Uitvaart Schiedam

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een gemoedelijke uitvaartondernemer in Schiedam die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Schiedam verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Schiedam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Schiedam gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Schiedam vinden

Uitvaart Schiedam
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 103 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Schiedam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Schiedam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Delft, Den Hoorn en Schipluiden bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Schiedam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Schiedam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Schiedam. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Schiedam

Het afhandelen van een heengaan is altijd zwaarwegend. Denk aan de schrik bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Het is tevens een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Schiedam. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Schiedam persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd enkele zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Schiedam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Schiedam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Schiedam contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Schiedam Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Schiedam. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Schiedam. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Schiedam met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Schiedam. Soms is het een optie om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Schiedam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Schiedam

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden bij voorkeur niet mee belasten. Een crematie is doorgaans genomen goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Schiedam een rustplaats gehuurd moet worden. De kosten kunnen flink oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Het is dan zeker om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de prijzen voor de grafkuil zelf zal je daarnaast tarieven kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin logischerwijs ook weer zeer veel verschillen.

Crematies in Schiedam zijn aanmerkelijk minder duur. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls denkbaar tegen een kostenvergoeding. Je kunt er vanzelfsprekend tevens voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Schiedam, is het altijd wijs om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Schiedam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Schiedam

De kosten voor een uitvaart in Schiedam kunnen mogelijk sterk stijgen als je meerdere voorkeuren hebt. Het is lastig om een inschatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Wanneer je een uitvaartverzorger inhuurt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit is doorgaans gedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven regelen. De kosten voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 lichter. De prijs voor het transporteren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Regelmatig kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die samen gaan met het transport.

Aanvullende extra uitgaven zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Schiedam. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of kaarten. Afhankelijk van de specifieke kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je zeker te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een (graf)steen. Bij een crematie zijn de prijzen over het algemeen minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Schiedam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Schiedam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Schiedam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Schiedam

Een uitvaartverzekering in Schiedam uitzoeken is een van de beste beslissingen die je maar kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Schiedam zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij deze versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker in tijden van de uitvaart.

Hoeveel je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Schiedam is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een premie minder hoog uit als je die op een jongere leeftijd aangaat. Logisch, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger individu. Eveneens zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Schiedam niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Nagenoeg iedere keer zul je dan wel jouw medische verslag moeten inleveren indien je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Schiedam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Schiedam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Schiedam

Het is raadzaam om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Schiedam te bellen. De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie samen bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk vandaar diverse uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Schiedam zal er een mooie uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Schiedam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Schiedam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Schiedam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Schiedamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Schiedam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Schiedam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Schiedam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Schiedam

Respectvol en sober vertrek

18 april 2024

We hebben mijn broer een waardige en mooie teraardebestelling kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was top geregeld.

- Hendrika Dijkstra

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

11 april 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde heel ontspannen ondanks het leed. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Martinus Bosch

Op maat begeleiding was fantastisch!

3 april 2024

Elk moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm fijn. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van oma. Prachtig.

- Marieke Willems

Snel en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

25 maart 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde heel relaxed ondanks het verdriet. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Daniëlle Schouten

Blij met warme ondersteuning

16 maart 2024

Ik heb zeer fijne hulp gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest regelen. Ik hoefde niks alleen te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Dave Gerritsen

Tot in de puntjes georganiseerd

15 maart 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes georganiseerd werd. Vlot contact ook.

- Matthijs Groen

Uitvaart ondersteuning was geweldig

4 maart 2024

Ieder moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was heel erg fijn. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaart (bij de koffie) centraal. Schitterend.

- Natascha Wolters

Geweldig geholpen

27 februari 2024

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken direct voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was geregeld.

- Anna Schouten

De uitvaartdienst was geweldig

20 februari 2024

Vlot en volmaakt alles georganiseerd na de aanvraag. Daarnaast nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Niels de Koning

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Schiedam

Mavendo Uitvaartverzorging

Odinholm 30
3124 SC Schiedam
Nederland

085 130 0785
https://www.mavendo.nl/

Melati uitvaartzorg

Pieter Steynstraat 14
3135 LK Vlaardingen
Nederland

010 230 6845
https://www.melati-uitvaartzorg.nl/

Begrafenisondernemer Den Haag

Odinholm 30
3124 SC Schiedam
Nederland

070 221 2131
http://www.begrafenisondernemerdenhaag.nl/