Uitvaart Den Burg

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer in Den Burg die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Den Burg verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Den Burg – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Den Burg gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Den Burg
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 114 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Den Burg aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Den Burg, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oosterend, De Koog en Den Hoorn Texel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Den Burg

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Den Burg is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Den Burg. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Den Burg kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Den Burg

Het regelen van een heengaan is altijd intens. Denk aan de schok bij een onverhoeds heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is ook een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet van alles besloten worden bij een uitvaart. Ten eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Den Burg vervoerd worden. In de dagen direct na het overlijden dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Den Burg unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke tijd enkele zaken over het hoofd zien. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Den Burg

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Den Burg te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Den Burg contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Den Burg. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plaats vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Den Burg. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Den Burg. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Den Burg bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Den Burg. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Den Burg

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Den Burg

Bij een overlijden is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Den Burg zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Den Burg gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat is uiteraard niet verplicht. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Den Burg in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een (graf)steen of monument op de rustplaats. Logischerwijs is de wil van de overledene immer leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Den Burg

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Den Burg

Piekeren over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hier aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Den Burg zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Den Burg en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Den Burg inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Den Burg inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Den Burg

Een uitvaartverzekering in Den Burg is de voornaamste keuze van je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Den Burg zal je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Den Burg zal steevast afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daardoor varieert de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Logisch, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Den Burg geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw familie aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Den Burg

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Den Burg verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Den Burg

Het is verstandig om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Den Burg te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Den Burg zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Den Burg

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Den Burg

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Den Burg. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Den Burgse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Den Burg. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Den Burg bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Den Burg die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Den Burg

Uitermate geschikte hulp

18 mei 2024

Enkel heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Maurice Hermans

Een persoonlijk afscheid

17 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid inderdaad zoals papa dat wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Kelly van den Broek

Goedkoop en eervol

5 mei 2024

Lage prijzen en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. Aangezien ons inkomen beperkt is was dit uitmuntend.

- Richard de Graaf

Een intieme begrafenis

28 april 2024

Onze man van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Antonius van de Wal

Waardige uitvaart geregeld

22 april 2024

Razendsnel en waardig geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Rob Schipper

Dank jullie wel!

16 april 2024

Snel waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks autonoom hoeven doen.
Mega bedankt!

- Angela Blom

Merci!

10 april 2024

Vlot waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks autonoom hoeven doen.
Onwijs erkentelijk!

- Kelly Bos

Blij met warme hulp

1 april 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De volgende dag was het geregeld.

- Mirjam Hermans

Lage kosten en sereen

23 maart 2024

Lage prijzen en een sereen afscheid was wat we wensten. Omdat onze inkomsten laag is was dit perfect.

- Nicole Vos

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Den Burg

RK Begraafplaats St. Jozef

Jan Verfailleweg
1783 BB Den Helder
Nederland

0223 613 857
https://uitvaartdekkerdenhelder.nl/locaties/r-k-begraafplaats-sint-jozef

Caelum uitvaarten en financiële nazorg

Middelzand 2312
1788 CE Julianadorp
Nederland

06 51073545
https://caelum-uitvaarten-en-financiele-nazorg.business.site/

Afscheidshuis ‘de Vlindertuin’ Uitvaartzorg

Parkstraat 1-1a
1787 AB Julianadorp
IJsselmeerstraat 2

0223 861 078
http://www.afscheidshuisdevlindertuin.nl/