Uitvaart Leiden

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Leiden die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Leiden verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Leiden – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Leiden gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Leiden vinden

Uitvaart Leiden
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Leiden aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Leiden, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Kaag, Zoetermeer en Lisse bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Leiden

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Leiden kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Leiden. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Leiden kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Leiden

Bij het wegvallen van een naaste spelen er verscheidene emoties. Er is uiteraard het verdriet en misschien de shock bij een onverwacht heengaan. Het is ook een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een uitvaart. Ten eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Leiden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • De koffietafel
  • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Leiden.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd meerdere dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Leiden

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Leiden te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Leiden contacteren

Bij een teraardebestelling in Leiden kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de begrafenis als de uitvaart zelf. In ieder uitvaartcentra in Leiden zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met aanzien te bewaren tot de datum van de begrafenis. Ook is hier alles aanwezig om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

De belangrijkste rol van een uitvaartcentrum Leiden zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances plannen voor alle personen die de overledene kenden. Verder kun je het privé houden voor louter genodigden of familie.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Leiden kun je gebruik maken van een toegespitste aula voor het afscheid. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg persoonlijk maken. Er is de gelegenheid voor zelfstandig geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle verschillende geloofsthema’s. Verschillende uitvaartcentra in Leiden kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je later dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende mogelijkheden. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Leiden met mekaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Leiden

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Leiden

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden graag niet mee belasten. Een crematie is gemiddeld genomen minder prijzig dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Leiden een grafkuil geregeld moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard stijgen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te doen. Naast de kosten voor de rustplaats zelf zal je daarnaast tarieven kwijt zijn aan de (graf)steen en een grafkist. Ook hier kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Leiden brengt minder tarieven met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans geoorloofd tegen een vergoeding. Je kunt er natuurlijk tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Leiden, is het altijd verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk grote verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Leiden

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Leiden

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Leiden kan dit stevig in de kosten lopen. Het is moeilijk om een indicatie te geven zo lang niet elk persoon hetzelfde wilt afsluiten. Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit is standaard gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven regelen. De wijze van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je voorkeuren. Indien je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je rekenen op minstens 500,-. De prijs voor het verplaatsen van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Regelmatig kun je op de site van de betreffende aanbieder wel zien wat de prijzen zijn die samen gaan met het vervoer.

Natuurlijk kunnen er aanvullende kosten ontstaan bij een uitvaart in Leiden. Denk aan onder andere bloemen of kaarten. Daarnaast zal je moeten denken aan de kosten die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Als je het liefste een teraardebestelling wilt regelen dan zal er in ieder geval geld moeten worden besteed aan het graf, aan een grafkist en aan een steen. Voor een crematie zul je te maken krijgen met mindere kosten, alleen zul je ook een asurn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de gemiddelde zaken en prijzen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Leiden en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Leiden inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Leiden inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Leiden

Een uitvaartverzekering in Leiden is de belangrijkste keuze van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Leiden zal je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een afgesproken bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het omstandigheden zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Leiden zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dit is dan eveneens de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal variëren. Een jonger individu betaalt grofweg minder premie dan een persoon op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Ook is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet verplicht om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Leiden je een te groot risico vindt, kunnen ze je afwijzen. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook meestal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een tekort zal de gemeente misschien jouw naasten benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Leiden

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Leiden verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Leiden

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Leiden Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al dingen te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt alsmede het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Leiden zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Leiden

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Leiden

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Leiden. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Leidense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Leiden. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Leiden bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Leiden die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Leiden

Schitterend afscheid

20 mei 2024

De uitvaartdienst was zeer indrukwekkend. De verslagenheid was aanzienlijk na het overlijden van oma maar de uitvaart had niet waardiger georganiseerd kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaartdienst te regelen.

- Dirk de Jonge

Op verzoek vrijwel direct een geschikte begeleider

17 mei 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen reeds door te nemen. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank je wel voor het mogelijk maken ervan.

- Edwin Jansen

Het afscheid was uitstekend geregeld

8 mei 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze beste opa kunnen organiseren.

- Sanne Hendriks

Attente mensen voor de begrafenis

29 april 2024

De uitvaart is vlot, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Sabrina Smit

Een uitkomst bij rouw

22 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Hanneke de Bruijn

Prachtig afscheid begeleid

14 april 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel gelukkig.

- Ingrid de Ruiter

Verwachtingen zijn overtroffen

7 april 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was snel georganiseerd.

- Sharon Smits

Bijzondere mensen

2 april 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een lieve belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze lastige tijd.

- Jolanda Hoekstra

Uitmuntend geregeld

23 maart 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie ontzettend prettig georganiseerd. Bovendien hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Mariska van de Brink

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Leiden

Regentesse Uitvaarten

Regentesselaan 6
2341 KP Oegstgeest
Nederland

071 341 1590
https://regentesse.net/

Attendo Uitvaartzorg

Lange Voort 3
2343 CA Oegstgeest
Nederland

071 565 1577
https://www.attendouitvaartzorg.nl/

Cemetery Groenesteeg

Groenesteeg 126
2312 SR Leiden
Nederland

071 589 1226
https://www.begraafplaatsgroenesteeg.nl/