Uitvaart Uitdam

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Uitdam?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Uitdam verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Uitdam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Uitdam gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Uitdam
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 129 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Uitdam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Uitdam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Volendam, Edam en Monnickendam bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Uitdam

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Uitdam kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Uitdam vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Uitdam kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Uitdam

Bij het overlijden van een naaste spelen er verscheidene emoties. Denk aan de schok bij een onverwacht overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Het is tevens een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Als eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Uitdam. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Uitdam persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende periode enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Uitdam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Uitdam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Uitdam contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Uitdam Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Uitdam. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Uitdam. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Uitdam bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Uitdam kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Uitdam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Uitdam

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze persoonlijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder duur dan een begrafenis. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Uitdam een rustplaats georganiseerd moet worden. De tariefstellingen kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. De tariefstellingen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de prijzen voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de prijzen hierin logischerwijs ook weer beduidend verschillen.

Crematies in Uitdam zijn beduidend goedkoper. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans een optie tegen een kostenvergoeding. Het is ook geoorloofd om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Uitdam, is het immer wijs om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Uitdam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Uitdam

Piekeren over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, met name als je aan de tarieven denkt. Het is echt noodzaak gezien het organiseren van een heengaan aanzienlijk duur kan zijn. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Uitdam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Uitdam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Uitdam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Uitdam

Een uitvaartverzekering in Uitdam regelen is een van de slimste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Wanneer je in Uitdam een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een flink onderdeel van de uitgaven zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een bepaald bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde variant spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Uitdam zal altijd afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dat is dan zeker de aanleiding dat de premie voor iedereen zal variëren. Een jonger individu betaalt gemiddeld minder verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Uitdam niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren alvorens je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoon een bedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Uitdam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Uitdam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Uitdam

Het is verstandig om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Uitdam te bellen. Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al dingen te regelen. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken bij een uitvaart. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Vervolgens zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Uitdam zorgen voor een prachtige laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Uitdam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Uitdam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Uitdam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Uitdamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Uitdam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Uitdam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Uitdam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Uitdam

Heel fijn opgevangen

21 juli 2024

Ons moeder stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was ontzettend welkom. Niets was te raar en het was zeer persoonlijk.

- Roel de Boer

Een uitkomst bij verdriet

16 juli 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Zeer goed en een terechte pluim voor de vlotte reacties.

- Wendy Vermeulen

Een integere uitvaartdienst

6 juli 2024

We wilden het het liefste klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlot de begrafenis regelen. Bedankt.

- Arjan de Vos

Het vertrek van grootvader was enorm mooi!

3 juli 2024

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het best indrukwekkend. Gelukkig hadden we zorgzame ondersteuning, wat zo belangrijk is voor een goede en waardige begrafenis!

- Johannes Meijer

Een waardig afscheid

28 juni 2024

We hebben een zeer waardige begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon wellicht wat beter.

- Raymond Smits

Een intieme teraardebestelling

18 juni 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was razendsnel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was goed.

- Angela Kramer

Dank jullie wel!

12 juni 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te organiseren.
Mega bedankt!

- Jelle van de Pol

Schitterend afscheid

1 juni 2024

De uitvaartdienst was erg indrukwekkend. De verslagenheid was enorm na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet beter georganiseerd kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er flink wat tijd om de uitvaart te regelen.

- Simon Mulder

Eervol afscheid begeleid

26 mei 2024

Vlug en loffelijk gedaan. Heel tevreden.

- Robin van den Broek

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Uitdam

Uitvaartverzorging Carola Vriend-Schurink

Oude Zijds Burgwal 36
1141 AC Monnickendam
Nederland

06 55397588
http://www.carolavriend.nl/

Gaia Uitvaartbegeleiding

Lauwersmeer 70
1447 LL Purmerend
Nederland

06 83986565
http://www.gaia-uitvaart.nl/

Uitvaartverzorging U.E.V.

Grote Kerkstraat 57
1135 BC Edam
Nederland

0299 371 687
https://www.uitvaartverzorging-uev.nl/