Uitvaart Nieuwegein

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Zoek jij ondersteuning voor de uitvaart in Nieuwegein?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Nieuwegein verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Nieuwegein – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Nieuwegein gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Nieuwegein
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 94 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Nieuwegein aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Nieuwegein, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Utrecht, De Bilt en Groenekan bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Nieuwegein

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Nieuwegein is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Nieuwegein. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Nieuwegein

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten regelen. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee helpen, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het afstemmen van de verschillende zaken. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? De belangrijkste actie is om melding te doen bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Nieuwegein wilt regelen, dien je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Dit kan veilig binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Daarna is het tijd voor de concrete uitwerking van de uitvaart. Daarmee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd wijs om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in vastgelegd rondom de finale voorkeuren. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Nieuwegein

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Nieuwegein te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Nieuwegein contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Nieuwegein Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Nieuwegein. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Nieuwegein er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het afscheid. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Nieuwegein met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Nieuwegein. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Nieuwegein

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Nieuwegein

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Nieuwegein zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Nieuwegein gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Nieuwegein in de gaten houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tariefstelling voor een (graf)steen of monument op de gedenkplaats. overigens is de wil van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Nieuwegein

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Nieuwegein

Het voelt wellicht wat zuur om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Nieuwegein. Het is toch echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de gestorvene
  • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Nieuwegein zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tarieven zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Nieuwegein en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Nieuwegein inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Nieuwegein inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Nieuwegein

Het is voor iedereen uit Nieuwegein raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de garantie dat zij niet voor flinke kosten komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een spaarpotje op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een hele praktische uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Er zijn daarnaast nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Nieuwegein enorm fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Nieuwegein

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Nieuwegein verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Nieuwegein

Het is slim om een uitvaartverzorger in Nieuwegein in te zetten voor een afscheidsdienst in Nieuwegein. Even beknopt nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het regelen van het afscheidsceremonie is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel loopt.

Alle plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Voordat je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Nieuwegein is het steevast handig om moeiteloos via onze site een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk idee door wie jij bij voorkeur de allerlaatste dag van jouw geliefde laat regelen. Daarnaast is het goed om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Nieuwegein

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Nieuwegein

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Nieuwegein. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Nieuwegeinse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Nieuwegein. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Nieuwegein bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Nieuwegein die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Nieuwegein

Blij met warme ondersteuning

20 september 2023

Ik heb hele liefdevolle hulp gehad toen ik het overlijden van mijn levenspartner moest organiseren. Ik hoefde niks alleen te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Arjan Veenstra

De uitvaart was geweldig

16 september 2023

Snel en volmaakt alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Achteraf nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Ronald Koning

Het afscheid van grootvader was enorm mooi!

6 september 2023

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het enorm spannend. Nu weten we hoe bepalend de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Wilhelmus Bos

Erg meelevend

27 augustus 2023

Na het heengaan wisten we even niet wat we exact moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel vlot in contact met iemand die ons verder kon helpen. Ze nam gauw contact met ons op en heeft ons geweldig prettig geholpen.

- Christiaan Bosman

Het vertrek was fijn

25 augustus 2023

Gauw en keurig georganiseerd. Daarnaast nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Edwin de Vries

Speciale mensen

13 augustus 2023

Mensen die werken in de uitvaartzorg zijn speciaal. Wat een fijne ervaring hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze lastige tijd.

- Mark Vink

Vlug geregelde huiselijke uitvaartdienst

8 augustus 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Tom van der Laan

Persoonlijke uitvaart

4 augustus 2023

Omdat we na de aanvraag razendsnel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle persoonlijke ideeën. Er waren veel voorkeuren en daarom werd afscheid inderdaad zoals papa dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blijgestemd met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Sjoerd Brouwer

Een eigen afscheid

23 juli 2023

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid verwerken. Omdat dit er nogal wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat het liefste wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg gelukkig met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Wouter Brouwer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Nieuwegein

Funeral and cremation care PCB Uitvaartzorg

Voorstraat 84
4132 AT Vianen
Nederland

0347 371 813
https://www.pcbuitvaartzorg.nl/

Dillema Uitvaartverzorging

Drilleveld 25
3431 ES Nieuwegein
Nederland

030 294 7242
http://www.uitvaartdillema.nl/

Landsman Uitvaartzorg

Weidstraat 17
3401 DL IJsselstein
Nederland

06 39376800
https://www.landsmanuitvaartzorg.nl/