Uitvaart Houten

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan ondersteuning voor de uitvaart in Houten?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Houten verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Houten – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Houten gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Houten vinden

Uitvaart Houten
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 99 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Houten aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Houten, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schalkwijk, Everdingen en Bunnik bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Houten

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Houten is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Houten. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Houten kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Houten

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Aangezien elke stap van doorslaggevend belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het regelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles begint bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een uitvaart regelen in Houten is dit altijd de eerste stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Zonder dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Dit kan ingetogen binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Vervolgens is het tijd voor de concrete invulling van de begrafenis. Hiermee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen testament aanwezig is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de teraardebestelling is het cruciaal om de overige zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (eventuele) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Houten

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Houten te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Houten contacteren

Bij een begrafenis in Houten kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een belangrijke functie bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de begrafenis als de dag zelf. In alle uitvaartcentra in Houten zijn er adequate faciliteiten om de overledene professioneel en met eerbaarheid te bewaren tot de datum van de begrafenis. Tegelijkertijd is hier alles beschikbaar om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

De zwaarstwegende rol van een uitvaartcentrum Houten zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor louter intimi.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Houten kun je gebruik maken van een bijzondere zaal voor het vertrek. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg uniek maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Houten zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen bij de uitvaartdienst.

Zodra het afscheid is genomen kun je achteraf doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Houten en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Houten

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Houten

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van personen. Het liefste wil je deze complexe keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Houten een graf georganiseerd moet worden. De tarieven kunnen fiks oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen prijzen voor een begrafenis. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de prijzen voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Ook hier kunnen de prijzen oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Houten brengt lagere tariefstelling met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig geoorloofd tegen een compensatie. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Houten, is het altijd verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt zo al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Houten

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Houten

Het voelt wellicht wat wrang om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Houten. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog allerlei kosten bij, zoals:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Het transport van de gestorvene
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost momenteel circa € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Houten zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Houten en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Houten inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Houten inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Houten

Het is voor elk persoon uit Houten raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je achtergeblevenen hebben dan de opluchting dat zij niet voor forse prijzen komen te staan. In de regel zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is perfect indien je unieke voorkeuren buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Houten enorm omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Houten

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Houten verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Houten

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Houten in te schakelen voor het organiseren van een uitvaart in Houten. Even kort andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan tevens gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de uitvaartdienst zelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig daar het een zeer persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even snel in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Tevens is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze kritieke tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Houten

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Houten

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Houten. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Houtense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Houten. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Houten bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Houten die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Houten

Boven verwachting flexibel

19 mei 2023

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste tijdstip dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was vlug besloten .

- Michiel de Haan

Een integere uitvaart

8 mei 2023

We wilden het graag klein en privé houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de teraardebestelling regelen. Dank jullie wel.

- Danny Veenstra

Persoonlijke begeleiding afscheid

1 mei 2023

Liefdevolle mensen die alles rap en degelijk organiseren gevonden.

- Raymond Koning

Liefdevol opgevangen

25 april 2023

Het mooie bestaan van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was mogelijk en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Patrick Postma

Een vertrouwd afscheid

21 april 2023

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid verwerken. Aangezien dit er nogal wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaartdienst zoals onze vader dat bij voorkeur wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Marjolein Sanders

Volledig ontzorgt

9 april 2023

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het simpel aan mogen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Zeer tevreden.

- Paulus van Dongen

Persoonlijke begeleiding was geweldig!

7 april 2023

Dag en nacht bereikbaarheid was heel erg prettig. Kopje koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebakje van oma. Echt prachtig geregeld.

- Anne van den Heuvel

Bedankt!

24 maart 2023

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Zelf hebben we praktisch niks zelfstandig hoeven doen.
Super dankbaar!

- Mark van der Meulen

Bijzonder geschikte hulp

17 maart 2023

Enkel heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een lieve ervaring hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel wenselijk in deze zware tijd.

- Jelle Maas

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Houten

Ineke helpt; uitvaartverzorging

Odijkseweg 68
3994 AT Houten
Nederland

06 83669222
http://www.inekehelpt.nl/

De Klijn Uitvaartzorg

Edelsteen 190
3991 SV Houten
Nederland

030 290 1581
http://www.deklijnuitvaartzorg.nl/

Lof afscheid & uitvaartzorg

Goilberdingerstraat 24
4101 GV Culemborg
Nederland

06 38380807
http://www.lofuitvaartzorg.nl/