Uitvaart Simpelveld

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Simpelveld die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Simpelveld verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Simpelveld – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Simpelveld gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Simpelveld
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 136 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Simpelveld aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Simpelveld, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gulpen, Heerlen en Mechelen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Simpelveld

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Simpelveld kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Simpelveld vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Simpelveld kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Simpelveld

Er komt veel inspanning kijken bij het regelen van een uitvaart. Aangezien je fouten wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het regelen van de verschillende zaken. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Simpelveld is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de uitvaart. Hiermee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de uitvaart is het belangrijk om de overige zaken te organiseren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (eventuele) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Simpelveld

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Simpelveld te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Simpelveld contacteren

Voor een teraardebestelling in Simpelveld heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de uitvaart als de begrafenis zelf. In alle uitvaartcentra in Simpelveld zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene bekwaam en met eerbaarheid te bewaren tot de dag van de begrafenis. Tevens is hier alles beschikbaar om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Simpelveld zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor enkel familieleden.

In haast alle uitvaartcentra in Simpelveld kun je gebruik maken van een aparte aula voor het afscheid. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. Er is de ruimte voor zelf geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten religies. In menig uitvaartcentrum Simpelveld zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen gedurende de uitvaartdienst.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt normaliter kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Simpelveld met mekaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Simpelveld

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Simpelveld

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Liever wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Simpelveld een graf georganiseerd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te plegen. Naast de tarieven voor het graf zelf zal je tevens tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de prijzen hierin simpelweg ook weer zeer veel afwijken.

Crematies in Simpelveld zijn fors goedkoper. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Simpelveld wilt is het van nut om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Simpelveld

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Simpelveld

Het lijkt wellicht wat bitter om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Simpelveld. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan best in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel rond de € 7.000,-. Daar zitten wel een aantal mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Simpelveld en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Simpelveld inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Simpelveld inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Simpelveld

Een uitvaartverzekering in Simpelveld regelen is een van de slimste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Simpelveld zul je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

Wat je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Simpelveld is afhankelijk van een aantal zaken. Dit is dan eveneens de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal wisselen. Een jonger individu betaalt gemiddeld lagere verzekeringspremie dan een individu op latere leeftijd. Verstandig, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger mens. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Simpelveld je een te fors risico vindt, zullen ze je afslaan. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden later geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente misschien jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Simpelveld

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Simpelveld verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Simpelveld

Direct na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Simpelveld Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te regelen. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om flink wat zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaartdienst. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Dan zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk vandaar diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Simpelveld zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Simpelveld

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Simpelveld

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Simpelveld. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Simpelveldse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Simpelveld. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Simpelveld bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Simpelveld die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Simpelveld

Een warme uitvaartdienst

24 juli 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan die van ons. Enkel de nazorg kon wellicht wat beter.

- Susanne de Leeuw

Waardige uitvaart geregeld

17 juli 2024

Snel en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Dave de Koning

Erg medelevend

9 juli 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in contact met een hele attente begeleidster. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons fantastisch fijn geholpen met het organiseren.

- Marinus Peters

Formidabele uitvaart

3 juli 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk indrukwekkend. De verslagenheid was enorm na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet fijner geregeld kunnen worden. Zeer fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Raymond van de Pol

Heel fijn opgevangen

25 juni 2024

Het mooie leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was mogelijk en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Gerrit Hermans

Echt betrokken bij de uitvaart

20 juni 2024

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Sabine Koning

Op verzoek praktisch direct een passende begeleider

11 juni 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met diverse uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen alvast door te nemen. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Jeffrey Prins

Blij met warme begeleiding

5 juni 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De eerstvolgende dag was dit geregeld.

- Vanessa Prins

Oprechte interesse

28 mei 2024

Het overlijden van mijn moeder had een flinke impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Oprecht heel vriendelijk.

- Sabrina de Haan

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Simpelveld

Onderlinge Begrafenis- en Crematievereniging “Holz” UA

Calbertsweg 151
6465 CD Kerkrade
Nederland

045 545 3787
http://www.begrafenisverenigingholz.nl/

Dierencrematorium Parkstad

Oude Roderweg 3a
6422 PE Heerlen
Nederland

045 541 0256
http://www.dierencrematoriumparkstad.nl/

Vrouenraets Uitvaartzorg

Zandweg 162
6418 PB Heerlen
Nederland

045 205 8509
http://www.vrouenraets-uitvaartzorg.nl/