Uitvaart Pernis Rotterdam

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Pernis Rotterdam die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Pernis Rotterdam verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Pernis Rotterdam – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Pernis Rotterdam gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Pernis Rotterdam

Uitvaart Pernis Rotterdam
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Pernis Rotterdam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Pernis Rotterdam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schiedam, Vlaardingen en Rhoon bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Pernis Rotterdam

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Pernis Rotterdam kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Pernis Rotterdam vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Pernis Rotterdam kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Pernis Rotterdam

Een overlijden is altijd een schokkende aangelegenheid. Er is natuurlijk het leed en mogelijkerwijs de schok bij een plotsklaps overlijden. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste de administratieve melding bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Pernis Rotterdam gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er van tevoren duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Pernis Rotterdam.

Geheid zul je in deze indrukwekkende periode een aantal dingen missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Pernis Rotterdam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Pernis Rotterdam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Pernis Rotterdam contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Pernis Rotterdam. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan regelmatig worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Pernis Rotterdam. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Pernis Rotterdam er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het afscheid. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Pernis Rotterdam bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje koffie te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Pernis Rotterdam. Soms is het mogelijk om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Pernis Rotterdam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Pernis Rotterdam

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Pernis Rotterdam zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Pernis Rotterdam gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden overgebracht. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er wel voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Pernis Rotterdam in de gaten houdt. Doorgaans is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tariefstelling voor een grafsteen of monument op het graf. Natuurlijk is de wil van de gestorvene over het algemeen leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Pernis Rotterdam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Pernis Rotterdam

Het lijkt mogelijkerwijs wat bitter om na een heengaan na te denken over de prijzen van een uitvaart in Pernis Rotterdam. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

De prijzen na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Pernis Rotterdam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Pernis Rotterdam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Pernis Rotterdam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Pernis Rotterdam

Wij raden iedereen in Pernis Rotterdam aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor enorme tarieven komen te staan. Doorgaans zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een degelijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is uitstekend indien je persoonlijke wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Pernis Rotterdam dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Pernis Rotterdam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Pernis Rotterdam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Pernis Rotterdam

Het is wijselijk om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Pernis Rotterdam te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het vervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Pernis Rotterdam zal er een indrukwekkende uitvaart plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Pernis Rotterdam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Pernis Rotterdam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Pernis Rotterdam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Pernis Rotterdamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Pernis Rotterdam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Pernis Rotterdam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Pernis Rotterdam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Pernis Rotterdam

Lieve mensen voor de uitvaart

19 mei 2024

De uitvaart is vlug, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Rogier Koster

Hele mooie dienst gehad!

11 mei 2024

Het is precies gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst geregeld is. Het was ontzettend mooi met alle ‘gekke’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Ook achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Vincent Willems

Op verzoek haast onmiddellijk een geschikte begeleider

8 mei 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact stonden. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Rutger Kok

Uitmuntend geregeld

1 mei 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie buitengewoon prettig georganiseerd. Vlot contact ook.

- Marjolein van Dijk

Volledig ontzorgt

20 april 2024

Via uitvaartplek zijn we helemaal ontzorgt. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Zeer tevreden.

- Bram Vermeulen

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

14 april 2024

Na de shock van het abrupt sterven van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Niels de Lange

Perfect geregeld

12 april 2024

Nagenoeg onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes georganiseerd werd. Tevens hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Wouter Sanders

Persoonlijke begeleiding afscheid

2 april 2024

Lieve mensen die alles pijlsnel en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Petrus Martens

Welgemeende betrokkenheid

28 maart 2024

Het heengaan van mijn moeder had een behoorlijke impact op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaakjes te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Echt heel sympathiek.

- Jacoba Jansen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Pernis Rotterdam

Melati uitvaartzorg

Pieter Steynstraat 14
3135 LK Vlaardingen
Nederland

010 230 6845
https://www.melati-uitvaartzorg.nl/

Virati Uitvaartverzorging

3136 CJ Vlaardingen
Nederland

085 130 7632
http://www.virati.nl/

De Vlinder uitvaartverzorging & uitvaartwinkel

Hoogstraat 73b
3111 HC Schiedam
Nederland

010 426 0521
http://www.devlinderuitvaartverzorging.nl/