Uitvaart Wageningen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer in Wageningen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wageningen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Wageningen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Wageningen gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Wageningen vinden

Uitvaart Wageningen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 84 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wageningen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wageningen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Opheusden, Randwijk en Zetten bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wageningen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wageningen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Wageningen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Wageningen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wageningen

Het afhandelen van een heengaan is iedere keer intens. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een onvoorzien overlijden. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Wageningen. In de dagen direct na het heengaan moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Wageningen.

Zeker zul je in deze hectische periode meerdere zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wageningen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wageningen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wageningen contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Wageningen Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Wageningen. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Wageningen er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Wageningen bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Wageningen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wageningen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Wageningen

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Wageningen zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Wageningen gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar ook gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Wageningen in het oog hebt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit komt vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra kosten voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. logischerwijs is de wil van de gestorvene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Wageningen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wageningen

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de tarieven denkt. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wageningen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wageningen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wageningen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wageningen

Een uitvaartverzekering in Wageningen vergelijken is een van de voornaamste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Indien je in Wageningen een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk onderdeel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Wageningen is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Ook is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Wageningen geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg geld opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw familie benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wageningen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wageningen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wageningen

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Wageningen in te huren voor een afscheidsceremonie in Wageningen. Even beknopt andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles soepel verloopt.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaartdienst op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim aangezien het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze site simpel en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is zeer belangrijk en op deze manier heb je gauw een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het handig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en (rouw)kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in Wageningen ook in de gelegenheid om wellicht live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewild? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. In deze tijd van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige intense zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Wageningen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wageningen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wageningen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wageningense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wageningen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wageningen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wageningen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wageningen

Oprechte betrokkenheid

4 september 2023

Het overlijden van mijn moeder had een flinke invloed op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in contact komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Eigenlijk heel vriendelijk.

- Mark de Wit

Betaalbaar en eervol

1 september 2023

Lage prijzen en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Albert van de Wal

De uitvaartdienst was prachtig

22 augustus 2023

Vlot en zorgvuldig geregeld. Ook nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Natasja Scholten

Houvast in deze heftige tijd

13 augustus 2023

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Buitengewoon prettig en een terechte pluim voor de snelle reacties.

- Niels Maas

Perfect geregeld

6 augustus 2023

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie zeer prettig georganiseerd. Tevens hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Danny Bosman

De laatste groet was perfect

30 juli 2023

Ik heb eigenlijk niet de juiste woorden om te beschrijven hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen houden aan onze beste opa.

- Thijs van Vliet

Direct in contact met de juiste persoon

26 juli 2023

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren alvast door te nemen. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Natascha Postma

Het afscheid van grootvader was erg fijn!

17 juli 2023

Dit was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu weten wij hoe noodzakelijk de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Maartje Verhoeven

Een steun in deze lastige tijd

14 juli 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Enorm goed en een enorme pluim voor de rappe reacties.

- Jacob Vermeulen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wageningen

Uitvaartbegeleiding Wageningen

Elstar 96
6708 LZ Wageningen
Nederland

06 22916336
http://www.uitvaartbegeleidingwageningen.nl/

Uitvaartzorg van de Waal.

Buissteeg 2
6704 AG Wageningen
Nederland

0317 744 150
http://www.uitvaartzorgvandewaal.nl/

Herinneringshuys ’t Hoge Heem

Buissteeg 2
6704 AG Wageningen
Nederland

0317 722 910
http://herinneringshuysthogeheem.nl/