Uitvaart Mechelen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Mechelen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Mechelen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Mechelen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Mechelen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Mechelen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 89 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Mechelen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Mechelen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gulpen, Epen en Wittem bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Mechelen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Mechelen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Mechelen. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Mechelen kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Mechelen

Een heengaan is altijd een heftige situatie. Er is natuurlijk het leed en mogelijkerwijs de schrik bij een plotseling heengaan. Het is ook een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een uitvaart. Ten eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Dan moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Mechelen. In de dagen direct na het heengaan dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Mechelen.

Zeker zul je in deze hectische tijd een aantal zaken over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Mechelen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Mechelen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Mechelen contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Mechelen Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Mechelen. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je verzorging wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Mechelen. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is aan te raden. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Mechelen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gelijktijdig een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Mechelen. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Mechelen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Mechelen

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Een crematie is doorgaans genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Mechelen een graf gehuurd moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk te onderzoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Naast de tarieven voor de rustplaats zelf zal je ook prijzen kwijt zijn aan de steen en een (graf)kist. Ook hierbij kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Mechelen zijn fors goedkoper. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig mogelijk tegen een kostenvergoeding. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Mechelen, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk grote afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt zo al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Mechelen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Mechelen

Het voelt misschien wat zuur om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Mechelen. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Hierin zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Mechelen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Mechelen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Mechelen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Mechelen

Wij advisreren iedereen in Mechelen aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan echt dat je nabestaanden niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. Vaak kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan verzekerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is volmaakt voor wanneer je bijzondere voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Mechelen best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Mechelen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Mechelen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Mechelen

Het is slim om een uitvaartverzorger in Mechelen in te huren voor een afscheidsceremonie in Mechelen. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dat is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaartdienst zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig aangezien het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website eenvoudig en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een goed idee door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw geliefde laat regelen. Eveneens is het een verstandig plan om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om aanvullende diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Mechelen ook in staat om wellicht live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft verlangd? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Mechelen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Mechelen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Mechelen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Mechelense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Mechelen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Mechelen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Mechelen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Mechelen

Zeer mooie ceremonie gehad!

14 juli 2022

Het is exact gegaan zoals vader het bij voorkeur had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief voordelig deze uitvaart geregeld is. Het was enorm mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs later was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Chantal de Haan

Het afscheid was geweldig georganiseerd

7 juli 2022

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te omschrijven hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al direct contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan prima. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een geweldig uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Tom de Boer

Goedkoop en eervol

2 juli 2022

Een zowel goedkope als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. Aangezien ons inkomen beperkt is was dit volmaakt.

- Ellen Jacobs

Uitvaartdienst schitterend zoals gewild

24 juni 2022

Het is exact gegaan zoals pappa het graag had gewild. Echt geweldig mooi (en met relatief lage prijzen) hoe we dit vertrek hebben mogen vormgeven. Niets was apart of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Ivo Blom

Geweldig geholpen

13 juni 2022

Wij konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlug voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was geregeld.

- Michiel Schouten

Snel in contact met de juiste personen

11 juni 2022

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en wensen alvast door te nemen. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel een aantal uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Barbara van der Laan

Een steun in deze lastige tijd

29 mei 2022

Onverwachts hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Nancy Verhoeven

Het afscheid van opa was enorm fijn!

24 mei 2022

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Voortaan weten we hoe bepalend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Antonius Hermans

Warme helpende hand

15 mei 2022

Het doodgaan van mijn mama had een grote impact op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in contact komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Eveline van den Bosch

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Mechelen

Uitvaartvereniging Voerendaal

Kerkplein 43
6367 EN Voerendaal
Nederland

045 575 0709
http://www.uvzvoerendaal.nl/

Rouwservice Nederland B.V.

Lindelaufer Gewande 40
6367 AZ Voerendaal
Nederland

045 574 8520
http://www.rouwservice-nederland.nl/

John Venhovens Uitvaartverzorging

Baanstraat 30
6372 AG Landgraaf
Nederland

045 531 1557
http://www.venhovensuitvaart.nl/