Uitvaart Wetzens

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Wetzens?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wetzens verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wetzens – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Wetzens gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Wetzens vinden

Uitvaart Wetzens
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 70 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wetzens aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wetzens, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Dokkum, Wouterswoude en Aalzum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wetzens

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wetzens kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Wetzens. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wetzens

Het regelen van een heengaan is immer heftig. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de schrik bij een onverwachts overlijden. Maar een overlijden houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Wetzens. In de dagen meteen na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Wetzens persoonlijke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd een aantal dingen missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wetzens

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wetzens te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wetzens contacteren

Bij een uitvaart in Wetzens kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een grote invloed op alle dingen voor en na de begrafenis. In alle uitvaartcentra in Wetzens zijn er adequate faciliteiten om de overledene professioneel en met eer te bewaren tot de dag van de uitvaart. Daarnaast is hier alles aanwezig om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Wetzens zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de dierbare ook in huis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor louter familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Wetzens hebben een gehoorzaal waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. De dienst is het meest persoonlijke stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. Er is de mogelijkheid voor persoonlijk gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsthema’s. In menig uitvaartcentrum Wetzens zijn er ook opties voor video- of foto presentaties bij de plechtigheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je vervolgens regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Wetzens en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wetzens

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Wetzens

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van mensen. Eigenlijk wil je deze intieme keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Wetzens een grafkuil geregeld moet worden. De prijzen kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even degelijk te onderzoeken alvorens je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tariefstelling voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tarieven hierin logischerwijs ook weer gigantisch verschillen.

Crematies in Wetzens zijn aanzienlijk goedkoper. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Wetzens, is het immer verstandig om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk behoorlijke afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt daarom al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Wetzens

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Wetzens

Piekeren over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Het is ook noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan enorm prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Daarbij zitten wel een aantal opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Wetzens zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wetzens en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wetzens inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wetzens inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wetzens

Een uitvaartverzekering in Wetzens is de voornaamste keuze rondom je uitvaart. Wanneer je in Wetzens een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink onderdeel van de uitgaven zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, omdat het dingen zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer raadzaam.

De premie van de uitvaartverzekering in Wetzens zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt grofweg minder premie dan een mens op oudere leeftijd. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders een te groot risico. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt regelen en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Wetzens je een te fors risico vindt, mogen ze je afwijzen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk bovendien voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw familie aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wetzens

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wetzens verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wetzens

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Wetzens in te huren voor het regelen van een uitvaart in Wetzens. We hebben het al even eerder vermeld in dit artikel, echter is het handig om hier wat meer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheid is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan doorgaans direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden georganiseerd.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Indien je ervoor kiest om direct in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Wetzens is het iedere keer handig om even via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je al snel een helder beeld door wie jij het liefste de laatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Bovendien is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Horen bloemen en kaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Wetzens

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wetzens

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wetzens. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wetzensse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wetzens. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wetzens bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wetzens die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wetzens

Persoonlijke begeleiding afscheid

23 juli 2022

Liefdevolle mensen die alles rap en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Pieter Postma

Lage tariefstelling en sereen

12 juli 2022

Lage prijzen en een sereen afscheid was wat we wensten. Aangezien ons inkomen laag is was dit perfect.

- Daniël Brouwer

Enorm content door liefdevolle hulp

5 juli 2022

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Martijn van Veen

Respectvol en sober vertrek

27 juni 2022

We hebben onze broer een eerbiedige en indrukwekkende uitvaart kunnen geven. De koffie was enigszins minder lekker maar verder alles goed georganiseerd.

- Michel van den Heuvel

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

20 juni 2022

Allereerst komt het verdriet en de dreun en dan weet je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inzetten daarvoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Hanneke Smit

Lage prijzen en sereen

17 juni 2022

Lage tariefstelling en een sereen afscheid was wat we wensten. Omdat ons inkomen laag is was dit perfect.

- Martinus Timmermans

Uitvaart ondersteuning was top

5 juni 2022

Dag en nacht bereikbaar was zeer aangenaam. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van oma. Prachtig.

- Remco van den Heuvel

Tot in de puntjes georganiseerd

3 juni 2022

Zowat onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes geregeld werd. Verder hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Paulus de Leeuw

Liefdevol opgevangen

27 mei 2022

Het schitterende leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was aangrijpend. Niets was te eigenaardig en het was geweldig persoonlijk.

- Petrus Jansen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wetzens

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/