Uitvaart Wouterswoude

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Wouterswoude?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Wouterswoude verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Wouterswoude – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Wouterswoude gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Wouterswoude
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 70 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wouterswoude aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wouterswoude, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit De Valom, Driesum en Aalzum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wouterswoude

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wouterswoude is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Wouterswoude. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Wouterswoude kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wouterswoude

Een teraardebestelling organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat elke stap van elementair belang is adviseren wij je aan om hulp te vragen bij het regelen van de begrafenis. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te raadplegen. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er cruciaal is op deze dag. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die gezet moeten worden? De eerste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Wouterswoude wilt organiseren, dien je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om louter de directe kring te informeren.

Daarna is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de teraardebestelling. Daarmee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd wijs om in het testament te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in vastgelegd over de finale voorkeuren. Als er geen testament voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het belangrijk om de resterende zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wouterswoude

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wouterswoude te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wouterswoude contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Wouterswoude. Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wouterswoude. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Wouterswoude er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Wouterswoude met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Wouterswoude. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wouterswoude

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Wouterswoude

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze lastige keuze niet aan nabestaanden overlaten. Meestal is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Wouterswoude een grafkuil gehuurd moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de prijzen voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Ook hierbij kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Wouterswoude brengt lagere kosten met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Het is tevens een optie om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wouterswoude, is het altijd wijs om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk stevige verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Wouterswoude

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Wouterswoude

De tariefstellingen voor een uitvaart in Wouterswoude kunnen mogelijk fiks uitlopen als je veel voorkeuren hebt. Het is ingewikkeld om een schatting te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat over het algemeen €1.500,-. Dit wordt (in de meest voorkomende situaties) totaal gedekt door de verzekering. Door een uitvaartondernemer in te huren hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dit maakt het een optie om op de dag van het laatste afscheid de regie uit handen te geven. De methode van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekening houden met minimaal 500,-. De kosten voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Gewoonlijk kun je op voorhand de gemiddelde tarieven van de diverse uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Wouterswoude. Denk aan onder andere bloemstukken of rouwkaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de uitgaven op. Bij een begrafenis heb je verder te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de kosten standaard lager maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wouterswoude en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wouterswoude inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wouterswoude inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wouterswoude

Een uitvaartverzekering in Wouterswoude vergelijken is een van de beste keuzes die je zelf kunt maken. Wanneer je in Wouterswoude een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot deel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, omdat het omstandigheden zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer te adviseren.

De premie van de uitvaartverzekering in Wouterswoude zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit wanneer je die op een jongere leeftijd afsluit. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Gelijktijdig zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Wouterswoude je een te groot gevaar vindt, mogen ze je afwijzen. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw naasten benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wouterswoude

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wouterswoude verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wouterswoude

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Wouterswoude in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Wouterswoude. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan daarnaast gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste wijze zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaartdienst zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim omdat het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze pagina makkelijk en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je direct een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Verder is het handig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Horen bloemen en rouwkaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Wouterswoude

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wouterswoude

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wouterswoude. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wouterswoudese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wouterswoude. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wouterswoude bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wouterswoude die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wouterswoude

Dank jullie wel!

14 juli 2022

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Zelf hebben we vrijwel niks zelfstandig hoeven doen.
Mega dankjewel!

- Femke de Graaf

Persoonlijke steun en toeverlaat

8 juli 2022

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was erg ervaren. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Jessica Peeters

Verwachtingen zijn overtroffen

29 juni 2022

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was vlug georganiseerd.

- Mariska van de Brink

De laatste groet was perfect

23 juni 2022

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Angela van de Berg

Hele mooie plechtigheid gehad!

18 juni 2022

Het is precies gegaan zoals pappa het bij voorkeur had gewild. Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze uitvaart geregeld is. Niks was apart of teveel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Barbara van de Brink

Het afscheid was top georganiseerd

6 juni 2022

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Daardoor hebben we een schitterend afscheid voor onze lieve opa kunnen regelen.

- Bianca Martens

Lage tariefstelling en sereen

4 juni 2022

Een zowel goedkope als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit prima.

- Marloes Janssen

Verwachtingen zijn overtroffen

26 mei 2022

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was gauw besloten .

- Joyce Kuiper

Betaalbaar en eervol

18 mei 2022

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. Omdat onze inkomsten laag is was dit volmaakt.

- Manon Evers

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wouterswoude

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/