Uitvaart Den Hoorn Texel

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Den Hoorn Texel?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Den Hoorn Texel verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Den Hoorn Texel – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Den Hoorn Texel gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Den Hoorn Texel
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Den Hoorn Texel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Den Hoorn Texel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit De Waal, De Koog en Den Helder bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Den Hoorn Texel

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Den Hoorn Texel is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Den Hoorn Texel. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Den Hoorn Texel kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Den Hoorn Texel

Het afhandelen van een overlijden is iedere keer intensief. Er is uiteraard het leed en wellicht de schok bij een onverwachts overlijden. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Als eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Den Hoorn Texel. In de dagen meteen na het overlijden moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Indien er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Den Hoorn Texel persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische periode meerdere dingen missen. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Den Hoorn Texel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Den Hoorn Texel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Den Hoorn Texel contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Den Hoorn Texel. Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Den Hoorn Texel. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Den Hoorn Texel. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Den Hoorn Texel met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Den Hoorn Texel kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Den Hoorn Texel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Den Hoorn Texel

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel bovendien gevolgd. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Den Hoorn Texel zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Den Hoorn Texel gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet verplicht. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Den Hoorn Texel in de gaten te houden. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een grafsteen of monument op het graf. Logischerwijs is de wens van de overledene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Den Hoorn Texel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Den Hoorn Texel

Het voelt misschien wat zuur om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Den Hoorn Texel. Het is echt noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan enorm prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Den Hoorn Texel zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Den Hoorn Texel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Den Hoorn Texel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Den Hoorn Texel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Den Hoorn Texel

Het is voor elk persoon in Den Hoorn Texel slim om een uitvaartverzekering te nemen. Evenzeer jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor hoge kosten komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een spaarpotje op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je persoonlijke voorkeuren hebt.

Er zijn daarnaast nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Den Hoorn Texel dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Den Hoorn Texel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Den Hoorn Texel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Den Hoorn Texel

Het is wijselijk om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Den Hoorn Texel te bellen. Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al zaken te organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om veel zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaart. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Later kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Den Hoorn Texel zorgen voor een mooie laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Den Hoorn Texel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Den Hoorn Texel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Den Hoorn Texel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Den Hoorn Texelse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Den Hoorn Texel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Den Hoorn Texel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Den Hoorn Texel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Den Hoorn Texel

Enorm betrokken

25 mei 2024

We waren absoluut wanhopig toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlot in verbinding met iemand die ons verder kon helpen. We hadden zeer gauw contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het regelen.

- Karin Kok

Betrokken en behulpzaam

23 mei 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de persoon van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg behulpzaam en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Erik Hofman

Dank jullie wel!

14 mei 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we praktisch niks alleen hoeven doen.
Super dankbaar!

- Simon Blom

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

10 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde volkomen relaxed ondanks het leed. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Jacqueline Vink

Een steun in deze moeilijke tijd

30 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Buitengewoon goed en een terechte pluim voor de vlotte reacties.

- Annemieke Vink

Attente mensen voor de uitvaart

20 april 2024

Liefdevolle mensen die alles rap en degelijk regelen ontdekt.

- Margaretha de Bruijn

Liefdevol opgevangen

17 april 2024

Het geweldige leven van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Niets was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Judith Visser

Verwachtingen zijn overtroffen

6 april 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was vlug georganiseerd.

- Sander Kramer

Een steun in deze moeilijke tijd

2 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Robert Gerritsen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Den Hoorn Texel

Afscheidshuis ‘de Vlindertuin’ Uitvaartzorg

Parkstraat 1-1a
1787 AB Julianadorp
IJsselmeerstraat 2

0223 861 078
http://www.afscheidshuisdevlindertuin.nl/

RK Begraafplaats St. Jozef

Jan Verfailleweg
1783 BB Den Helder
Nederland

0223 613 857
https://uitvaartdekkerdenhelder.nl/locaties/r-k-begraafplaats-sint-jozef

Uitvaartcentrum Dekker ‘De Binnenstad’ Den Helder

Spoorgracht 6 A
1781 CC Den Helder
Nederland

0223 201 545
http://www.uitvaartdekkerdenhelder.nl/