Uitvaart Jannum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Behoefte aan een fijne uitvaartondernemer uit Jannum die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Jannum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Jannum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Jannum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Jannum vinden

Uitvaart Jannum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Jannum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Jannum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Burdaard, Waaxens en Brantgum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Jannum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Jannum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Jannum. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Jannum

Bij het overlijden van een medemens spelen er diverse emoties. Denk aan de schrik bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is ook een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Jannum. In de dagen meteen na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Jannum unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke tijd enkele dingen vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Jannum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Jannum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Jannum contacteren

Voor een begrafenis in Jannum heb je de keuze uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle dingen voor en na de begrafenis. In elk uitvaartcentrum in Jannum zijn indrukwekkende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Eveneens is hier alles beschikbaar om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Jannum zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de geliefde ook in huis opbaren. Indien je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor louter familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Jannum hebben een gehoorzaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg uniek maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Jannum zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen tijdens de dienst.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Jannum en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Jannum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Jannum

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer persoonlijke keuze van personen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Jannum een grafkuil gehuurd moet worden. De tarieven kunnen fiks stijgen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan wel om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de prijzen voor de rustplaats zelf zal je daarnaast prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Ook hierbij kunnen de tariefstelling stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Jannum brengt lagere tariefstelling met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig geoorloofd tegen een kostenvergoeding. Het is tevens geoorloofd om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Jannum, is het immer verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt dus al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Jannum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Jannum

Piekeren over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, met name als je aan de kosten denkt. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat sowieso een aantal kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Daar zitten weliswaar veel mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Jannum zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Jannum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Jannum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Jannum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Jannum

Het is voor iedereen uit Jannum raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de geruststelling dat zij niet voor forse tarieven komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan verzekerd van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is uitstekend indien je persoonlijke wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Daarnaast is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Jannum dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Jannum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Jannum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Jannum

Het is slim om een uitvaartverzorger in Jannum in te zetten voor een afscheidsceremonie in Jannum. Even kort wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd verloopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaart op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is goed aangezien het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina simpel en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je gauw een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Daarnaast is het een verstandig plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Jannum ook in staat om mogelijk live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Jannum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Jannum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Jannum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Jannumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Jannum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Jannum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Jannum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Jannum

Uitvaart begeleiding was top

12 juni 2024

Ieder ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm prettig. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaartdienst (bij de koffie) centraal. Mooi.

- Mariska van Beek

Fijne helpende hand

7 juni 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg somber en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo lief en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Johannes Smeets

Heel erg betrokken

31 mei 2024

We waren helemaal radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl vlug in verbinding met een zeer lieve begeleidster. We hadden enorm vlug contact en ze heeft ons fantastisch goed geholpen met het regelen.

- Guido Gerritsen

Liefdevol opgevangen

24 mei 2024

Ons moeder stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was erg welkom. Alles was mogelijk en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Ramona van Beek

Op verzoek praktisch direct een geschikte begeleider

13 mei 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de wensen al doorgenomen worden. Dit was erg bijzonder en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank je wel voor het mogelijk maken ervan.

- Nicole van Beek

Een fijne uitvaartdienst

7 mei 2024

We hebben een buitengewoon passende begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Erik van der Meer

Volkomen de zorg uit handen

2 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was georganiseerd. Vlot en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Geweldig geregeld.

- Sjoerd Jacobs

Betrokken en behulpzaam

21 april 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- David van Dongen

Het vertrek was adembenemend

14 april 2024

Snel en uitmuntend alles in orde gemaakt na de aanvraag. Achteraf nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Frank van der Meer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Jannum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/