Uitvaart Schiermonnikoog

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Schiermonnikoog die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Schiermonnikoog verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Schiermonnikoog – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Schiermonnikoog gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Schiermonnikoog vinden

Uitvaart Schiermonnikoog
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 111 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Schiermonnikoog aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Schiermonnikoog, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wouterswoude, Kollumerpomp en Driesum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Schiermonnikoog

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Schiermonnikoog is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Schiermonnikoog. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Schiermonnikoog

Bij het heengaan van een naaste spelen er verscheidene gevoelens. Er is uiteraard het leed en misschien de shock bij een onvoorzien heengaan. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Schiermonnikoog. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Indien er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Schiermonnikoog.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode meerdere zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Schiermonnikoog

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Schiermonnikoog te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Schiermonnikoog contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Schiermonnikoog Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Schiermonnikoog. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Schiermonnikoog. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Schiermonnikoog bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het moment ervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Schiermonnikoog kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Schiermonnikoog

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Schiermonnikoog

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer intieme keuze van mensen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen graag niet mee belasten. Een crematie is doorgaans genomen minder duur dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Schiermonnikoog een rustplaats georganiseerd moet worden. De kosten daarvoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de tarieven voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de kosten hierin overigens ook weer beduidend afwijken.

Een crematie in Schiermonnikoog brengt mindere kosten met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal geoorloofd tegen een vergoeding. Het is ook mogelijk om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Schiermonnikoog wilt is het van waarde om de tarieven altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te beschouwen zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Schiermonnikoog

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Schiermonnikoog

Het lijkt wellicht wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Schiermonnikoog. Helaas is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan best in de papieren lopen. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Schiermonnikoog zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Schiermonnikoog en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Schiermonnikoog inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Schiermonnikoog inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Schiermonnikoog

Een uitvaartverzekering in Schiermonnikoog is de belangrijkste selectie rondom je uitvaart. Indien je in Schiermonnikoog een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot deel van de kosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk eenvoudiger ten tijde van de uitvaart.

Hoeveel je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Schiermonnikoog is afhankelijk van een aantal zaken. Dit is dan eveneens de reden dat de premie voor iedereen zal wisselen. Een jonger individu betaalt over het algemeen lagere verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders te veel risico. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Schiermonnikoog je een te fors risico vindt, kunnen ze je afwijzen. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw familie benaderen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Schiermonnikoog

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Schiermonnikoog verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Schiermonnikoog

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Schiermonnikoog in te schakelen voor het organiseren van een uitvaart in Schiermonnikoog. We hebben het al even vluchtig aangestipt in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Het regelen van het afscheid is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan tevens gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden geregeld.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaartdienst zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig daar het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze site eenvoudig en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even snel in contact komen en heb je al snel een helder idee door wie jij bij voorkeur de finale dag van jouw geliefde laat verzorgen. Daarnaast is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om bijkomende werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Schiermonnikoog ook in staat om mogelijk live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen bij het zoeken. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Schiermonnikoog

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Schiermonnikoog

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Schiermonnikoog. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Schiermonnikoogse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Schiermonnikoog. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Schiermonnikoog bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Schiermonnikoog die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Schiermonnikoog

Heel erg betrokken

15 juni 2024

Na het heengaan wisten we even niet wat we exact moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in aanraking met een hele fijne begeleidster. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons enorm fijn geholpen.

- Vincent Blom

De uitvaart van grootvader was ontzagwekkend

13 juni 2024

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Nu snappen we hoe belangrijk de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Elizabeth van Vliet

Persoonlijke hulp en toeverlaat

6 juni 2024

Dit gaan we niet snel vergeten daar de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Charlotte Scholten

Geweldig geholpen

25 mei 2024

Vrijblijvend eerst kunnen zien wie er bij ons paste. Al snel waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was geregeld.

- Marloes de Haan

Uitvaartverzorger enorm lief

23 mei 2024

Eerst komt het leed en de klap en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inzetten daarvoor. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg bijzonder. Niks geen zakelijk gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was raar.Petje af.

- Gerrit Brouwer

Liefdevol opgevangen

16 mei 2024

Het schitterende bestaan van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was een optie en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Nathalie Mulder

Prachtig afscheid

5 mei 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk indrukwekkend. De troosteloosheid was aanzienlijk na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet beter geregeld kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er veel ruimte om de uitvaart te regelen.

- Klaas Kramer

Eerbiedige uitvaart

29 april 2024

We hebben mijn broer een eerbiedige en prachtige teraardebestelling kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was top georganiseerd.

- Cornelis Bos

Het afscheid was mooi

20 april 2024

Vlot en volmaakt alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Ilse Sanders

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Schiermonnikoog

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/