Uitvaart Wijchen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een top uitvaartondernemer in Wijchen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Wijchen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wijchen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Wijchen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Wijchen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 85 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wijchen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wijchen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Herveld, Nijmegen en Valburg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wijchen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wijchen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Wijchen vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Wijchen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wijchen

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten doen. Vaak willen familieleden of vrienden je hierbij assisteren, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het regelen van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? De eerste actie is om melding te doen bij de gemeente. Indien je een teraardebestelling in Wijchen wilt organiseren, zul je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om slechts de directe kring te verwittigen.

Hierna is het ogenblik aangebroken om de begrafenis zelfstandig te gaan organiseren. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of asurn. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in gedocumenteerd omtrent de laatste wensen. Als er geen testament aanwezig is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de praktische afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke zaken. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wijchen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wijchen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wijchen contacteren

Voor een uitvaart in Wijchen heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke functie bij zowel alle werkzaamheden vooraf aan de begrafenis als de dag zelf. In iedere uitvaartcentrum in Wijchen zijn indrukwekkende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Daarnaast is daar alles in paraatheid om je geliefde zorgvuldig te laten verzorgen.

De zwaarstwegende rol van een uitvaartcentrum Wijchen zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk kun je de geliefde ook thuis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor louter familieleden.

In bijna alle uitvaartcentra in Wijchen kun je gebruik maken van een bijzondere aula voor het afscheid. De plechtigheid is het meest persoonlijke onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Wijchen zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen tijdens de plechtigheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je achteraf doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Wijchen en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wijchen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Wijchen

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van personen. Eigenlijk wil je deze moeilijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Wijchen een rustplaats gehuurd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. De tariefstellingen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan zeker om eerst wat onderzoek te doen. Naast de kosten voor de grafkuil zelf zal je ook prijzen kwijt zijn aan de steen en een (graf)kist. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tariefstelling hierin logischerwijs ook weer heel erg verschillen.

Een crematie in Wijchen brengt minder kosten met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal geoorloofd tegen een compensatie. Je kunt er uiteraard daarnaast voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wijchen, is het immer wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk omvangrijke afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt vanzelfsprekend al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Wijchen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Wijchen

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaart kan enorm in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Het vervoer van de gestorvene
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Wijchen zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De kosten zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wijchen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wijchen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wijchen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wijchen

Het is voor elk persoon in Wijchen raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de garantie dat zij niet voor hoge kosten komen te staan. Grofweg zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is perfect als je specifieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Wijchen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wijchen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wijchen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wijchen

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Wijchen Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te organiseren. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Wijchen zal er een mooie uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Wijchen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wijchen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wijchen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wijchense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wijchen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wijchen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wijchen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wijchen

Uitvaartverzorger heel erg lief

15 januari 2023

Allereerst komt het leed en de dreun en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inzetten ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Matthijs van de Velde

Merci!

13 januari 2023

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Daarom hoefde we zelf amper iets te bepalen.
Super dankbaar!

- Patricia de Ruiter

Tot in de puntjes geregeld

6 januari 2023

Zowat onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaart gehad. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes georganiseerd werd. Tevens hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Eveline Peeters

Op verzoek haast onmiddellijk een passende begeleider

28 december 2022

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de wensen al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Joost Post

Speciale mensen

22 december 2022

Enkel heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan uitvoeren zoals wij wilde hebben… in 1 woord fantastisch!

- Marc van der Laan

Een bijzonder afscheid

17 december 2022

Omdat we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid inderdaad zoals pap dat wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Ilona Peeters

Hele mooie ceremonie gehad!

8 december 2022

Precies zoals mijn papa het wilde! Echt bijzonder mooi (en met relatief lage onkosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Niks was vreemd of te veel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gevraagd hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Anouk van de Veen

Persoonlijke uitvaart

30 november 2022

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid verwerken. Aangezien dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat graag wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg gelukkig met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Deborah Maas

Fantastische uitvaart

24 november 2022

Het was zo smaakvol! Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen waardiger afscheid geregeld kunnen krijgen. Zeer fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Irene Mulder

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wijchen

Wessels Uitvaartverzorging

Elckerlycweg 3
6602 HJ Wijchen
Nederland

024 641 2695
https://wessels-uitvaartverzorging.nl/

Van den Heuvel uitvaartverzorging

Graafseweg 780
6603 CR Wijchen
Nederland

06 54990748
http://www.vandenheuveluitvaartzorg.nl/

Jolanda Hijmans Uitvaartverzorging

Patrijslaan 28
6641 ZG Beuningen
Nederland

06 46725611
http://www.jolandahijmansuitvaartverzorging.nl/