Uitvaart Blije

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een top uitvaartondernemer uit Blije die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Blije verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Blije – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Blije gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Blije
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Blije aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Blije, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hegebeintum, Ginnum en Reitsum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Blije

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Blije kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Blije. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Blije

Een heengaan is immer een ingrijpende aangelegenheid. Denk aan de schok bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Het is daarnaast een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Blije gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Blije unieke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke tijd een aantal zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Blije

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Blije te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Blije contacteren

Voor een teraardebestelling in Blije heb je de keuze uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een significante invloed op alle dingen voor en na de teraardebestelling. In ieder uitvaartcentra in Blije zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene vakkundig en met aanzien te behouden tot de dag van de begrafenis. Eveneens is hier alles aanwezig om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

De primaire rol van een uitvaartcentrum Blije zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor uitsluitend intimi.

De meeste uitvaartcentra in Blije hebben een gehoorzaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg uniek maken. Er is de mogelijkheid voor eigenhandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten religies. In menig uitvaartcentrum Blije zijn er ook opties voor video- of foto presentaties gedurende de uitvaartdienst.

Na de teraardebestelling zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Blije met mekaar en maak een afgewogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Blije

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Blije

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel bovendien opgevold. De keuzemogelijkheid kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Blije zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Blije gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Blije in het oog te houden. Meestal is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. simpelweg is de voorkeur van de gestorvene meestal bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Blije

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Blije

Het voelt mogelijkerwijs wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Blije. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden best prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel bij benadering € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Blije zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de prijzen hoger dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Blije en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Blije inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Blije inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Blije

Een uitvaartverzekering in Blije is de voornaamste keuze van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Blije zal je er namelijk niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het te adviseren, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

Wat je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Blije is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan eveneens de aanleiding dat de verzekeringspremie voor iedereen zal uiteenlopen. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je hem op een jongere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Ook is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Blije geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Vrijwel altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten aanleveren indien je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Blije

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Blije verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Blije

Het is slim om een uitvaartverzorger in Blije in de arm te nemen voor een afscheid in Blije. We hebben het al even beknopt benoemd in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd loopt.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de dag zelf. Als je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Blije is het steevast handig om even via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een helder idee door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw geliefde laat regelen. Doorgaans is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om aanvullende werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Blije ook in staat om mogelijk live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze heftige periode, en helpen jou graag met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Blije

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Blije

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Blije. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Blijese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Blije. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Blije bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Blije die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Blije

De ultieme groet was perfect

26 juli 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te definiëren hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Annemarie Sanders

Uitvaartverzorger heel erg lief

16 juli 2024

Vooraf komt het verdriet en de klap en dan weet je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen hiervoor. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel speciaal. Niks geen zakelijk gedoe, gewoon heel eigen en niets was raar.Petje af.

- Robin Kuijpers

Enorm geholpen

11 juli 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- René de Leeuw

Dank jullie wel!

29 juni 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Vandaar hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Mega dankjewel!

- Caroline Vermeulen

Een eigen afscheid

27 juni 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Er waren veel behoeften en daarom werd afscheid inderdaad zoals vader dat wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Monique van de Wal

Heel fijn opgevangen

18 juni 2024

Het mooie leven van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Niks was te eigenaardig en het was heel persoonlijk.

- Peter de Koning

Dankbaar voor warme begeleiding

11 juni 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Nienke de Leeuw

Betaalbaar en eervol

3 juni 2024

Lage tarieven en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Wendy Dijkstra

Respectvol en eenvoudig afscheid

30 mei 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van onze broer. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed geweest.

- Jelle Scholten

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Blije

VVV Ameland

Bureweg 2
9163 KE Nes
Nederland

0519 546 546
http://www.vvvameland.nl/

Uitvaartverzorging Wietske Bosch

Harstawei 23
9173 GA Hegebeintum
Nederland

06 27014643
https://www.wietskebosch.nl/

Uitvaartverzorging Jacob de Vries

De Kamp 24
9055 NM Britsum
Nederland

058 257 5064
http://www.uitvaartverzorging-jacobdevries.nl/