Uitvaart Heerlen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Behoefte aan een top uitvaartondernemer uit Heerlen die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Heerlen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Heerlen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Heerlen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Heerlen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 113 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Heerlen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Heerlen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Voerendaal, Windraak en Simpelveld bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Heerlen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Heerlen kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Heerlen. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Heerlen

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten doen. Vaak willen familieleden of vrienden je hierbij assisteren, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het afstemmen van de verschillende zaken. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Heerlen is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De gebruikelijke vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Dit kan discreet binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het tijd voor de concrete uitwerking van de teraardebestelling. Hiermee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd praktisch om in het testament te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in vastgelegd rondom de laatste wensen. Wanneer er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het verstandig om de overgebleven zaken te regelen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Heerlen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Heerlen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Heerlen contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Heerlen Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Heerlen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Heerlen er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Heerlen samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Heerlen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Soms is het mogelijk om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Heerlen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Heerlen

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede gevolgd. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Heerlen gehouden kan worden.

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Heerlen in het oog houdt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tarieven voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. simpelweg is de wens van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Heerlen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Heerlen

Het lijkt mogelijkerwijs wat naar om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Heerlen. Het is toch echt noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan enorm duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Het transport van de overledene
  • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een advertentie voor melding van overlijden

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf afwegen. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Heerlen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Heerlen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Heerlen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Heerlen

Het is voor iedereen in Heerlen slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je familie hebben dan de opluchting dat zij niet voor flinke prijzen komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarbij je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is uitstekend indien je unieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Heerlen best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Heerlen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Heerlen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Heerlen

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Heerlen De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Heerlen zorgen voor een prachtige laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Heerlen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Heerlen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Heerlen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Heerlense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Heerlen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Heerlen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Heerlen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Heerlen

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

18 juni 2024

Zelden in het leven kom je personen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaart zo goed georganiseerd konden krijgen.

- Matthijs Hoekstra

Een waardig vertrek

12 juni 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan de onze. We hebben alleen achteraf niets meer mogen horen, spijtig.

- Rogier van Loon

Goedkoop en eervol

2 juni 2024

Een zowel goedkope als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Janneke van den Bosch

Fijne helpende hand

30 mei 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg teneergeslagen en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo lief en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Oprecht heel lief.

- Susanne Postma

Hele mooie plechtigheid gehad!

24 mei 2024

Precies zoals mijn pappa het wilde! Echt geweldig mooi (en met relatief beperkte prijzen) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Niks was vreemd of teveel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Caroline Wolters

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

12 mei 2024

Na de schok van het plotseling heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was raar.Petje af.

- Maartje Jacobs

Uitvaart schitterend zoals verlangd

6 mei 2024

Het is precies gegaan zoals pappa het graag had gewild. Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst geregeld is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘aparte’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Daarna is er ook nog even gebeld hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Vanessa de Vries

Een uitkomst bij rouw

28 april 2024

Onverwacht hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Buitengewoon prettig en een terechte pluim voor de snelle reacties.

- Daniëlle Bos

Uitvaartdienst prachtig zoals verlangd

22 april 2024

Precies zoals mijn papa het wilde! Echt geweldig mooi (en met relatief beperkte prijzen) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Niets was apart of teveel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Zelfs na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Esther Hofman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Heerlen

John Venhovens Uitvaartverzorging

Baanstraat 30
6372 AG Landgraaf
Nederland

045 531 1557
http://www.venhovensuitvaart.nl/

Onderlinge Begrafenis- en Crematievereniging “Holz” UA

Calbertsweg 151
6465 CD Kerkrade
Nederland

045 545 3787
http://www.begrafenisverenigingholz.nl/

Dierencrematorium Parkstad

Oude Roderweg 3a
6422 PE Heerlen
Nederland

045 541 0256
http://www.dierencrematoriumparkstad.nl/