Uitvaart Reitsum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Reitsum?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Reitsum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Reitsum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Reitsum gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Reitsum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 101 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Reitsum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Reitsum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Holwerd, Waaxens en Brantgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Reitsum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Reitsum kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Reitsum. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Reitsum

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Aangezien elke fase van doorslaggevend belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij helpen je met het regelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die genomen moeten worden? De eerste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Wanneer je een begrafenis in Reitsum wilt organiseren, zul je allereerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om slechts de directe kring op de hoogte te stellen.

Vervolgens is het moment daar om de teraardebestelling persoonlijk te gaan organiseren. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of askruik. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is vaak wat in vastgelegd rondom de laatste wensen. Als er geen wilsbeschikking aanwezig is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Reitsum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Reitsum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Reitsum contacteren

Voor een begrafenis in Reitsum heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle aangelegenheden voor en na de begrafenis. In iedere uitvaartcentrum in Reitsum zijn prachtige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Tevens is daar alles in gereedheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

De belangrijkste rol van een uitvaartcentrum Reitsum zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk kun je de overledene ook thuis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de geliefde kenden. Daarnaast kun je het privé houden voor louter genodigden of familie.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Reitsum kun je gebruik maken van een toegespitste zaal voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg persoonlijk maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Reitsum kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je later dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Reitsum en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Reitsum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Reitsum

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze moeilijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder duur dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Reitsum een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven kunnen behoorlijk oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed uit te zoeken alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de prijzen voor het graf zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de kosten hierin logischerwijs ook weer zeer veel verschillen.

Crematies in Reitsum zijn beduidend minder duur. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal geoorloofd tegen een kostenvergoeding. Het is tevens geoorloofd om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Reitsum wilt is het van nut om de prijzen altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt dus al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Reitsum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Reitsum

Bij persoonlijke behoeften bij een uitvaart in Reitsum kan dit aanzienlijk in de kosten lopen. We kunnen nauwelijks een tarief noemen omdat een uitvaartdienst heel persoonlijk is. Als je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dit wordt gemiddeld gedekt door een uitvaartverzekering. Dit is zeker weten aan te raden, dankzij deze ondersteuning zul je immers niet meer alles zelfstandig te hoeven doen. Dit maakt het denkbaar om op de dag van het allerlaatste vertrek de regie uit handen te geven. De kosten voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Wanneer je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 kwijt. De prijsstelling voor het verplaatsen van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Standaard kun je van tevoren de doorsnee prijzen van de verschillende uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Uiteraard kunnen er aanvullende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Reitsum. Hierbij kan iemand denken aan eventuele bloemen of aan kaarten. Eveneens zal je moeten denken aan de tariefstellingen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je liever een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er ook geld moeten worden besteed aan de rustplaats, aan een grafkist en aan een (graf)steen. Voor een crematie zul je te maken krijgen met lagere kosten, echter zul je ook een (as)urn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Reitsum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Reitsum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Reitsum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Reitsum

Wij advisreren iedereen in Reitsum aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor flinke tarieven komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarbij je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een buitengewoon handige uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Tenslotte is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Reitsum best groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Reitsum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Reitsum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Reitsum

Het is raadzaam om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Reitsum te bellen. Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te regelen. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie gezamenlijk bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk vandaar een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Reitsum zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Reitsum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Reitsum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Reitsum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Reitsumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Reitsum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Reitsum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Reitsum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Reitsum

Vlug en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

26 februari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was buitengewoon betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde erg relaxed ondanks het leed. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Jessica van der Laan

Een uitkomst bij verdriet

23 februari 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel steun kon bieden. Buitengewoon fijn en een dikke pluim voor de rappe reacties.

- Adrianus Bosch

De uitvaartdienst was schitterend

13 februari 2024

Snel en fatsoenlijk georganiseerd. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Christiaan Smit

Het afscheid was mooi

5 februari 2024

Vlug en zorgvuldig georganiseerd. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Sanne Maas

Echt betrokken bij de uitvaart

21 januari 2024

Zelden in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Ruud Koning

Persoonlijke hulp was super!

18 januari 2024

Elk tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer aangenaam. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Echt schitterend geregeld.

- Koen van de Velden

Respectvol en eenvoudig afscheid

11 januari 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was geweldig georganiseerd.

- Jasper Timmermans

Erg medelevend

6 januari 2024

We waren helemaal wanhopig toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel vlot in aanraking met iemand die ons verder kon helpen. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons geweldig fijn geholpen.

- Sanne Kuiper

Geweldige uitvaart

26 december 2023

Het was zo aantrekkelijk! De troosteloosheid was groot na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet prettiger geregeld kunnen worden. Enorm fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Arjan Vos

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Reitsum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/