Uitvaart Benthuizen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Benthuizen?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Benthuizen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Benthuizen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Benthuizen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Benthuizen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Benthuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Benthuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Gelderswoude, Moerkapelle en Zoeterwoude bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Benthuizen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Benthuizen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Benthuizen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Benthuizen

Er komt veel inspanning kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Omdat je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door een ander te laten doen. Vaak willen familieleden of vrienden je hierbij assisteren, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende dingen. Wat zijn nu echt de stappen die gezet moeten worden? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Benthuizen is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. De normale vervolgstap is om het heengaan kenbaar te maken aan anderen. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om alleen de directe kring op de hoogte te stellen.

Daarna is het tijd voor de concrete uitwerking van de begrafenis. Hiermee bedoelen we dus het regelen van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen testament beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de concrete afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële aangelegenheden. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Benthuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Benthuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Benthuizen contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Benthuizen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Benthuizen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je verzorging wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Benthuizen. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is wenselijk. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Ook kunt je in uitvaartcentrum Benthuizen samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Benthuizen. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Benthuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Benthuizen

Bij een heengaan is een belangrijke keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel ook gevolgd. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Benthuizen zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Benthuizen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is natuurlijk niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Benthuizen in de gaten houdt. In de regel is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tariefstelling voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. Uiteraard is de wil van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Benthuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Benthuizen

Bij individuele voorkeuren bij een uitvaart in Benthuizen kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Het is moeilijk om een schatting te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt afsluiten. Wanneer je een uitvaartverzorger inhuurt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dat is standaard afgedekt door een verzekering. Dit is beslist aan te raden, gedurende deze ondersteuning zul je namelijk niet langer alles zelf te hoeven doen. Dit maakt het een optie om op de dag van het finale vertrek de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je het liefste wilt. Indien je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan tenminste 500,-. De tarieven voor het transport variëren per uitvaartcentrum. Meestal kun je op de pagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die samen gaan met het transport.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Benthuizen. Hierbij kan iemand denken aan eventuele bloemstukken of aan kaarten. Tevens zul je moeten denken aan de tariefstellingen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een begrafenis heb je ook te maken met extra kosten voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de kosten meestal lager maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de gemiddelde aangelegenheden en kosten bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Benthuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Benthuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Benthuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Benthuizen

Wij raden iedereen in Benthuizen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan immers dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte hoge kosten van de uitvaart komen te staan. Bij benadering kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waarmee je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is ideaal indien je unieke voorkeuren buiten een dienstenpakket hebt.

Tot slot is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Benthuizen behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Benthuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Benthuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Benthuizen

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Benthuizen in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Benthuizen. Even vluchtig nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Het regelen van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden georganiseerd.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Voordat je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Benthuizen is het iedere keer verstandig om even via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je meteen een impressie van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Doorgaans is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en (rouw)kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze zware periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Benthuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Benthuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Benthuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Benthuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Benthuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Benthuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Benthuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Benthuizen

Persoonlijke hulp en toeverlaat

19 mei 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- David Wolters

Een integere uitvaart

14 mei 2024

Vertrouwelijk en alleen met genodigden was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlot de teraardebestelling regelen. Merci.

- Joost Veenstra

Heel fijn opgevangen

5 mei 2024

Het geweldige bestaan van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was een optie en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Robin Peters

Speciale mensen

2 mei 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets prive’s en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Kevin Jacobs

Een uitkomst bij verdriet

23 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Buitengewoon goed en een dikke pluim voor de snelle reacties.

- Björn Peeters

Erg medelevend

14 april 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl snel in contact met een hele liefdevolle begeleidster. We hadden zeer gauw contact en ze heeft ons fantastisch goed geholpen met het regelen.

- Joyce Jacobs

Liefdevol bijgestaan

6 april 2024

Ons mamma stond zelf heel kleurrijk in het leven dus de attente opvang was enorm fijn. Niets was te vreemd en het was zeer persoonlijk.

- Simon Mol

Zeer blij door attente hulp

2 april 2024

Ik heb zeer lieve hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Michael Gerritsen

Verwachtingen zijn overtroffen

27 maart 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was pijlsnel geregeld.

- Bastiaan Peters

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Benthuizen

Uitvaartzorg Uniek

Schansbaan 303
2728 KX Zoetermeer
Nederland

06 25553100
http://www.uzuniek.nl/

Tineke Bierhuis Afscheidsbegeleiding

Stadhoudersring 714
2713 GW Zoetermeer
Nederland

079 316 9876
http://www.afscheidsboeket.nl/uitvaartcentra/1254/

Infinity Uitvaartzorg

Larikszoom 9
2719 HG Zoetermeer
Nederland

079 500 0250
https://infinity-uitvaartzorg.nl/