Uitvaart Ede

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer in Ede die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Ede verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Ede – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Ede gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Ede

Uitvaart Ede
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 85 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ede aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ede, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wageningen, Bennekom en Harskamp bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ede

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ede is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Ede vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ede

Bij het overlijden van een geliefde spelen er verscheidene emoties. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet veel geregeld worden bij een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Ede gebracht worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van het testament

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Ede unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische periode veel zaken missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ede

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ede te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ede contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Ede. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Ede. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Ede er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Ede bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het tijdstip ervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Ede. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ede

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Ede

Bij een overlijden is een belangrijke keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Ede zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Ede gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is logischerwijs niet gedwongen. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Ede in de gaten te houden. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een steen of monument op de gedenkplaats. logischerwijs is de voorkeur van de gestorvene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Ede

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Ede

Nadenken over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, zeker als je aan de tarieven denkt. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan best in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar veel opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Ede zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ede en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ede inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ede inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ede

Een uitvaartverzekering in Ede uitzoeken is een van de beste keuzes die je zelf kunt maken. Wanneer je in Ede een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink onderdeel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

Hoeveel je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Ede is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan zeker de aanleiding dat de verzekeringspremie voor iedereen zal verschillen. Een jonger persoon betaalt grofweg minder verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Ede je een te groot risico vindt, zullen ze je afslaan. Het regelen van een verzekering gaat dan ook meestal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoon een bedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ede

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ede verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ede

Het is slim om een uitvaartverzorger in Ede in de arm te nemen voor een afscheid in Ede. We hebben het al even kort vermeld in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheid is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan tevens meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaart op zichzelf. Wanneer je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Ede is het altijd verstandig om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een goed beeld door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Verder is het een verstandig plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemstukken en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Ede

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ede

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ede. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Edese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ede. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ede bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ede die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ede

Erg meevoelend

11 november 2022

Na het heengaan wisten we even niet wat we echt moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we enorm vlot in contact met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden zeer snel contact en ze heeft ons fantastisch fijn geholpen met het organiseren.

- Willem de Jonge

Het afscheid was mooi

31 oktober 2022

Rap en perfect alles geregeld na de aanvraag. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Sandra van den Broek

Perfect geregeld

25 oktober 2022

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes geregeld werd. Tevens hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Claudia Vink

Een bijzonder afscheid

22 oktober 2022

Aangezien we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle zelfbedachte ideeën. Omdat dit er redelijk wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Marianne Verbeek

Erg meelevend

14 oktober 2022

We waren absoluut radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlot in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het regelen.

- Paulus de Boer

Een steun in deze moeilijke tijd

5 oktober 2022

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Jolanda van Dongen

Betrouwbaar

30 september 2022

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Jan van Wijk

Uitvaartverzorger erg lief

22 september 2022

Vooraf komt het verdriet en de dreun en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen ervoor. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer bijzonder. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Marijke de Vos

Persoonlijke begeleiding afscheid

13 september 2022

Liefdevolle mensen die alles vlot en degelijk organiseren gevonden.

- Klaas Post

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ede

Onderstal Uitvaartzorg

Allendesingel 171
6716 GP Ede
Nederland

0318 250 318
http://www.onderstaluitvaartzorg.nl/

Uitvaartzorg van de Weerd

Schaapsweg 77 79
6712 CC Ede
Nederland

0318 650 000
http://www.zorgvooruitvaart.nl/

Elske Ploeg Uitvaartzorg

Graaf Bentincklaan 19
6712 GS Ede
Nederland

06 42644499
http://elskeploeg.nl/