Uitvaart Driesum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Driesum?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Driesum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Driesum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Driesum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Driesum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 94 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Driesum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Driesum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Aalzum, Oostrum en Zwaagwesteinde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Driesum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Driesum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Driesum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Driesum

Het regelen van een overlijden is altijd heftig. Er is uiteraard het leed en wellicht de shock bij een plotseling overlijden. Het is daarnaast een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Driesum overgebracht worden. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • Aanvullende voorkeuren

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Driesum persoonlijke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke periode een aantal zaken over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Driesum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Driesum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Driesum contacteren

Bij een begrafenis in Driesum kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bijzondere functie bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de begrafenis als de teraardebestelling zelf. In alle uitvaartcentra in Driesum zijn er fatsoenlijke faciliteiten om de overledene vakkundig en met eerbaarheid te bewaren tot de datum van de uitvaart. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je geliefde fatsoenlijk te laten verzorgen.

De primaire rol van een uitvaartcentrum Driesum zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel intimi.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Driesum hebben een gehoorzaal waar de uitvaart georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme deel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Diverse uitvaartcentra in Driesum kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is geweest kun je vervolgens regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt gewoonlijk kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende opties. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Driesum met elkaar en maak een weloverwogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Driesum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Driesum

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan evenals overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Driesum gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Driesum in de gaten te houden. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit komt vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra tariefstelling voor een steen of monument op de gedenkplaats. logischerwijs is de wens van de overledene immer leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Driesum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Driesum

De tariefstellingen voor een uitvaart in Driesum kunnen dus behoorlijk oplopen als je aanzienlijke behoeften hebt. Het is moeilijk om een schatting te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Wanneer je een uitvaartverzorger inschakelt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dit is meestal gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelfstandig te hoeven organiseren. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je rekenen op minimaal 500,-. De tariefstelling voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Vaak kun je op de internetpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de prijzen zijn die samen gaan met het transport.

Logischerwijs kunnen er onverwachte uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Driesum. Hier kan men denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Daarnaast zul je moeten denken aan de tarieven die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Als je liever een begrafenis wilt organiseren dan zal er zeker een bedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een kist en aan een (graf)steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling gemiddeld lager maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de doorsnee aangelegenheden en prijzen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Driesum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Driesum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Driesum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Driesum

Een uitvaartverzekering in Driesum is de belangrijkste keuze van je uitvaart. Wanneer je in Driesum een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink deel van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vaststaand geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Driesum zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daarom verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per aanbieder. Een jonger persoon betaalt doorgaans minder verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders te veel risico. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Driesum geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Je kunt er overigens bovendien voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente eventueel jouw familie aansprakelijk stellen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Driesum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Driesum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Driesum

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Driesum in te huren voor een afscheidsdienst in Driesum. We hebben het al even kort aangestipt in dit artikel, echter is het handig om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan doorgaans gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden georganiseerd.

De meeste plechtigheden en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Wanneer je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Driesum is het altijd verstandig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het finale afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van degene die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een verstandig plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om aanvullende werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Driesum ook in staat om mogelijk live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze kritieke tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Driesum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Driesum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Driesum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Driesumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Driesum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Driesum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Driesum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Driesum

Bijzondere mensen

15 mei 2023

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn speciaal. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Tom de Lange

Wel betrokken bij de uitvaart

7 mei 2023

Soms in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Thijs Sanders

Persoonlijke begeleiding afscheid

3 mei 2023

De uitvaart is snel, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Johan de Graaf

Persoonlijke hulp en toeverlaat

25 april 2023

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was erg ervaren. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Kelly Hermans

Perfect geregeld

20 april 2023

Haast onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie ontzettend prettig georganiseerd. Vlot contact ook.

- Koen Bosman

Echt betrokken bij de uitvaart

9 april 2023

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Johan Peeters

Een steun in deze moeilijke tijd

3 april 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Ontzettend prettig en een enorme pluim voor de snelle reacties.

- Natasja van den Broek

Merci!

22 maart 2023

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Daarom hoefde we zelf nauwelijks iets te regelen.
Mega bedankt!

- Tessa van den Heuvel

Persoonlijke hulp was super!

15 maart 2023

Dag en nacht bereikbaar was zeer aangenaam. Kopje koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebak van grootmoeder. Mooi.

- Ruud de Koning

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Driesum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/