Uitvaart Den Helder

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Den Helder?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Den Helder verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Den Helder – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Den Helder gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Den Helder
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Den Helder aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Den Helder, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oudeschild, Den Hoorn Texel en Anna Paulowna bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Den Helder

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Den Helder kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Den Helder vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Den Helder kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Den Helder

Er komt veel inspanning kijken bij het regelen van een uitvaart. Omdat elke fase van fundamenteel belang is raden wij je aan om ondersteuning te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee helpen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het inregelen van de verschillende dingen. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? Alles ontstaat bij het melden van overlijden bij de gemeente. Wanneer je een teraardebestelling in Den Helder wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Dan is het moment aangebroken om de uitvaart eigenhandig te gaan regelen. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het belangrijk om de overige zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (eventuele) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Den Helder

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Den Helder te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Den Helder contacteren

Bij een teraardebestelling in Den Helder kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke invloed op alle dingen voor en na de uitvaart. In iedere uitvaartcentrum in Den Helder zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Bovendien is daar alles in gereedheid om je dierbare proper te laten verzorgen.

De primaire activiteit van een uitvaartcentrum Den Helder zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk kun je de geliefde ook thuis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor alleen intimi.

De meeste uitvaartcentra in Den Helder hebben een gehoorzaal waar de dienst gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg persoonlijk maken. Er is de ruimte voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten geloven. Allerlei uitvaartcentra in Den Helder kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is geweest kun je achteraf dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt gewoonlijk kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Den Helder en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Den Helder

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Den Helder

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Liever wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Den Helder een grafkuil geregeld moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk na te gaan voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tarieven voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de kosten hierin simpelweg ook weer beduidend afwijken.

Crematies in Den Helder zijn fors goedkoper. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit dikwijls denkbaar tegen een vergoeding. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Den Helder, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk forse afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt zo al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Den Helder

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Den Helder

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, voornamelijk als je aan de tariefstelling denkt. Het is echt noodzaak gezien het organiseren van een overlijden best duur kan zijn. Je gaat sowieso diverse kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier standaard bij in. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Den Helder en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Den Helder inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Den Helder inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Den Helder

Wij raden iedereen in Den Helder aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de opluchting dat zij niet voor forse prijzen komen te staan. Doorgaans zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan verzekerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is perfect voor wanneer je persoonlijke wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Den Helder dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk noodzaak. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Den Helder

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Den Helder verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Den Helder

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Den Helder in te zetten voor een afscheid in Den Helder. We hebben het al even kort vermeld in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel loopt.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de dag zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim aangezien het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een helder beeld door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Tevens is het handig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Horen bloemstukken en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in Den Helder ook in de gelegenheid om wellicht live muziek te organiseren als de overledene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze zware periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Den Helder

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Den Helder

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Den Helder. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Den Helderse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Den Helder. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Den Helder bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Den Helder die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Den Helder

Passende uitvaart geregeld

18 april 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel tevreden.

- Annemieke Willemsen

Persoonlijke uitvaart

7 april 2024

Omdat we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Omdat dit er redelijk wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Bart Smits

De allerlaatste groet was perfect

5 april 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe smaakvol de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet mogen geven aan onze liefste grootvader.

- Pascal Hermans

Een fijne uitvaart

23 maart 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. We hebben alleen achteraf niets meer vernomen, spijtig.

- Danny van den Heuvel

Het afscheid was uitstekend geregeld

16 maart 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen regelen.

- Eveline de Koning

Een respectvol afscheid

11 maart 2024

We hebben een uitermate passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niks meer vernomen, helaas.

- Nicolaas van Dongen

Betrokken en hulpvaardig

2 maart 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was super. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Wouter Bosch

Een persoonlijk afscheid

27 februari 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in de plechtigheid opnemen. Aangezien dit er nogal wat waren was het een heel persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Jasper Bakker

Persoonlijke hulp en toeverlaat

21 februari 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink ervaren. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Edwin de Haan

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Den Helder

Afscheidshuis ‘de Vlindertuin’ Uitvaartzorg

Parkstraat 1-1a
1787 AB Julianadorp
IJsselmeerstraat 2

0223 861 078
http://www.afscheidshuisdevlindertuin.nl/

RK Begraafplaats St. Jozef

Jan Verfailleweg
1783 BB Den Helder
Nederland

0223 613 857
https://uitvaartdekkerdenhelder.nl/locaties/r-k-begraafplaats-sint-jozef

Uitvaartcentrum Dekker ‘De Binnenstad’ Den Helder

Spoorgracht 6 A
1781 CC Den Helder
Nederland

0223 201 545
http://www.uitvaartdekkerdenhelder.nl/