Uitvaart De Cocksdorp

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in De Cocksdorp die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart De Cocksdorp verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit De Cocksdorp – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer De Cocksdorp gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart De Cocksdorp
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 96 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Cocksdorp aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Cocksdorp, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oosterend, De Koog en Den Hoorn Texel bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Cocksdorp

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in De Cocksdorp kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit De Cocksdorp. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Cocksdorp

Een overlijden is iedere keer een schokkende gebeurtenis. Denk aan de schrik bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is tevens een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er moet van alles geregeld worden bij een begrafenis. Als eerste de administratieve melding bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in De Cocksdorp gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in De Cocksdorp.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode een aantal dingen over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Cocksdorp

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Cocksdorp te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Cocksdorp contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in De Cocksdorp Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in De Cocksdorp. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in De Cocksdorp er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in De Cocksdorp met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in De Cocksdorp. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Cocksdorp

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en De Cocksdorp

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze moeilijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen minder prijzig dan een begrafenis. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in De Cocksdorp een rustplaats gehuurd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Het is dan wel om eerst wat onderzoek te doen. Behalve de tariefstelling voor de rustplaats zelf zal je eveneens kosten kwijt zijn aan de (graf)steen en een grafkist. Ook hier kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in De Cocksdorp zijn beduidend beter geprijsd. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak een optie tegen een compensatie. Het is ook mogelijk om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in De Cocksdorp, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk grote afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te signaleren zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis De Cocksdorp

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in De Cocksdorp

Het voelt misschien wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in De Cocksdorp. Jammer genoeg is dit echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in De Cocksdorp zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Cocksdorp en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Cocksdorp inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Cocksdorp inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Cocksdorp

Het is voor iedereen uit De Cocksdorp verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. Doorgaans zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waardoor je verzekerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is uitstekend als je unieke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in De Cocksdorp dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Cocksdorp

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Cocksdorp verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Cocksdorp

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in De Cocksdorp in te huren voor het regelen van een uitvaart in De Cocksdorp. Even beknopt weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan ook meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaart op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim omdat het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze pagina makkelijk en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je direct een helder idee door wie jij graag de finale dag van jouw geliefde laat regelen. Verder is het een slim plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om aanvullende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze tijd van treurnis wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in De Cocksdorp

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Cocksdorp

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Cocksdorp. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Cocksdorpse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Cocksdorp. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Cocksdorp bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Cocksdorp die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Cocksdorp

Boven verwachting meegaand

20 mei 2023

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was gauw besloten .

- Ramona de Boer

Een respectvol afscheid

10 mei 2023

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. We hebben alleen achteraf niets meer mogen horen, betreurenswaardig.

- Erik de Vries

Op verzoek vrijwel direct een waardige begeleider

2 mei 2023

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Hierdoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te nemen. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Klaas van de Pol

Het vertrek was fijn

26 april 2023

Razendsnel en keurig georganiseerd. Bovendien nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Ivo Visser

Direct in contact met de correcte personen

18 april 2023

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Deborah Huisman

Snel in contact met de correcte personen

13 april 2023

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de wensen al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Eric Kok

Respectvol en sober vertrek

4 april 2023

We hebben mijn broer een waardige en fijne uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed gegaan.

- René van Wijk

De uitvaartdienst was geweldig

19 maart 2023

Snel en uitstekend alles geregeld na de offerteaanvraag. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Antonius Kok

Een persoonlijk afscheid

14 maart 2023

Omdat we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle eigen ideeën. Er waren veel wensen en daarom werd afscheid inderdaad zoals vader dat wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Daniël Huisman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Cocksdorp

Uitvaartcentrum Schagen

Menisweg 2
1742 NJ Schagen
Nederland

0224 213 097
http://www.uitvaartdekker.nl/

Medemblik

1671 Medemblik
Nederland

0227 544 325
http://eendrachtmedemblik.nl/

Uitvaartverzorging Medemblik

Hazewaal 34
1671 LB Medemblik
Nederland

06 12116652
http://www.uitvaartverzorgingmedemblik.nl/