Uitvaart De Mortel

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in De Mortel die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart De Mortel verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit De Mortel – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer De Mortel gezocht?

Vraag ondersteuning aan in De Mortel

Uitvaart De Mortel
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 82 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Mortel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Mortel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Venhorst, Landhorst en Helmond bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Mortel

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in De Mortel is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in De Mortel vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Mortel

Een overlijden is iedere keer een schokkende situatie. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schrik bij een onverwacht heengaan. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in De Mortel gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in De Mortel.

Zeker zul je in deze drukke tijd meerdere zaken missen. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Mortel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Mortel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Mortel contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in De Mortel Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in De Mortel. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in De Mortel er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum De Mortel samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in De Mortel kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Mortel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis De Mortel

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon intieme keuze van mensen. Hier wil je jouw achtergeblevenen bij voorkeur niet mee belasten. Doorgaans is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in De Mortel een graf georganiseerd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen prijzen voor een begrafenis. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de kosten voor het graf zelf zal je eveneens prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een grafkist. Ook hierbij kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in De Mortel brengt lagere tarieven met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de asurn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Het is tevens mogelijk om zelfstandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in De Mortel, is het altijd wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk stevige verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis De Mortel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten De Mortel

Nadenken over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid zaken zitten hier gebruikelijk bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Mortel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Mortel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Mortel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Mortel

Een uitvaartverzekering in De Mortel is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in De Mortel zal je er namelijk niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer te adviseren.

De premie van de uitvaartverzekering in De Mortel zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per aanbieder. Een jonger individu betaalt gemiddeld genomen lagere premie dan een individu op latere leeftijd. Logisch, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger individu. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet geforceerd om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in De Mortel je een te omvangrijk gevaar vindt, mogen ze je weigeren. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren voordat je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Mortel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Mortel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Mortel

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in De Mortel in te huren voor het organiseren van een uitvaart in De Mortel. We hebben het al even eerder benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Dat is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaartdienst op zichzelf. Alvorens je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in De Mortel is het altijd goed om moeiteloos via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je meteen een indruk van de personen die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het een goed plan om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om aanvullende werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in De Mortel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Mortel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Mortel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Mortelse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Mortel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Mortel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Mortel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Mortel

Heel fijn opgevangen

15 januari 2023

Ons moeder stond zelf heel kleurrijk in het leven dus de attente opvang was erg welkom. Niets was te raar en het was heel persoonlijk.

- Alexander Vermeulen

Hele mooie ceremonie gehad!

8 januari 2023

Het is precies gegaan zoals pappa het graag had gewild. Echt bijzonder mooi (en met betrekkelijk beperkte prijzen) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Het was buitengewoon mooi met alle ‘gekke’ behoeften die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Achteraf is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Renate de Bruijn

Het afscheid was uitstekend geregeld

7 januari 2023

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Daarom hebben we een schitterend afscheid voor onze beste opa kunnen organiseren.

- Arie Bosch

Dankbaar voor warme begeleiding

27 december 2022

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve echtgenoot. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Marijke Mulder

Uitvaartverzorger zeer lief

21 december 2022

Na de schrik van het opeens heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te helpen. Zeer dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer bijzonder. Niets geen koel gedoe, oprecht heel eigen en niets was eigenaardig.Niks anders dan respect hiervoor.

- Nicole Kok

Heel erg betrokken

15 december 2022

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl vlug in verbinding met een zeer attente begeleidster. We hadden heel snel contact en ze heeft ons fantastisch goed geholpen met het regelen.

- Sabrina van der Horst

Een uitkomst bij rouw

10 december 2022

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Enorm goed en een terechte pluim voor de rappe reacties.

- Jan van de Brink

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

1 december 2022

Soms in het leven kom je personen tegen die echt met je betrokken zijn. Wij zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Diana van den Heuvel

Oprechte betrokkenheid

20 november 2022

Toen mijn mama overleed was ik erg zwaarmoedig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Karin Maas

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Mortel

Uitvaart Frits Spierings

Nassaustraat 30
5707 HM Helmond
Nederland

0492 525 000
http://www.spierings.com/

De Groof Uitvaartverzorging

Gasthuisstraat 53
5708 HJ Helmond
Nederland

0492 319 533
http://www.degroofuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartverzorging Buitelaar & Verlaek

Rouwkapel Leonardus
Wethouder Ebbenlaan 131
5701 AH Helmond

0492 216 000
http://www.uitvaarthelmond.nl/