Uitvaart Helmond

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Helmond?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Helmond verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Helmond – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Helmond gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Helmond
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Helmond aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Helmond, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Beek en Donk, Bakel en Gemert bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Helmond

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Helmond kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Helmond. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Helmond

Een heengaan is immer een heftige aangelegenheid. Denk aan de schrik bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is ook een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Helmond overgebracht worden. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Helmond persoonlijke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode enkele dingen missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Helmond

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Helmond te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Helmond contacteren

Bij een uitvaart in Helmond kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een indrukwekkende invloed op alle aangelegenheden voor en na de begrafenis. In ieder uitvaartcentra in Helmond zijn er goede faciliteiten om de overledene bekwaam en met aanzien te bewaren tot de datum van de uitvaart. Ook is daar alles in paraatheid om je geliefde proper te laten verzorgen.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Helmond zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances plannen voor alle personen die de dierbare kenden. Eveneens kun je het afgesloten houden voor louter genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Helmond hebben een aula waar de uitvaart gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg passend maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Helmond kun je daarnaast media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Helmond met elkaar en maak een afgewogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Helmond

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Helmond

Bij een overlijden is een cruciale keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel bovendien gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Helmond gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet verplicht. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het raadzaam om de prijzen van een begrafenis en crematie Helmond in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een grafsteen of monument op het graf. Vanzelfsprekend is de wens van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Helmond

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Helmond

Het lijkt misschien wat bitter om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Helmond. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden behoorlijk duur kan zijn. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Hier zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. De kosten voor het afscheid kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Helmond en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Helmond inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Helmond inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Helmond

Het is voor iedereen in Helmond slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je familie hebben dan de opluchting dat zij niet voor hoge kosten komen te staan. In de regel zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je gegarandeerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een hele praktische uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Verder is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Helmond dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Helmond

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Helmond verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Helmond

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Helmond De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Helmond zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Helmond

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Helmond

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Helmond. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Helmondse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Helmond. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Helmond bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Helmond die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Helmond

Algeheel ontzorgt

15 april 2024

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering voltooid achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Erik Brouwer

Betrouwbaar

6 april 2024

Intiem en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Christiaan Bosch

Geheel de zorg uit handen

2 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Zeer tevreden.

- Vincent Willems

Warmhartig bijgestaan

29 maart 2024

Ons mamma stond zelf enorm mooi in het leven dus de attente opvang was erg fijn. Alles was een optie en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Marcel Scholten

Boven verwachting meegaand

17 maart 2024

Omdat onze familie het niet helemaal eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was pijlsnel georganiseerd.

- Margaretha Molenaar

Welgemeende betrokkenheid

12 maart 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg teneergeslagen en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Sjoerd Timmermans

Direct in contact met de correcte persoon

7 maart 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we gauw in contact stonden. Dank je wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Bastiaan de Jong

Hele mooie uitvaartdienst gehad!

28 februari 2024

Exact zoals mijn pappa het wilde! Echt bizar mooi (en met betrekkelijk beperkte onkosten) hoe we dit vertrek hebben kunnen invullen. Niks was apart of teveel voor het afscheid, alle opties die we wilden konden ook. Naderhand is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Hendrika van der Linden

Goedkoop en eervol

17 februari 2024

Lage kosten en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Arjan Maas

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Helmond

Uitvaart Frits Spierings

Nassaustraat 30
5707 HM Helmond
Nederland

0492 525 000
http://www.spierings.com/

Uitvaartzorg van de Kerkhof

Langenakker 2
5731 JS Mierlo
Nederland

0492 780 660
http://www.uvdk.nl/

De Groof Uitvaartverzorging

Gasthuisstraat 53
5708 HJ Helmond
Nederland

0492 319 533
http://www.degroofuitvaartverzorging.nl/