Uitvaart Schouwerzijl

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Zoek jij ondersteuning voor de uitvaart in Schouwerzijl?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Schouwerzijl verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Schouwerzijl – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Schouwerzijl gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Schouwerzijl vinden

Uitvaart Schouwerzijl
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 47 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Schouwerzijl aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Schouwerzijl, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Saaksum, Ezinge en Feerwerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Schouwerzijl

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Schouwerzijl is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Schouwerzijl vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Schouwerzijl kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Schouwerzijl

Bij het wegvallen van een medemens spelen er verschillende gevoelens. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Het is tevens een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een begrafenis. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Schouwerzijl vervoerd worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende voorkeuren

Indien er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Schouwerzijl persoonlijke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd veel zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Schouwerzijl

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Schouwerzijl te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Schouwerzijl contacteren

Bij een teraardebestelling in Schouwerzijl kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante functie bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de begrafenis als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in Schouwerzijl zijn indrukwekkende mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Bovendien is daar alles in paraatheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

De zwaarstwegende functie van een uitvaartcentrum Schouwerzijl zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de dierbare ook thuis opbaren. Indien je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances plannen voor alle personen die de geliefde kenden. Ook kun je het afgesloten houden voor enkel genodigden of familie.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Schouwerzijl kun je gebruik maken van een bijzondere zaal voor het uitleiden. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg uniek maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Schouwerzijl kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is genomen kun je vervolgens dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Schouwerzijl en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Schouwerzijl

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Schouwerzijl

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel alsmede gevolgd. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Schouwerzijl zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Schouwerzijl gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij ook gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er wel voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Schouwerzijl in het oog hebt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Vanzelfsprekend is de wens van de overledene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Schouwerzijl

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Schouwerzijl

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Schouwerzijl. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Hierin zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Schouwerzijl zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Schouwerzijl en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Schouwerzijl inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Schouwerzijl inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Schouwerzijl

Wij raden iedereen in Schouwerzijl aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je familie niet voor onverwachte hoge kosten van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn geïntegreerd. Hier ben je dan gegarandeerd van een goed georganiseerde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is perfect voor wanneer je bijzondere wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Schouwerzijl dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Schouwerzijl

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Schouwerzijl verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Schouwerzijl

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Schouwerzijl Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk dus meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Schouwerzijl zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Schouwerzijl

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Schouwerzijl

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Schouwerzijl. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Schouwerzijlse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Schouwerzijl. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Schouwerzijl bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Schouwerzijl die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Schouwerzijl

Respectvol en sober afscheid

12 mei 2021

We hebben mijn broer een waardige en mooie uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was iets minder smakelijk maar verder alles goed georganiseerd.

- Martine Driessen

Op maat hulp was super!

7 mei 2021

Ieder moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was heel erg prettig. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van oma. Oprecht formidabel geregeld.

- Joost de Jong

Betrokken en hulpvaardig

28 april 2021

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was erg ervaren. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Michel van den Bosch

Persoonlijke begeleiding afscheid

23 april 2021

De uitvaart is vlot, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Natasja Verbeek

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

12 april 2021

Vooraf komt het verdriet en de dreun en dan besef je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen daarvoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen koel gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Petje af.

- Vanessa Bosch

Enorm blij door attente hulp

8 april 2021

Ik heb zeer fijne ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest regelen. Ik hoefde niets alleen te doen. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De opvolgende dag was het geregeld.

- Cornelis van de Brink

De laatste groet was perfect

2 april 2021

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te omschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan perfect. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. We hebben echt een mooie laatste groet mogen geven aan onze beste grootpapa.

- Johan de Haan

Persoonlijke steun en toeverlaat

23 maart 2021

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was super. Hij was erg hulpvaardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Tessa Groen

Betrokken en behulpzaam

18 maart 2021

Dit gaan we niet gauw vergeten want de persoon van het crematie centrum was super. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Evelien Koster

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Schouwerzijl

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/