Uitvaart De Koog

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer in De Koog die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart De Koog verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit De Koog – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer De Koog gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart De Koog
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Koog aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Koog, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oosterend, De Cocksdorp en Den Hoorn Texel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Koog

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Koog kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit De Koog. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit De Koog kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Koog

Bij het wegvallen van een naaste spelen er verscheidene emoties. Denk aan de schok bij een onverwacht overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Het is bovendien een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een teraardebestelling. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in De Koog. In de dagen meteen na het overlijden moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in De Koog unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische tijd een aantal zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Koog

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Koog te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Koog contacteren

Voor een begrafenis in De Koog heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle aangelegenheden voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in De Koog zijn geweldige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Tevens is daar alles in paraatheid om je geliefde fatsoenlijk te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in De Koog zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Natuurlijk mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor uitsluitend intimi.

De meerderheid aan uitvaartcentra in De Koog hebben een zaaltje waar de dienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg passend maken. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum De Koog zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties bij de plechtigheid.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in De Koog met mekaar en maak een weloverwogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Koog

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis De Koog

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal alsmede opgevold. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in De Koog gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is simpelweg niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie De Koog in de gaten te houden. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. Logischerwijs is de wens van de overledene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en De Koog

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in De Koog

Het lijkt mogelijkerwijs wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in De Koog. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan behoorlijk in de kosten lopen. Je gaat überhaupt meerdere kosten maken, denk hierbij aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen hier nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Hierin zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in De Koog zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Koog en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Koog inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Koog inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Koog

Een uitvaartverzekering in De Koog vergelijken is een van de slimste keuzes die je zelf kunt maken. Wanneer je in De Koog een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een groot stuk van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vaststaand bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet gedwongen om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in De Koog zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan zeker de aanleiding dat de premie voor elk persoon zal variëren. Een jonger mens betaalt gemiddeld lagere verzekeringspremie dan iemand op latere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders buitensporig risico. Verder is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in De Koog je een te omvangrijk gevaar vindt, mogen ze je afwijzen. Nagenoeg altijd zul je dan wel jouw medische dossier moeten aanleveren voordat je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente misschien jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Koog

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Koog verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Koog

Het is goed om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in De Koog te bellen. Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer De Koog zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in De Koog

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Koog

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Koog. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Koogse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Koog. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Koog bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Koog die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Koog

Lage prijzen en vreedzaam

14 april 2024

Lage tarieven en een vredig afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Dave Schouten

Ontzettend blij door fijne hulp

6 april 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Cornelis van der Heijden

Zeer mooie ceremonie gehad!

1 april 2024

Het is exact gegaan zoals vader het bij voorkeur had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk lage prijzen) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Niets was apart of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Eric Meijer

Prachtig afscheid begeleid

27 maart 2024

Vlug en loffelijk gedaan. Heel blij.

- Arjan de Boer

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

22 maart 2024

Na de schrik van het ineens overlijden van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was raar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Kim Martens

Formidabel afscheid

15 maart 2024

Het was zo mooi! De verslagenheid was groot na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet beter georganiseerd kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Natasja van de Velde

Uitvaartbegeleider was erg lief

3 maart 2024

Allereerst komt het leed en de dreun en dan besef je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inzetten daarvoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verrast met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Leonie Kramer

De laatste groet was perfect

25 februari 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een schitterend uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Erik Schipper

Persoonlijke uitvaartdienst

20 februari 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in de plechtigheid verwerken. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een heel persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Sylvia Bosman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Koog

RK Begraafplaats St. Jozef

Jan Verfailleweg
1783 BB Den Helder
Nederland

0223 613 857
https://uitvaartdekkerdenhelder.nl/locaties/r-k-begraafplaats-sint-jozef

Caelum uitvaarten en financiële nazorg

Middelzand 2312
1788 CE Julianadorp
Nederland

06 51073545
https://caelum-uitvaarten-en-financiele-nazorg.business.site/

Afscheidshuis ‘de Vlindertuin’ Uitvaartzorg

Parkstraat 1-1a
1787 AB Julianadorp
IJsselmeerstraat 2

0223 861 078
http://www.afscheidshuisdevlindertuin.nl/