Uitvaart Epen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer in Epen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Epen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Epen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Epen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Epen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 107 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Epen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Epen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Heijenrath, Mechelen en Wittem bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Epen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Epen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Epen. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Epen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Epen

Het regelen van een overlijden is altijd intens. Denk aan de schrik bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Epen. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Wel of niet opbaren
  • Koffie of thee
  • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Epen.

Zeker zul je in deze drukke periode enkele dingen missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Epen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Epen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Epen contacteren

Bij een begrafenis in Epen kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle dingen voor en na de begrafenis. In iedere uitvaartcentrum in Epen zijn schitterende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Tevens is daar alles in gereedheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

De primaire activiteit van een uitvaartcentrum Epen zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Epen hebben een zaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Epen zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen gedurende de dienst.

Na de begrafenis zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Epen met mekaar en maak een weloverwogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Epen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Epen

Bij een heengaan is een significante keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel daarnaast gevolgd. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Epen zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Epen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats getransporteerd worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij ook gecremeerd kan worden. Dat is uiteraard niet gedwongen. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Epen in de gaten hebt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra prijzen voor een (graf)steen of monument op de rustplaats. Uiteraard is de wens van de overledene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Epen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Epen

De tariefstellingen voor een uitvaart in Epen kunnen zeker flink oplopen als je aanzienlijke wensen hebt. Het is lastig om een inschatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dat is gemiddeld afgedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dat maakt het een optie om op de dag van het laatste vertrek de regie uit handen te geven. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op in ieder geval 500,-. De prijs voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Meestal kun je op de webpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die gepaard gaan met het transport.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Epen. Hier kan iemand denken aan eventuele bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je eveneens te maken met extra kosten voor een grafkist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de prijzen standaard minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Epen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Epen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Epen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Epen

Een uitvaartverzekering in Epen is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Indien je in Epen een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk stuk van de uitgaven zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische kosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, omdat het dingen zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut aan te raden.

Hoeveel je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Epen is afhankelijk van een aantal zaken. Daardoor wisselt de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit indien je deze op een vroegere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger individu. Verder is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Epen je een te groot risico vindt, kunnen ze je afslaan. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig geld opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden straks een bedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente wellicht jouw naasten benaderen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Epen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Epen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Epen

Het is wijselijk om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Epen te bellen. Na een overlijden zul je niet in de sfeer zijn om meteen al zaken te organiseren. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum regelen. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het invullen van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Epen zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Epen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Epen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Epen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Epense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Epen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Epen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Epen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Epen

De uitvaart was schitterend

25 februari 2024

Gauw en volmaakt alles geregeld na de aanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Joost Groen

Warme helpende hand

18 februari 2024

Het heengaan van mijn moeder had een stevige invloed op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel vriendelijk.

- Kirsten van de Pol

Uitvaart prachtig zoals gewild

11 februari 2024

Exact zoals mijn pappa het wilde! Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief voordelig deze uitvaart geregeld is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘aparte’ behoeften die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Naderhand is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Gerardus Kuipers

Zeer meelevend

9 februari 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we enorm vlot in verbinding met iemand die ons verder kon helpen. We hadden heel gauw contact en ze heeft ons geweldig goed geholpen met het regelen.

- Maarten van Veen

Enorme hulp gehad

21 januari 2024

We konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die zaken direct voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Ruud Bakker

Liefdevol bijgestaan

16 januari 2024

Het schitterende leven van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Niets was te raar en het was heel persoonlijk.

- Jacobus Evers

Een persoonlijk uitvaart geregeld

9 januari 2024

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn geregeld konden krijgen.

- Kim Mulder

De uitvaart was fantastisch

1 januari 2024

Vlug en zorgvuldig georganiseerd. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Nicolaas Visser

Verwachtingen zijn overtroffen

26 december 2023

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlot georganiseerd.

- Cindy de Haan

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Epen

Rouwservice Nederland B.V.

Lindelaufer Gewande 40
6367 AZ Voerendaal
Nederland

045 574 8520
http://www.rouwservice-nederland.nl/

Dierencrematorium Parkstad

Oude Roderweg 3a
6422 PE Heerlen
Nederland

045 541 0256
http://www.dierencrematoriumparkstad.nl/

augustus uitvaart consultancy

Van Heinsberglaan 31
6301 VH Valkenburg
Nederland

043 609 0160
http://smeetsuitvaartverzorging.nl/