Uitvaart Oosterend

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Zoek jij ondersteuning voor de uitvaart in Oosterend?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oosterend verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Oosterend – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Oosterend gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Oosterend
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 85 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oosterend aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oosterend, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Den Oever, Den Helder en Den Burg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oosterend

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Oosterend is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Oosterend. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oosterend

Het regelen van een overlijden is immer intensief. Er is natuurlijk het leed en wellicht de shock bij een plotsklaps heengaan. Het is tevens een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Later moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Oosterend. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Oosterend persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode een aantal dingen vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oosterend

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oosterend te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oosterend contacteren

Voor een begrafenis in Oosterend heb je de keuze uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende functie bij zowel alle activiteiten vooraf aan de dag als de uitvaart zelf. In alle uitvaartcentra in Oosterend zijn er adequate faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te behouden tot de dag van de teraardebestelling. Tegelijkertijd is hier alles voorhanden om de overledene de finale verzorging te kunnen geven.

De belangrijkste activiteit van een uitvaartcentrum Oosterend zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de geliefde ook thuis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances inrichten voor alle mensen die de overledene kenden. Ook kun je het besloten houden voor alleen genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Oosterend hebben een gehoorzaal waar de dienst gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het afscheid erg persoonlijk maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Oosterend zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties gedurende de uitvaartdienst.

Na de dag zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Oosterend met elkaar en maak een weloverwogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oosterend

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Oosterend

Bij een heengaan is een belangrijke optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart op zichzelf? Weet dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Oosterend gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet noodzakelijk. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Oosterend in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. Uiteraard is de wil van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Oosterend

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Oosterend

Het lijkt mogelijkerwijs wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Oosterend. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Oosterend zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen hoger dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oosterend en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oosterend inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oosterend inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oosterend

Het is voor elk persoon in Oosterend raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je nabestaanden niet voor onverwachte forse prijzen van de uitvaart komen te staan. Meestal kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is ideaal als je persoonlijke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Oosterend dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oosterend

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oosterend verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oosterend

Het is slim om een uitvaartverzorger in Oosterend in te zetten voor een afscheidsdienst in Oosterend. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsceremonie is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan ook meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden georganiseerd.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze website makkelijk en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je vlug een indruk van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Bovendien is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Behoren bloemen en (rouw)kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of is deze uitvaartondernemer in Oosterend ook in staat om misschien live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewild? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Oosterend

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oosterend

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oosterend. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oosterendse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oosterend. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oosterend bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oosterend die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oosterend

Op maat hulp was geweldig!

17 januari 2023

Elk tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was heel erg fijn. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Prachtig.

- Frank Hofman

Persoonlijke begeleiding afscheid

14 januari 2023

De uitvaart is vlug, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Thijs Timmermans

Op verzoek haast direct een waardige begeleider

1 januari 2023

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Dave van der Meulen

Dankbaar voor een eigen afscheid

29 december 2022

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was snel bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het ondersteunen met de persoonlijke teksten was niet te veel en de hulp was enorm gerespecteerd.

- Sanne van Dijk

Warme helpende hand

19 december 2022

Het heengaan van mijn moeder had een grote invloed op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te regelen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo nuttig en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Eigenlijk heel lief.

- Remco de Bruijn

Goedkoop en eervol

12 december 2022

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Omdat onze inkomsten laag is was dit prima.

- Peter Hofman

Een uitkomst bij rouw

8 december 2022

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fatsoenlijk kon helpen Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Robertus Vermeulen

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

1 december 2022

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Monique van der Laan

Betrouwbaar

23 november 2022

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de teraardebestelling regelen. Bedankt.

- Anita van Wijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oosterend

RK Begraafplaats St. Jozef

Jan Verfailleweg
1783 BB Den Helder
Nederland

0223 613 857
https://uitvaartdekkerdenhelder.nl/locaties/r-k-begraafplaats-sint-jozef

Caelum uitvaarten en financiële nazorg

Middelzand 2312
1788 CE Julianadorp
Nederland

06 51073545
https://caelum-uitvaarten-en-financiele-nazorg.business.site/

Afscheidshuis ‘de Vlindertuin’ Uitvaartzorg

Parkstraat 1-1a
1787 AB Julianadorp
IJsselmeerstraat 2

0223 861 078
http://www.afscheidshuisdevlindertuin.nl/