Uitvaart Monnickendam

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Monnickendam?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Monnickendam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Monnickendam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Monnickendam gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Monnickendam

Uitvaart Monnickendam
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 81 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Monnickendam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Monnickendam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Volendam, Katwoude en Broek in Waterland bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Monnickendam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Monnickendam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Monnickendam vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Monnickendam kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Monnickendam

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten doen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal helpen bij het inregelen van de verschillende zaken. Wat zijn nu werkelijk de stappen die gezet moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Monnickendam wilt regelen, zul je eerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om louter de directe kring op de hoogte te stellen.

Dan is het ogenblik daar om de teraardebestelling persoonlijk te gaan organiseren. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking beschikbaar is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het verstandig om de andere zaken te regelen. Normaal is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Monnickendam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Monnickendam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Monnickendam contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Monnickendam. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Monnickendam. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Monnickendam. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het vertrek. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Monnickendam met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Monnickendam. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Monnickendam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Monnickendam

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Graag wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Monnickendam een grafkuil georganiseerd moet worden. De kosten kunnen fiks stijgen hiervoor. De kosten voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even degelijk na te gaan voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin simpelweg ook weer zeer veel verschillen.

Crematies in Monnickendam zijn beduidend minder duur. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig mogelijk tegen een compensatie. Het is ook geoorloofd om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Monnickendam, is het immer wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk grote afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Monnickendam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Monnickendam

Het voelt wellicht wat naar om na een overlijden na te denken over de prijzen van een uitvaart in Monnickendam. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een overlijden behoorlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de kist
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar een aantal opties inbegrepen. De tariefstelling voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Monnickendam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Monnickendam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Monnickendam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Monnickendam

Wij advisreren iedereen in Monnickendam aan om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor enorme tarieven komen te staan. Kort door de bocht kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waardoor je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een spaarpotje op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets meer onafhankelijkheid, omdat je meer keuzemogelijkheden hebt. Dit is een hele verstandige uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Tot slot is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Monnickendam dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk noodzakelijk. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Monnickendam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Monnickendam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Monnickendam

Het is verstandig om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Monnickendam te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaart. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk vandaar verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Monnickendam zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Monnickendam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Monnickendam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Monnickendam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Monnickendamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Monnickendam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Monnickendam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Monnickendam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Monnickendam

Persoonlijke hulp en toeverlaat

29 september 2022

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was geweldig. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Eva Schipper

Persoonlijke hulp en toeverlaat

21 september 2022

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was super. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Raymond van Dijk

Hele fijne uitvaartdienst gehad!

17 september 2022

Het is exact gegaan zoals vader het graag had gewild. Echt bizar mooi (en met relatief beperkte kosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Niks was apart of te veel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Guido Kok

Eerbiedige uitvaart

8 september 2022

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed gegaan.

- Bas Vos

Bijzonder handige hulp

30 augustus 2022

Enkel heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een gepaste belevenis hebben we gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewild in deze moeilijke tijd.

- Petrus van Veen

Een eigen afscheid

22 augustus 2022

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Aangezien dit er redelijk wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaartdienst zoals onze papa dat het liefste wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Rutger Huisman

Direct in contact met de juiste persoon

19 augustus 2022

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de wensen al doorgenomen worden. Dit was erg speciaal en mogelijk door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Anita van den Broek

Heel fijn opgevangen

7 augustus 2022

Het geweldige leven van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was bespreekbaar en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Angela Postma

Op verzoek bijna direct een waardige begeleider

5 augustus 2022

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de zorgen al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Michel de Leeuw

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Monnickendam

Uitvaartverzorging Carola Vriend-Schurink

Oude Zijds Burgwal 36
1141 AC Monnickendam
Nederland

06 55397588
http://www.carolavriend.nl/

Uitvaartcentrum Het Mirakel

C.J. Conijnstraat 6a
1131 DZ Volendam
Nederland

0299 412 400
http://www.begrafenisfondsvolendam.nl/

Nicodemus BV

C.J. Conijnstraat 6
1131 DZ Volendam
Nederland

0299 363 940
http://www.nicodemus.nl/