Uitvaart Wassenaar

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Wassenaar die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Wassenaar verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Wassenaar – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wassenaar gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Wassenaar

Uitvaart Wassenaar
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wassenaar aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wassenaar, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Voorhout, Rijnsburg en Voorschoten bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wassenaar

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wassenaar is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Wassenaar vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wassenaar

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat elke fase van fundamenteel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de begrafenis. Je kunt dit niet alleen vragen aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij helpen je met het regelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Als je een teraardebestelling in Wassenaar wilt regelen, zul je eerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om slechts de directe kring op de hoogte te stellen.

Hierna is het ogenblik daar om de begrafenis eigenhandig te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de praktische afronding. Doorgaans is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste rekeningen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wassenaar

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wassenaar te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wassenaar contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Wassenaar Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wassenaar. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je behandeling wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Wassenaar. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het afscheid. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Wassenaar met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Wassenaar kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wassenaar

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Wassenaar

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw nabestaanden het liefste niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Wassenaar een rustplaats gehuurd moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tarieven voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de prijzen oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Wassenaar zijn aanmerkelijk minder duur. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak mogelijk tegen een vergoeding. Je kunt er uiteraard daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wassenaar, is het altijd wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk flinke afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt zo al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Wassenaar

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Wassenaar

Piekeren over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaart
  • Het transport van de gestorvene
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten weliswaar een aantal opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Wassenaar zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan indien je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wassenaar en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wassenaar inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wassenaar inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wassenaar

Het is voor elk persoon in Wassenaar verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan zeker dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is volmaakt als je specifieke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Wassenaar dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wassenaar

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wassenaar verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wassenaar

Het is slim om een uitvaartverzorger in Wassenaar in te huren voor een afscheid in Wassenaar. We hebben het al even eerder aangestipt in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsceremonie is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd loopt.

Alle plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig aangezien het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze internetpagina simpel en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een helder idee door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Verder is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Behoren bloemen en rouwkaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze periode van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Wassenaar

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wassenaar

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wassenaar. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wassenaarse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wassenaar. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wassenaar bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wassenaar die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wassenaar

Welgemeende interesse

19 mei 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Echt heel vriendelijk.

- Ilse Jansen

Merci!

11 mei 2024

Vlug waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks alleen hoeven doen.
Mega bedankt!

- Lisette Schouten

Tot in de puntjes georganiseerd

10 mei 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Met regelmaat werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Bovendien hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Tim van de Wal

Een eigen uitvaart georganiseerd

27 april 2024

Zelden in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Marjolein Wolters

Volkomen de zorg uit handen

24 april 2024

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Natasja Evers

Volledig ontzorgt

19 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Snel en simpel kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Rutger Brouwer

Eervol afscheid begeleid

11 april 2024

Vlug en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Barbara de Bruijn

Schitterend afscheid

3 april 2024

De uitvaart was behoorlijk imponerend. De verslagenheid was enorm na het sterven van oma maar de uitvaartdienst had niet waardiger georganiseerd kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Arjan van de Velden

Heel erg betrokken

26 maart 2024

We waren absoluut radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we enorm snel in verbinding met iemand die ons verder kon helpen. We hadden zeer vlug contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Kirsten Driessen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wassenaar

Funeral Company

Plein 2
2242 KB Wassenaar
Nederland

06 55706615
http://www.funeralcompany.nl/

Omen Uitvaartzorg

Oostdorperweg 151
2242 NJ Wassenaar
Nederland

070 514 6100
http://www.omen-uitvaartzorg.nl

Duivenvoorde Uitvaartzorg

85 XX
Papelaan
2252 EG Voorschoten

071 203 2250
https://www.duivenvoorde-uitvaartzorg.nl/