Uitvaart Katwoude

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Katwoude?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Katwoude verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Katwoude – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Katwoude gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Katwoude
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 122 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Katwoude aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Katwoude, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Zuiderwoude, Uitdam en Purmer bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Katwoude

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Katwoude is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Katwoude. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Katwoude kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Katwoude

Het afhandelen van een heengaan is immer zwaarwegend. Denk aan de schok bij een onverhoeds heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is bovendien een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Katwoude. In de dagen direct na het overlijden moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er van tevoren helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Katwoude persoonlijke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische tijd enkele zaken vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Katwoude

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Katwoude te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Katwoude contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Katwoude Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Katwoude. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Katwoude er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Katwoude samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Katwoude. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Katwoude

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Katwoude

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Katwoude zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Katwoude gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een begraafplaats getransporteerd worden. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is simpelweg niet verplicht. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Katwoude in het oog houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Overigens is de wens van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Katwoude

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Katwoude

Nadenken over een uitvaart kan een ellendig gevoel geven, voornamelijk als je aan de tarieven denkt. Het is echt noodzaak gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk duur kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Daar zitten wel een aantal mogelijkheden inbegrepen. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Katwoude en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Katwoude inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Katwoude inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Katwoude

Een uitvaartverzekering in Katwoude is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Indien je in Katwoude een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk deel van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, omdat het omstandigheden zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut te adviseren.

Wat je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Katwoude is afhankelijk van meerdere zaken. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger persoon betaalt doorgaans minder verzekeringspremie dan een mens op latere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar loopt anders een te groot risico. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Katwoude geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan ook jouw medische dossier moeten aanleveren indien je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoon een geldbedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Katwoude

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Katwoude verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Katwoude

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Katwoude Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Daarna kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk dus allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Katwoude zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Katwoude

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Katwoude

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Katwoude. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Katwoudese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Katwoude. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Katwoude bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Katwoude die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Katwoude

Geweldig geholpen

22 juli 2024

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. Al razendsnel waren we met iemand in contact die ons zelf benaderde en zaken uit handen nam. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was geregeld.

- Michel van der Meulen

Een integere uitvaart

16 juli 2024

Huiselijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Jacob de Wit

Snel in contact met de juiste persoon

11 juli 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren reeds door te nemen. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Martin Vermeulen

Tot in de puntjes verzorgd

2 juli 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Razendsnel contact ook.

- Koen Koning

Betaalbaar en eervol

25 juni 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Mariska van de Velden

Een integere uitvaartdienst

15 juni 2024

We wilden het bij voorkeur klein en privé houden en dat is gelukt. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Annemieke van Doorn

Dankbaar voor warme ondersteuning

12 juni 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik stond er niet alleen meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Nathalie Visser

Het afscheid van grootvader was enorm fijn!

3 juni 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het best indrukwekkend. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo doorslaggevend is voor een goede en passende uitvaartdienst!

- Renate de Vries

Uitvaartverzorger enorm lief

28 mei 2024

Na de schok van het plotseling sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Maaike Gerritsen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Katwoude

Uitvaartverzorging Carola Vriend-Schurink

Oude Zijds Burgwal 36
1141 AC Monnickendam
Nederland

06 55397588
http://www.carolavriend.nl/

Nicodemus BV

C.J. Conijnstraat 6
1131 DZ Volendam
Nederland

0299 363 940
http://www.nicodemus.nl/

Uitvaartverzorging U.E.V.

Grote Kerkstraat 57
1135 BC Edam
Nederland

0299 371 687
https://www.uitvaartverzorging-uev.nl/