Uitvaart Weurt

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Weurt?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Weurt verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Weurt – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Weurt gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Weurt
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Weurt aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Weurt, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Slijk Ewijk, Nijmegen en Oosterhout bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Weurt

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Weurt is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Weurt vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Weurt

Bij het heengaan van een medemens spelen er verschillende gevoelens. Er is uiteraard het verdriet en wellicht de schok bij een onverwachts heengaan. Het is daarnaast een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Weurt. In de dagen meteen na het heengaan moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Weurt.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Weurt

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Weurt te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Weurt contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Weurt. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Weurt. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Weurt er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het afscheid. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Weurt samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Ook kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gezamenlijk een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Weurt. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Weurt

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Weurt

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze persoonlijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen minder duur dan een begrafenis. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Weurt een rustplaats gehuurd moet worden. De prijzen kunnen stevig stijgen hiervoor. De tariefstelling voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan wel aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de tarieven voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de prijzen hierin simpelweg ook weer beduidend verschillen.

Crematies in Weurt zijn fors beter geprijsd. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de urn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Het is eveneens mogelijk om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Weurt, is het immer wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Weurt

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Weurt

Het lijkt misschien wat bitter om na een overlijden na te denken over de tarieven van een uitvaart in Weurt. Het is toch echt noodzaak gezien het organiseren van een overlijden best prijzig kan zijn. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk hier aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen er nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Hier zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Weurt zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Weurt en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Weurt inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Weurt inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Weurt

Een uitvaartverzekering in Weurt afsluiten is een van de slimste keuzes die je maar kunt maken. Als je in Weurt een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een flink gedeelte van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij deze versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut aan te raden.

De premie van de uitvaartverzekering in Weurt zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dit is dan ook de reden dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal wisselen. Zo valt een premie lager uit wanneer je die op een jongere leeftijd afsluit. Logisch, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Eveneens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Weurt afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook regelmatig samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Weurt

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Weurt verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Weurt

Het is slim om een uitvaartverzorger in Weurt in te huren voor een afscheidsdienst in Weurt. Even beknopt weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd verloopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaartdienst zelf. Wanneer je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Weurt is het iedere keer slim om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je al snel een helder idee door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Eveneens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Weurt ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze kritieke periode, en helpen jou graag met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Weurt

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Weurt

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Weurt. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Weurtse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Weurt. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Weurt bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Weurt die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Weurt

De uitvaart van opa was eerbiedig

18 mei 2024

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Voortaan weten wij hoe bepalend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Arjan Gerritsen

Een eigen afscheid georganiseerd

17 mei 2024

Personen die echt meedenken zijn zeldzaam. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Sebastiaan van Doorn

Enorm geholpen

10 mei 2024

We konden eerst goed voelen wie wij prettig vonden. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was georganiseerd.

- Linda van Dam

Persoonlijke uitvaart

27 april 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in het afscheid opnemen. Er waren veel wensen en daarom werd afscheid inderdaad zoals papa dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg gelukkig met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Rutger Schouten

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

22 april 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Christiaan Groen

Algeheel ontzorgt

14 april 2024

Via uitvaartplek zijn we helemaal ontzorgt. Van het simpel aan mogen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan achteraf) tot de werkelijke uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Buitengewoon tevreden.

- Steven Dekker

Merci!

10 april 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Vandaar hoefde we zelf amper iets te bepalen.
Mega bedankt!

- Ruud van Beek

Zeer fijne uitvaartdienst gehad!

4 april 2024

Precies zoals mijn pappa het wilde! Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze begrafenis georganiseerd is. Niks was apart of teveel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Zelfs na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Tessa Visser

Op maat begeleiding was geweldig!

28 maart 2024

Ieder ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm aangenaam. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaart (bij de koffie) centraal. Mooi.

- Susanne Prins

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Weurt

Meijer en ten Hove Uitvaartzorg

Steltsestraat 1
6663 BM Nijmegen
Nederland

06 34045001
https://www.uitvaartverzorgernijmegen.nl/

Najade Uitvaarten

Meerkolstraat 21
6542 TJ Nijmegen
Nederland

06 34342117
http://www.najade-uitvaarten.nl/

Suzanne van Horssen Uitvaartbegeleiding

Van Heemstraweg 77
6641 AB Beuningen
Nederland

024 356 3010
http://www.suzannevanhorssen.nl/