Uitvaart Huizen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een fijne uitvaartondernemer uit Huizen die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Huizen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Huizen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Huizen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Huizen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 100 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Huizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Huizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Marken, Hilversum en Loosdrecht bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Huizen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Huizen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Huizen. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Huizen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Huizen

Er komt veel inspanning kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten doen. Je kunt dit niet alleen vragen aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij ondersteunen je met het inregelen van alles wat er relevant is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? Alles ontstaat bij het melden van overlijden bij de gemeente. Wanneer je een teraardebestelling in Huizen wilt organiseren, moet je eerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Dit kan ingetogen binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Dan is het moment daar om de uitvaart zelfstandig te gaan organiseren. Daarmee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in vastgelegd over de finale wensen. Als er geen testament voorhanden is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het cruciaal om de overige zaken te regelen. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke dingen. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Huizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Huizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Huizen contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Huizen Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Huizen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Huizen. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het vertrek. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Huizen bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Huizen. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Huizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Huizen

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan bovendien overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Huizen zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Huizen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een begraafplaats getransporteerd worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is simpelweg niet verplicht. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Huizen in het oog te houden. Doorgaans is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tariefstelling voor een grafsteen of gedenkteken op de gedenkplaats. Natuurlijk is de wens van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Huizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Huizen

De kosten voor een uitvaart in Huizen kunnen mogelijk fiks oplopen als je aanzienlijke wensen hebt. Het is moeilijk om een schatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt afnemen. Indien je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit wordt grofweg afgedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dit maakt het denkbaar om op de dag van het laatste vertrek de regie uit handen te geven. De methode van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Als je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je denken aan minimaal 500,-. De prijs voor het verplaatsen van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Dikwijls kun je op voorhand de gemiddelde tarieven van de diverse uitvaartcentra zien op de website van het vervoerbedrijf.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Huizen. Denk aan onder andere bloemstukken of kaarten. Tevens zul je moeten denken aan de kosten die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je bij voorkeur een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er zeker geld moeten worden besteed aan de rustplaats, aan een grafkist en aan een steen. Bij een crematie zijn de kosten meestal minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Huizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Huizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Huizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Huizen

Wij advisreren iedereen in Huizen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan immers dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte flinke prijzen van de uitvaart komen te staan. In de regel zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is perfect als je specifieke wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Huizen enorm fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Huizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Huizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Huizen

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Huizen in te huren voor het regelen van een uitvaartdienst in Huizen. Even kort wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Het organiseren van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan doorgaans direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaartdienst op zichzelf. Voordat je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Huizen is het iedere keer handig om moeiteloos via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een fatsoenlijk beeld door wie jij bij voorkeur de laatste dag van jouw geliefde laat verzorgen. Ook is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om persoonlijke werkzaamheden te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze zware periode, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Huizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Huizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Huizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Huizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Huizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Huizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Huizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Huizen

Goedkoop en eervol

9 september 2023

Een zowel goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. Omdat onze inkomsten laag is was dit uitmuntend.

- Paul van der Meer

Betaalbaar en eervol

2 september 2023

Lage prijzen en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. Omdat ons inkomen beperkt is was dit volmaakt.

- Sanne Groen

Persoonlijke steun en toeverlaat

20 augustus 2023

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Esther Visser

Schitterend afscheid

17 augustus 2023

Het was zo fijn! Ondanks de rouw na het heengaan van oma hadden we geen beter afscheid geregeld kunnen krijgen. Enorm fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Arie Wolters

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

6 augustus 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was zeer betrokken. Het afscheid (en de plaats) voelde enorm ontspannen ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Anouk van de Brink

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

1 augustus 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Wouter van de Ven

Prachtige uitvaart

26 juli 2023

De uitvaartdienst was erg imponerend. Ondanks de rouw na het heengaan van oma hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Erg fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Petronella Vink

Enorme hulp gehad

17 juli 2023

We konden eerst goed voelen wie wij prettig vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlot voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was georganiseerd.

- Hanneke Veenstra

Uitermate handige hulp

11 juli 2023

Alleen heel bijzondere mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Maria de Graaf

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Huizen

Firma M. Rebel en Zn.

Ceintuurbaan 45A
1271 BG Huizen
Nederland

035 525 7380
https://www.rebel-uitvaart.nl/

1 ste Huizer Begrafenisonderneming de Groot / De Groot Uitvaart

Havenstraat 23
Havenstraat 25
1271 AB Huizen

035 525 4363
https://www.degrootuitvaart.nl/

Rebel’s Begrafenisonderneming – Rebel Uitvaart

Ceintuurbaan 45
1271 BG Huizen
Nederland

035 525 3067
https://www.rebel-uitvaart.nl/