Uitvaart Hilversum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Hilversum die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Hilversum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Hilversum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hilversum gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Hilversum
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hilversum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hilversum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Loosdrecht, Kortenhoef en s Graveland bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hilversum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hilversum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Hilversum. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hilversum

Een uitvaart regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat elke stap van fundamenteel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee assisteren, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er cruciaal is op deze dag. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Hilversum is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het organiseren. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Daarna is het tijd voor de concrete uitwerking van de begrafenis. Hiermee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking beschikbaar is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële aangelegenheden. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hilversum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hilversum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hilversum contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Hilversum Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Hilversum. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Hilversum er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is wenselijk. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Hilversum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gemeenschappelijk een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Hilversum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hilversum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Hilversum

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen graag niet mee belasten. Gemiddeld is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Hilversum een grafkuil georganiseerd moet worden. De tariefstelling kunnen flink oplopen hiervoor. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Het is dan echt aan te raden om eerst wat onderzoek te doen. Behalve de tarieven voor de rustplaats zelf zal je ook tariefstelling kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Ook hierbij kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Hilversum zijn flink beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Hilversum wilt is het van belang om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk stevige afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Hilversum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hilversum

Bij persoonlijke voorkeuren bij een uitvaart in Hilversum kan dit hevig in de kosten lopen. We kunnen moeilijk een prijs noemen aangezien een uitvaartdienst volkomen persoonlijk is. Als je een uitvaartverzorger in de arm neemt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dit is doorgaans afgedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. Dit maakt het mogelijk om op de dag van het laatste afscheid de taken uit handen te geven. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekening houden met tenminste 500,-. De kosten voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Regelmatig kun je op de webpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die samen gaan met het vervoer.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Hilversum. Hierbij kan men denken aan mogelijke bloemstukken of aan kaarten. Eveneens zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Indien je bij voorkeur een teraardebestelling wilt organiseren dan zal er immers een bedrag moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een (graf)kist en aan een (graf)steen. Bij een crematie zul je te maken krijgen met gereduceerde uitgaven, alleen zal je ook een urn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hilversum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hilversum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hilversum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hilversum

Het is voor iedereen in Hilversum verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte flinke prijzen van de uitvaart komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn geïntegreerd. Hier ben je dan gegarandeerd van een verstandig geregelde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is volmaakt voor wanneer je aparte wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Daarnaast is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Hilversum behoorlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hilversum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hilversum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hilversum

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Hilversum in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Hilversum. We hebben het al even kort benoemd in dit artikel, echter is het handig om hier wat meer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsceremonie is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel loopt.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de dag op zichzelf. Als je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Hilversum is het iedere keer verstandig om moeiteloos via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je vlug een indruk van de personen die dit voor jou kunnen doen. Eveneens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Hilversum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hilversum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hilversum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hilversumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hilversum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hilversum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hilversum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hilversum

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

15 april 2024

Na de schrik van het abrupt sterven van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer bijzonder. Niets geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was vreemd.Petje af.

- Laura de Jong

Blij met warme begeleiding

8 april 2024

Ik heb hele attente ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn levenspartner moest organiseren. Ik stond er niet alleen meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De volgende dag was het geregeld.

- Cindy Smit

Snel in contact met de correcte personen

30 maart 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de behoeften al besproken worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken ervan.

- Dennis Wolters

Een vertrouwd afscheid

29 maart 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in het afscheid opnemen. Er waren veel behoeften en daarom werd afscheid exact zoals pap dat wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg gelukkig met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Susanne Verbeek

Bijzonder geschikte hulp

19 maart 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Wat een fijne ervaring hebben we gehad, zo persoonlijk dat was echt heel gewenst in deze lastige tijd.

- Simone Maas

Een waardige uitvaart

10 maart 2024

We hebben een zeer geschikte begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon eventueel wat beter.

- Kelly van der Meer

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

8 maart 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde erg relaxed ondanks het leed. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Antonius Vos

De ultieme groet was perfect

27 februari 2024

Ik heb echt niet de geschikte woorden om te definiëren hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie laatste groet kunnen houden aan onze liefste opa.

- René Bosch

Een respectvol afscheid

19 februari 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan de onze. We hebben alleen achteraf niks meer vernomen, spijtig.

- Paul van der Meulen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hilversum

Zuiderhof (cemetery and crematorium)

Kolhornseweg 13
1213 RS Hilversum
Nederland

035 621 0960
http://uitvaartstichtinghilversum.nl/

Arie de Kloet Uitvaartverzorging te Loosdrecht

Lindelaan 8
1231 CL Loosdrecht
Nederland

06 10358100
https://www.ariedekloetuitvaartverzorging.nl/

Van der Heden I.R.U. B.V.

Melkpad 21A
1217 KA Hilversum
Nederland

035 621 7862
https://www.internationaalrouwvervoer.nl/