15 juli 2022

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was super georganiseerd.

- Saskia de Lange

Het afscheid van grootvader was enorm mooi!

7 juli 2022

Dit was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo beslissend is voor een fijne en waardige uitvaart!

- Jacobus Smeets

Het afscheid van opa was zo fijn!

30 juni 2022

Dit was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Nu snappen wij hoe bepalend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Joost de Bruijn

Bijzondere mensen

25 juni 2022

Alleen heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een fijne ervaring hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Mirjam van de Velde

Goedkoop en eervol

15 juni 2022

Lage tariefstelling en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was belangrijk.

- Kim Hermans

Persoonlijke uitvaartdienst

10 juni 2022

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid verwerken. Omdat dit er redelijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Astrid van der Horst

Dank jullie wel!

30 mei 2022

Gauw waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks alleen hoeven doen.
Super erkentelijk!

- Sjoerd van de Brink

Een uitkomst bij rouw

22 mei 2022

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Janneke de Boer

Direct in contact met de juiste persoon

18 mei 2022

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank je wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Thomas van Dam

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Lemmer

Draagt Elkanders Lasten

De Noord 6
8321 BA Urk
Nederland

0527 683 435
https://www.del-urk.nl/

Crematorium HaskerPoort

Haskerpoarte 2
8465 HP Oudehaske
Nederland

0513 724 401
http://haskerpoort.nl/

Begrafenis- en Crematieverzorging Boersma

Bjirkestrjitte 2
8531 ZC Lemmer
Nederland

0514 562 859
http://www.uitvaartboersma.nl/