Monuta

Vergelijk uitvaartverzekeringen als Monuta

✓ Lokale uitvaartondernemers
✓ GRATIS offertes
✓ Razendsnel vergelijken
Vergelijk Monuta alternatieven – Vraag vrijblijvend 3 offertes aan
Door het formulier in te vullen matchen wij jou direct aan een betaalbare lokale uitvaartondernemer. Meer informatie nodig? Lees dan even verder. We hebben alle feiten voor jou op een rijtje gezet. Dan beantwoorden wij zo snel mogelijk jouw vragen over Monuta.
Aanvraag starten


Gemiddelde premie per maand 2020 Nederland, meest recente data:

  • Dela: €5,50
  • Yarden: €5,89
  • Monuta: €6,50

Trustpilot

Veilig
SSL beveiligd

De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden

Een respectvol afscheid

29 februari 2024

We hebben een zeer geschikte begeleider kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niks meer mogen horen, jammer.

- Daniëlle Smit

Uitvaartbegeleider was erg vriendelijk

21 februari 2024

Vooraf komt het verdriet en de klap en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inzetten ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verrast met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Niks anders dan respect hiervoor.

- Chantal Kuiper

Uitvaartdienst ondersteuning was super

11 februari 2024

Ongeacht het tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg aangenaam. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van grootmoeder. Werkelijk schitterend geregeld.

- Catharina van den Bosch

Mijn eigen netwerk kan dit niet

7 februari 2024

Voor ons bedrijf zijn we zeer actief op onder andere linkedin. Als eerste natuurlijk ons eigen netwerk gevraagd voor hulp, maar daar kwamen eigenlijk geen hulpmiddelen uit waarbij we tevreden waren. Op advies van een bekende kwamen we uit bij uitvaartplek.nl en hier zijn we dan ook direct geslaagd.

- Sander Jacobs

Erg meelevend

21 januari 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we exact moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl vlug in contact met een hele fijne begeleidster. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons geweldig aangenaam geholpen.

- Jacobus Hoekstra

Persoonlijke begeleiding afscheid

14 januari 2024

Fijne mensen die alles gauw en degelijk organiseren ontdekt.

- Leonie de Koning

Uitvaartdienst prachtig zoals gewild

11 januari 2024

Het is precies gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst geregeld is. Niets was apart of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Zelfs na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Jeffrey de Koning

Betrokken en hulpvaardig

31 december 2023

Dit gaan we niet snel vergeten daar de persoon van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Martine Jonker

Zeer mooie plechtigheid gehad!

29 december 2023

Het is exact gegaan zoals vader het bij voorkeur had gewild. Echt bijzonder mooi (en met betrekkelijk lage onkosten) hoe we dit vertrek hebben mogen vormgeven. Niks was vreemd of te veel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gepolst hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Cindy van der Meulen

4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 127 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Monuta uitvaartverzekering

Ben je op zoek naar een uitstekende uitvaartverzekering? Dan is de kans vrij groot dat Monuta uitvaartverzekering tussen de aanbieders naar voren komt. Dat is ook niet zo vreemd, want Monuta is een van de meest bekende uitvaartverzorgers van Nederland.

Monuta biedt een aantal verschillende opties om een uitvaart zorgeloos te laten verlopen. Dat is natuurlijk fijn voor jou, maar ook voor je nabestaanden. Zo weet je zeker dat de geldzaken rondom een toekomstige uitvaart in ieder geval goed geregeld zijn. Dat is in ieder geval iets waar jullie je straks geen zorgen meer over hoeven te maken.

Met Monuta heb je een verzekeraar waarmee je snel en eenvoudig afspraken kunt maken rondom je uitvaartverzekering en de plechtigheid. Monuta uitvaartverzekeringen richt zich dan ook op een persoonlijke begeleiding en totale ontzorging van de uitvaart. Zo heb je geen zorgen meer over later, wel zo prettig.

Zo weet je ook als nabestaande precies hoe de uitvaart plaats zal vinden. En dat is wel zo fijn. Deze periode is voor iedereen al lastig genoeg, ook zonder zorgen rondom de kosten van een uitvaart. Daarom wil je altijd een uitvaartverzekering vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

Wat kun je met een uitvaartverzekering?

Je bepaalt bij een uitvaartverzekering meer dan hoe je begraven of gecremeerd wilt worden. Je kunt alvast een pakket samenstellen wat uitstekend past bij je persoonlijke wensen rondom een uitvaart. Dit is natuurlijk maatwerk en daardoor is het altijd verstandig persoonlijk advies in te winnen.

Bij een uitvaartverzekering verzeker je letterlijk de kosten van een uitvaart. Hierdoor hebben je nabestaanden geen zorgen over de hoge kosten van een uitvaart en de uitvaartverzekering staat je nabestaanden bij om een mooi en passend afscheid te regelen in deze zware periode na het overlijden.

Een uitvaartverzekering kan in verschillende vormen worden aangeboden. Het is mogelijk dat een bepaalde dienst of uitvaart wordt verzekerd, maar er kan ook geregeld worden dat er bij het overlijden een geldbedrag beschikbaar wordt gesteld waarmee de uitvaart geregeld kan worden.

Ook kun je vastleggen wat de wensen rondom jouw uitvaart zijn. Deze kunnen in de jaren natuurlijk sterk verschillen of veranderen. Het voordeel van een uitvaartverzekering bij Monuta is dat je dit gedurende de looptijd van de uitvaartverzekering kunt wijzigen. Hierdoor zijn je wensen ook in de toekomst geborgd.

Een uitvaartverzekering vergelijken is dan ook vaak een zeer persoonlijk en intieme activiteit. Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden waar men uit kan kiezen, waardoor je ook altijd een uitvaartverzekering kunt vinden die aansluit bij jouw persoonlijke wensen en situatie.

Voor wie is een uitvaartverzekering bedoeld?

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw stevig oplopen en zijn doorgaans hoger dan dat men verwacht. En niet iedereen heeft op dat moment voldoende geld om een uitvaart te kunnen bekostigen. En staat er niet voldoende geld klaar? Dan zullen je nabestaanden de kosten moeten betalen. Met een uitvaartverzekering kun je een situatie als deze voorkomen.

Een uitvaartverzekering is er eigenlijk voor iedereen. Met een uitvaartverzekering kun je een uitvaart uitzoeken die bij je past. Niet alleen de keuze tussen een begrafenis of crematie is relevant, maar ook allemaal specifieke wensen rondom een kist of een urn, de locatie, het aantal gegadigden, muziek, video opnames, bloemstukken en dat soort belangrijke zaken.

Met een uitvaartverzekering voorkom je dat de door jou gewenste uitvaart niet plaats kan vinden omdat er te weinig geld beschikbaar is. Daar verzeker je je namelijk voor. Een uitvaartverzekering vergelijken is dan ook iets wat voor iedereen verstandig is om te doen.

Omdat je natuurlijk niet te veel wil betalen voor je uitvaartverzekering, is het handig om verschillende verzekeraars naast elkaar te zetten, zodat je makkelijk een vergelijk kunt maken. Je kiest dan snel en eenvoudig de uitvaartverzekering die moeiteloos aansluit bij jouw budget, wensen en persoonlijke situatie.

Monuta uitvaartverzekeringen premie

Voor een uitvaartverzekering wordt een maandelijkse premie vastgesteld. Afhankelijk van het te verzekeren bedrag, jouw persoonlijke situatie en de aanbieder of verzekeraar waar je voor kiest, wordt de maandelijkse premie vastgesteld. Deze premie zorgt ervoor dat er bij overlijden een zorgeloze uitvaart mogelijk is.

Monuta werkt met een vrij besteedbaar bedrag. Bij een overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd en kan dit bedrag vrij worden uitgegeven aan de uitvaart. Het is een misvatting dat een uitvaartverzekering alleen handig is wanneer er onvoldoende spaargeld is.

De premie voor je uitvaartverzekering is voor een groot gedeelte afhankelijk van het te verzekeren bedrag. Logischerwijs wordt de premie hoger op het moment dat je een groot bedrag wilt verzekeren, dan wanneer je een kleiner bedrag wilt verzekeren.

Juist daarom kan het uit om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Hierdoor kun je flink besparen op je uitvaartverzekeringen premie van grote aanbieders als DELA, Yarden, Monuta of Ardanta.

Benieuwd naar je Monuta uitvaartverzekering premie? Je krijgt direct inzicht via onze website.

Vergelijk je premie voor uitvaartverzekeringen zoals Monuta

Voordelen van Monuta

Een verzekering afsluiten bij Monuta komt automatisch met een groot aantal voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen even op een rij:

  • Met ruim 95 jaar ervaring is Monuta een van de oudste en meest betrouwbare uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorgers van ons land.
  • Je kinderen zijn gratis meeverzekerd tot de leeftijd van 18 jaar.
    Je verzekering is tussendoor altijd aanpasbaar.
  • Monuta is flexibel en je kunt hierdoor altijd hetgeen er is verzekerd of het bedrag waarvoor je bent verzekerd tussendoor wijzigen.

Met bijna honderd jaar ervaring in het vak kun je gerust stellen dat Monuta een verstandige keuze is en dat je met een gerust hart je verzekering onder kunt brengen bij Monuta. Toch kan het geen kwaad om extra op je premie te besparen door uitvaartverzekering vergelijk toe te passen.

Offerte uitvaartverzekering Monuta aanvragen

Ben je benieuwd naar wat de diensten Monuta kunnen betekenen voor de rust voor jou en je nabestaanden? Een aanvraag voor een offerte is heel snel en vrijblijvend geregeld. En het mooiste? Je betaalt er helemaal niets voor.

Je vraagt heel eenvoudig 3 offertes aan via ons systeem. Niet alleen krijg je een aanbod vanuit Monuta, maar je ontvangt ook een offerte van andere gerenommeerde uitvaartverzekeringen.

Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je de beste dienstverlening krijgt, tegen zo laag mogelijke kosten. Want je wilt natuurlijk nooit teveel betalen. Wij maken uitsluitend gebruik van de beste uitvaartverzekeringen in Nederland. Zo weet je dat je altijd met een vakkundige partij te maken hebt.

Je weet dus direct waar je aan toe bent en kunt je met een gerust hart snel weer richten op het leven waar jij een goed gevoel van krijgt. Je laat gegarandeerd iedereen onbezorgd achter. Wel zo prettig.

Ontvang direct vrijblijvende offertes en vergelijk uitvaartverzekeringen zoals Monuta

Veelgestelde vragen over Monuta en uitvaartverzekeringen vergelijken

Wanneer je een aanvraag doet heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten. Lees verder over de kosten bij een uitvaart.

Ja. De kosten van een uitvaart kunnen erg snel hoog oplopen. Uitvaartverzekeringen verschillen onderling veel. Er zijn diverse factoren (premiekosten, uitkeringsbedrag, polisvoorwaarden, uitkeringswijze, etc) die relevant zijn voor een begrafenis of crematie. Door het vergelijken van de uitvaartverzekeringen kun je dus precies kiezen wat voor jou belangrijk is. Hierdoor ontlast je tevens jouw nabestaanden in een tijd van rouw. Vergeet bij het opzeggen van je oude uitvaartverzekering te informeren naar een eventuele opzegtermijn.