Monuta

Vergelijk uitvaartverzekeringen als Monuta

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk Monuta alternatieven – Vraag vrijblijvend 3 offertes aan
Door het formulier in te vullen matchen wij jou direct aan een betaalbare lokale uitvaartondernemer. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over Monuta.
Aanvraag starten


Gemiddelde premie per maand 2020 Nederland, meest recente data:

  • Dela: €5,50
  • Yarden: €5,89
  • Monuta: €6,50

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Fijn dat Uitvaartplek bestaat!

14 mei 2023

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals deze, totdat een kennis mij tipte op Uitvaartplek. Ik werk namelijk in dezelfde branche, maar krijg soms aanvragen van te ver weg. Omdat ik hen toch wil helpen stuur ik ze vanaf heden naar uitvaartplek.nl!

- Cindy de Haan

Houvast in deze lastige tijd

13 mei 2023

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Buitengewoon prettig en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Elizabeth van de Berg

Dank jullie wel!

5 mei 2023

Gauw waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks autonoom hoeven doen.
Mega dankjewel!

- Robertus van Vliet

Voortreffelijke match

29 april 2023

Via Uitvaartplek de mogelijkheid gehad uit enkele offertes. Vanuit hier het juiste bedrijf benaderd voor onze klus. Ontzettend bedankt!

- Hendrik Peters

Gevonden via forum

20 april 2023

Door een forum hier terechtgekomen. Positief over de ontvangen offerte. Erg tevreden over het werk van de professional!

- Jolanda van Leeuwen

Welgemeende betrokkenheid

9 april 2023

Het doodgaan van mijn mama had een behoorlijke invloed op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Echt heel sympathiek.

- Ramona de Jong

Fijn dat Uitvaartplek bestaat!

2 april 2023

Ik heb erg lang gezocht naar een website zoals dit, totdat een kennis mij tipte op Uitvaartplek. Ik werk namelijk in dezelfde branche, maar krijg soms verzoeken op lange afstand. Omdat ik hen toch wil helpen stuur ik ze voortaan naar uitvaartplek.nl!

- Judith van de Pol

Waardige uitvaart geregeld

28 maart 2023

Vlot en waardig geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Barry Peeters

Een waardig afscheid

20 maart 2023

We hebben een buitengewoon passende begeleider kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niks meer mogen horen, betreurenswaardig.

- Willem van den Broek

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Monuta uitvaartverzekering

Ben je op zoek naar een uitstekende uitvaartverzekering? Dan is de kans vrij groot dat Monuta uitvaartverzekering tussen de aanbieders naar voren komt. Dat is ook niet zo vreemd, want Monuta is een van de meest bekende uitvaartverzorgers van Nederland.

Monuta biedt een aantal verschillende opties om een uitvaart zorgeloos te laten verlopen. Dat is natuurlijk fijn voor jou, maar ook voor je nabestaanden. Zo weet je zeker dat de geldzaken rondom een toekomstige uitvaart in ieder geval goed geregeld zijn. Dat is in ieder geval iets waar jullie je straks geen zorgen meer over hoeven te maken.

Met Monuta heb je een verzekeraar waarmee je snel en eenvoudig afspraken kunt maken rondom je uitvaartverzekering en de plechtigheid. Monuta uitvaartverzekeringen richt zich dan ook op een persoonlijke begeleiding en totale ontzorging van de uitvaart. Zo heb je geen zorgen meer over later, wel zo prettig.

Zo weet je ook als nabestaande precies hoe de uitvaart plaats zal vinden. En dat is wel zo fijn. Deze periode is voor iedereen al lastig genoeg, ook zonder zorgen rondom de kosten van een uitvaart. Daarom wil je altijd een uitvaartverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Wat kun je met een uitvaartverzekering?

Je bepaalt bij een uitvaartverzekering meer dan hoe je begraven of gecremeerd wilt worden. Je kunt alvast een pakket samenstellen wat uitstekend past bij je persoonlijke wensen rondom een uitvaart. Dit is natuurlijk maatwerk en daardoor is het altijd verstandig persoonlijk advies in te winnen.

Bij een uitvaartverzekering verzeker je letterlijk de kosten van een uitvaart. Hierdoor hebben je nabestaanden geen zorgen over de hoge kosten van een uitvaart en de uitvaartverzekering staat je nabestaanden bij om een mooi en passend afscheid te regelen in deze zware periode na het overlijden.

Een uitvaartverzekering kan in verschillende vormen worden aangeboden. Het is mogelijk dat een bepaalde dienst of uitvaart wordt verzekerd, maar er kan ook geregeld worden dat er bij het overlijden een geldbedrag beschikbaar wordt gesteld waarmee de uitvaart geregeld kan worden.

Ook kun je vastleggen wat de wensen rondom jouw uitvaart zijn. Deze kunnen in de jaren natuurlijk sterk verschillen of veranderen. Het voordeel van een uitvaartverzekering bij Monuta is dat je dit gedurende de looptijd van de uitvaartverzekering kunt wijzigen. Hierdoor zijn je wensen ook in de toekomst geborgd.

Een uitvaartverzekering vergelijken is dan ook vaak een zeer persoonlijk en intieme activiteit. Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden waar men uit kan kiezen, waardoor je ook altijd een uitvaartverzekering kunt vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen en situatie.

Voor wie is een uitvaartverzekering bedoeld?

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw stevig oplopen en zijn doorgaans hoger dan dat men verwacht. En niet iedereen heeft op dat moment voldoende geld om een uitvaart te kunnen bekostigen. En staat er niet voldoende geld klaar? Dan zullen je nabestaanden de kosten moeten betalen. Met een uitvaartverzekering kun je een situatie als deze voorkomen.

Een uitvaartverzekering is er eigenlijk voor iedereen. Met een uitvaartverzekering kun je een uitvaart uitzoeken die bij je past. Niet alleen de keuze tussen een begrafenis of crematie is relevant, maar ook allemaal specifieke wensen rondom een kist of een urn, de locatie, het aantal gegadigden, muziek, video opnames, bloemstukken en dat soort belangrijke zaken.

Met een uitvaartverzekering voorkom je dat de door jou gewenste uitvaart niet plaats kan vinden omdat er te weinig geld beschikbaar is. Daar verzeker je je namelijk voor. Een uitvaartverzekering vergelijken is dan ook iets wat voor iedereen verstandig is om te doen.

Omdat je natuurlijk niet te veel wil betalen voor je uitvaartverzekering, is het handig om verschillende verzekeraars naast elkaar te zetten, zodat je makkelijk een vergelijk kunt maken. Je kiest dan snel en eenvoudig de uitvaartverzekering die moeiteloos aansluit bij jouw budget, wensen en persoonlijke situatie.

Monuta uitvaartverzekeringen premie

Voor een uitvaartverzekering wordt een maandelijkse premie vastgesteld. Afhankelijk van het te verzekeren bedrag, jouw persoonlijke situatie en de aanbieder of verzekeraar waar je voor kiest, wordt de maandelijkse premie vastgesteld. Deze premie zorgt ervoor dat er bij overlijden een zorgeloze uitvaart mogelijk is.

Monuta werkt met een vrij besteedbaar bedrag. Bij een overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd en kan dit bedrag vrij worden uitgegeven aan de uitvaart. Het is een misvatting dat een uitvaartverzekering alleen handig is wanneer er onvoldoende spaargeld is.

De premie voor je uitvaartverzekering is voor een groot gedeelte afhankelijk van het te verzekeren bedrag. Logischerwijs wordt de premie hoger op het moment dat je een groot bedrag wilt verzekeren, dan wanneer je een kleiner bedrag wilt verzekeren.

Juist daarom kan het uit om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Hierdoor kun je flink besparen op je uitvaartverzekeringen premie van grote aanbieders als DELA, Yarden, Monuta of Ardanta.

Benieuwd naar je Monuta uitvaartverzekering premie? Je krijgt direct inzicht via onze website.

Vergelijk je premie voor uitvaartverzekeringen zoals Monuta

Voordelen van Monuta

Een verzekering afsluiten bij Monuta komt automatisch met een groot aantal voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen even op een rij:

  • Met ruim 95 jaar ervaring is Monuta een van de oudste en meest betrouwbare uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorgers van ons land.
  • Je kinderen zijn gratis meeverzekerd tot de leeftijd van 18 jaar.
    Je verzekering is tussendoor altijd aanpasbaar.
  • Monuta is flexibel en je kunt hierdoor altijd hetgeen er is verzekerd of het bedrag waarvoor je bent verzekerd tussendoor wijzigen.

Met bijna honderd jaar ervaring in het vak kun je gerust stellen dat Monuta een verstandige keuze is en dat je met een gerust hart je verzekering onder kunt brengen bij Monuta. Toch kan het geen kwaad om extra op je premie te besparen door uitvaartverzekering vergelijk toe te passen.

Offerte uitvaartverzekering Monuta aanvragen

Ben je benieuwd naar wat de diensten Monuta kunnen betekenen voor de rust voor jou en je nabestaanden? Een aanvraag voor een offerte is heel snel en vrijblijvend geregeld. En het mooiste? Je betaalt er helemaal niets voor.

Je vraagt heel eenvoudig 3 offertes aan via ons systeem. Niet alleen krijg je een aanbod vanuit Monuta, maar je ontvangt ook een offerte van andere gerenommeerde uitvaartverzekeringen.

Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je de beste dienstverlening krijgt, tegen zo laag mogelijke kosten. Want je wilt natuurlijk nooit teveel betalen. Wij maken uitsluitend gebruik van de beste uitvaartverzekeringen in Nederland. Zo weet je dat je altijd met een vakkundige partij te maken hebt.

Je weet dus direct waar je aan toe bent en kunt je met een gerust hart snel weer richten op het leven waar jij een goed gevoel van krijgt. Je laat gegarandeerd iedereen onbezorgd achter. Wel zo prettig.

Ontvang direct vrijblijvende offertes en vergelijk uitvaartverzekeringen zoals Monuta

Veelgestelde vragen over Monuta en uitvaartverzekeringen vergelijken

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.