Uitvaart Volendam

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Volendam?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Volendam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Volendam – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Volendam gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Volendam
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Volendam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Volendam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schardam, Hobrede en Purmer bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Volendam

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Volendam kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Volendam. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Volendam kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Volendam

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat elke fase van cruciaal belang is adviseren wij je aan om ondersteuning te vragen bij het organiseren van de uitvaart. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal helpen bij het afstemmen van de verschillende zaken. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? De belangrijkste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Volendam is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het organiseren. De verwachte vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Hierna is het moment daar om de begrafenis persoonlijk te gaan regelen. Hiermee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd wijs om in het testament te kijken van de overledene, hier is veelal wat in vastgelegd rondom de laatste wensen. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de concrete afronding. Normaal is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Volendam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Volendam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Volendam contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Volendam. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Volendam. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Volendam. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het afscheid. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Volendam met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Volendam kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Volendam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Volendam

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze intieme keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder prijzig dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Volendam een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Volendam zijn beduidend minder duur. Het duurste aan het cremeren is de urn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Volendam wilt is het van waarde om de tarieven altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Volendam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Volendam

Het voelt wellicht wat naar om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Volendam. Het is echt noodzaak gezien het organiseren van een heengaan aanzienlijk duur kan zijn. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk hier aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog allerlei kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een advertentie voor aangifte van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal zaken zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Volendam zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Volendam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Volendam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Volendam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Volendam

Een uitvaartverzekering in Volendam is de belangrijkste keuze van je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Volendam zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, aangezien het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Volendam zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daarom varieert de premie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per aanbieder. Zo valt een premie minder hoog uit indien je deze op een jongere leeftijd afsluit. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Volendam je een te groot gevaar vindt, kunnen ze je afwijzen. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook regelmatig samen met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Volendam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Volendam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Volendam

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Volendam in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Volendam. Even kort wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het organiseren van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan tevens direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden geregeld.

Alle plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Indien je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Volendam is het iedere keer handig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een goed beeld door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Doorgaans is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om bijkomende werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Volendam ook in de gelegenheid om eventueel live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Volendam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Volendam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Volendam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Volendamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Volendam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Volendam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Volendam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Volendam

Bijzonder handige begeleiding

20 september 2023

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Vanessa van der Heijden

De uitvaart was prachtig

11 september 2023

Direct en netjes georganiseerd. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Suzanne Gerritsen

Prachtige uitvaart

5 september 2023

Het was zo smaakvol! De verslagenheid was enorm na het sterven van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet waardiger georganiseerd kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat tijd om de uitvaart te organiseren.

- Femke de Koning

Boven verwachting soepel

30 augustus 2023

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Michiel van Beek

Een integere begrafenis

26 augustus 2023

We wilden het bij voorkeur klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Jelle Vermeulen

Een uitkomst bij rouw

16 augustus 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Evelien Bos

Bijzondere mensen

12 augustus 2023

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Guido van Doorn

Blij met warme hulp

31 juli 2023

Ik heb hele attente hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Esther Smit

Uitvaartdienst schitterend zoals verlangd

24 juli 2023

Exact zoals mijn pappa het wilde! Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief voordelig deze uitvaart georganiseerd is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘gekke’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Hendrik Smeets

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Volendam

Uitvaartverzorging Carola Vriend-Schurink

Oude Zijds Burgwal 36
1141 AC Monnickendam
Nederland

06 55397588
http://www.carolavriend.nl/

Uitvaartverzorging U.E.V.

Grote Kerkstraat 57
1135 BC Edam
Nederland

0299 371 687
https://www.uitvaartverzorging-uev.nl/

Vrouwen van Sereen Uitvaartverzorging

Voorhaven 141
1135 BP Edam
Nederland

0299 320 071
http://www.vrouwenvansereen.nl/