Uitvaart Edam

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Edam?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Edam verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Edam – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Edam gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Edam
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Edam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Edam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Broek in Waterland, Zuiderwoude en Uitdam bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Edam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Edam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Edam. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Edam kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Edam

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Aangezien elke stap van essentieel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de uitvaart. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het inregelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een uitvaart regelen in Edam is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De verwachte vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak normaal om louter de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het tijd voor de praktische invulling van de begrafenis. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of urn. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is veelal wat in vastgelegd rondom de laatste wensen. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de dag is het verstandig om de overgebleven zaken te regelen. Normaal gesproken is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Edam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Edam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Edam contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Edam Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Edam. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je verzorging wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Edam. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Edam bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Edam kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het mogelijk om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Edam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Edam

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Edam zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Edam gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Edam in het oog te houden. In de regel is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende kosten voor een (graf)steen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de wil van de gestorvene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Edam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Edam

De kosten voor een uitvaart in Edam kunnen dus behoorlijk uitlopen als je aanzienlijke voorkeuren hebt. Het is lastig om een schatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat normaal €1.500,-. Dit wordt (in de meeste gevallen) compleet gedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort dingen niet zelfstandig te moeten organiseren. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 lichter. De prijs voor het transporteren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Normaliter kun je op voorhand de doorsnee kosten van de verschillende uitvaartcentra zien op de webpagina van het vervoerbedrijf.

Vanzelfsprekend kunnen er aanvullende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Edam. Hierbij kan iemand denken aan mogelijke bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de uitgaven op. Als je liever een begrafenis wilt organiseren dan zal er tevens een geldbedrag moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een (graf)kist en aan een steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling meestal lager maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Edam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Edam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Edam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Edam

Wij raden iedereen in Edam aan om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je familie hebben dan de zekerheid dat zij niet voor forse tarieven komen te staan. Kort genomen kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hier ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is volmaakt voor wanneer je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Edam enorm fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Edam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Edam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Edam

Direct na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Edam Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om onmiddellijk al dingen te regelen. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Edam zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Edam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Edam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Edam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Edamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Edam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Edam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Edam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Edam

Fijne mensen voor de uitvaart

27 februari 2024

Attente mensen die alles snel en betrouwbaar regelen gevonden.

- Nienke van de Berg

Fijne helpende hand

19 februari 2024

Het doodgaan van mijn mama had een stevige invloed op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo lief en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Eigenlijk heel lief.

- Miranda Smits

Een eigen afscheid

12 februari 2024

Aangezien we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Aangezien dit er nogal wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaart zoals onze papa dat graag wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Marleen Post

Het afscheid was top geregeld

8 februari 2024

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te beschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen geven aan onze liefste grootvader.

- Martine Mulder

Dankbaar voor een eigen afscheid

23 januari 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was vlot en erg vriendelijk. De teksten werden ook herschreven met zijn hulp en ook meedenken over alles was klasse.

- Erik de Bruin

Een steun in deze heftige tijd

20 januari 2024

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Mark Timmermans

Geweldig geholpen

12 januari 2024

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was geregeld.

- Mariska Maas

Een intieme uitvaart

1 januari 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was handig en erg lief. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was goed.

- Linda van den Heuvel

Formidabele uitvaart

30 december 2023

De uitvaart was zeer imponerend. Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen beter afscheid geregeld kunnen krijgen. Enorm fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Suzanne Mol

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Edam

Nicodemus BV

C.J. Conijnstraat 6
1131 DZ Volendam
Nederland

0299 363 940
http://www.nicodemus.nl/

Uitvaartverzorging U.E.V.

Grote Kerkstraat 57
1135 BC Edam
Nederland

0299 371 687
https://www.uitvaartverzorging-uev.nl/

Vrouwen van Sereen Uitvaartverzorging

Voorhaven 141
1135 BP Edam
Nederland

0299 320 071
http://www.vrouwenvansereen.nl/