Uitvaart Leidschendam

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Leidschendam?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Leidschendam verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Leidschendam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Leidschendam gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Leidschendam vinden

Uitvaart Leidschendam
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 44 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Leidschendam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Leidschendam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wassenaar, Voorschoten en Voorburg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Leidschendam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Leidschendam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Leidschendam. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Leidschendam kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Leidschendam

Een overlijden is altijd een schokkende gebeurtenis. Denk aan de schok bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende leed. Het is bovendien een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een begrafenis. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Leidschendam overgebracht worden. In de dagen direct na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Leidschendam unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische periode meerdere dingen vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Leidschendam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Leidschendam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Leidschendam contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Leidschendam. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Leidschendam. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Leidschendam er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Leidschendam met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Leidschendam kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Leidschendam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Leidschendam

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze intieme keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Leidschendam een graf geregeld moet worden. De tariefstelling kunnen fiks oplopen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te doen. Naast de tarieven voor de grafkuil zelf zal je daarnaast kosten kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tarieven hierin uiteraard ook weer beduidend afwijken.

Een crematie in Leidschendam brengt mindere kosten met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans denkbaar tegen een kostenvergoeding. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Leidschendam wilt is het van betekenis om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Leidschendam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Leidschendam

Het lijkt mogelijk wat wrang om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Leidschendam. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een heengaan behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat überhaupt meerdere kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid zaken zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Leidschendam zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen hoger dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Leidschendam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Leidschendam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Leidschendam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Leidschendam

Een uitvaartverzekering in Leidschendam is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Wanneer je in Leidschendam een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot gedeelte van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, omdat het omstandigheden zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Leidschendam zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt gemiddeld minder verzekeringspremie dan een persoon op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Gelijktijdig zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet verplicht om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Leidschendam je een te omvangrijk risico vindt, zullen ze je afwijzen. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg bovendien voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden later een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw familie benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Leidschendam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Leidschendam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Leidschendam

Het is wijselijk om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Leidschendam te bellen. Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al dingen te regelen. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie samen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Leidschendam zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Leidschendam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Leidschendam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Leidschendam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Leidschendamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Leidschendam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Leidschendam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Leidschendam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Leidschendam

Een waardig vertrek

6 mei 2021

We hebben een uitermate waardige ondersteuner kunnen vinden. Alleen de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Remco van Beek

Blij met warme ondersteuning

29 april 2021

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Deborah Hoekstra

Snel in contact met de juiste persoon

22 april 2021

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren alvast door te spreken. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan!

- Maartje Driessen

Het vertrek van grootvader was erg mooi!

15 april 2021

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Voortaan weten we hoe belangrijk de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Eveline Scholten

Volledig ontzorgt

4 april 2021

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Erg tevreden.

- Jacqueline Jacobs

Formidabel afscheid

29 maart 2021

De uitvaart was zeer imponerend. De troosteloosheid was groot na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet waardiger geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, hierdoor was er veel ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Gerrit van der Heijden

Uitvaart ondersteuning was top

21 maart 2021

Dag en nacht bereikbaarheid was zeer fijn. Kopje koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van oma. Werkelijk formidabel georganiseerd.

- Wouter van de Velde

Een intieme begrafenis

16 maart 2021

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg lief. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de handreiking was zeer gerespecteerd.

- Elisabeth Visser

Uitermate handige begeleiding

12 maart 2021

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Peter Martens

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Leidschendam

Duivenvoorde Uitvaartzorg

85 XX
Papelaan
2252 EG Voorschoten

071 203 2250
https://www.duivenvoorde-uitvaartzorg.nl/

Van Der Helm uitvaartzorg

Veenweg 14
2631 CL Nootdorp
Nederland

015 310 1643
http://www.vdhuz.nl/

PUUR Uitvaartbegeleiding

Kortelandseweg 20
2631 NE Nootdorp
Nederland

06 58825588
http://www.puur-ub.nl/