Uitvaart Katwijk

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Wil jij een top uitvaartondernemer in Katwijk die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Katwijk verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Katwijk – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Katwijk gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Katwijk
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 79 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Katwijk aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Katwijk, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Beers, Linden en Cuijk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Katwijk

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Katwijk kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Katwijk vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Katwijk kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Katwijk

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een uitvaart. Omdat elke stap van fundamenteel belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het afstemmen van de uitvaart. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Dit is de partij die je zal helpen bij het organiseren van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu echt de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Katwijk is dit altijd de eerste stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het organiseren. De verwachte vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om slechts de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het ogenblik aangebroken om de teraardebestelling zelfstandig te gaan organiseren. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of askruik. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de dag is het belangrijk om de overgebleven zaken te organiseren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële aangelegenheden. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Katwijk

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Katwijk te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Katwijk contacteren

Voor een begrafenis in Katwijk heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum speelt een significante functie bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de uitvaart als de teraardebestelling zelf. In iedere uitvaartcentrum in Katwijk zijn indrukwekkende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Daarnaast is hier alles present om de overledene de finale verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Katwijk zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de dierbare ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel intimi.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Katwijk hebben een zaaltje waar de uitvaart georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme deel van de teraardebestelling en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verschillende uitvaartcentra in Katwijk kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de uitvaart zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt normaliter kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Katwijk met elkaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Katwijk

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Katwijk

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Graag wil je deze intieme keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Katwijk een graf geregeld moet worden. De tarieven kunnen stevig stijgen hiervoor. De kosten voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin logischerwijs ook weer enorm afwijken.

Een crematie in Katwijk brengt mindere tarieven met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de urn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Katwijk wilt is het van belang om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk flinke verschillen tussen de aanbieders. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Katwijk

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Katwijk

Het voelt wellicht wat bitter om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Katwijk. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaart kan behoorlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Het transport van de gestorvene
  • Eventueel in te huren dragers van de kist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hier zitten wel een aantal opties inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tarieven zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Katwijk en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Katwijk inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Katwijk inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Katwijk

Het is voor iedereen uit Katwijk verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je familie niet voor onverwachte hoge prijzen van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waardoor je verzekerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is perfect voor wanneer je specifieke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Katwijk behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Katwijk

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Katwijk verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Katwijk

Het is verstandig om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Katwijk te bellen. Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al dingen te organiseren. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus allerlei uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Katwijk zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Katwijk

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Katwijk

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Katwijk. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Katwijkse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Katwijk. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Katwijk bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Katwijk die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Katwijk

Boven verwachting soepel

8 januari 2023

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik dingen gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Susanne Mulder

Persoonlijke steun en toeverlaat

7 januari 2023

Dit gaan we niet snel vergeten want de persoon van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Remco Timmermans

Uitvaartverzorger enorm lief

26 december 2022

Vooraf komt het leed en de klap en dan besef je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen daarvoor. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Roy Groen

Echt betrokken bij de uitvaart

19 december 2022

Mensen die echt meedenken zijn uniek. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Maaike Smits

Geweldig geholpen

12 december 2022

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al snel waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en zaken uit handen nam. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Monique Maas

Het afscheid van opa was erg fijn!

8 december 2022

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm spannend. Gelukkig hadden we fijne hulp, wat zo belangrijk is voor een goede en waardige uitvaartdienst!

- Patricia van der Linden

Uitvaart prachtig zoals verlangd

2 december 2022

Het is precies gegaan zoals vader het het liefste had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk lage prijzen) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Niets was vreemd of te veel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Ook na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Tamara Kok

Op verzoek bijna onmiddellijk een geschikte begeleider

22 november 2022

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en wensen alvast door te spreken. Dit was erg uniek en mogelijk door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Kim Boer

De begrafenis van opa was ontzagwekkend

7 november 2022

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm indrukwekkend. Nu begrijpen wij hoe bepalend de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Robin Verhoeven

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Katwijk

Najade Uitvaarten

Meerkolstraat 21
6542 TJ Nijmegen
Nederland

06 34342117
http://www.najade-uitvaarten.nl/

Fiore Uitvaartzorg

Wethouder Lemmenstraat 11
5454 GH Sint Hubert
Nederland

0485 470 000
http://www.fioreuitvaartzorg.nl/

Afscheidshuis Fiore

Kerkpad 17
5454 GK Sint Hubert
Nederland

0485 470 000
https://www.fioreuitvaartzorg.nl/afscheidshuis/