Uitvaart Onnen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer in Onnen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Onnen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Onnen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Onnen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Onnen

Uitvaart Onnen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 129 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Onnen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Onnen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Haren, Glimmen en Noordlaren bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Onnen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Onnen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Onnen. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Onnen kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Onnen

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Aangezien elke stap van elementair belang is adviseren wij je aan om hulp te vragen bij het regelen van de uitvaart. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal helpen bij het regelen van de verschillende zaken. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Onnen is dit altijd de belangrijkste stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak normaal om slechts de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke uitwerking van de begrafenis. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of asurn. Raadpleeg altijd het testament om te ontdekken hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen testament voorhanden is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Dit geldt voor zaken als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de praktische afronding. Over het algemeen is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden betaald. Dit is dan ook de periode waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Onnen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Onnen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Onnen contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Onnen Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Onnen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Onnen er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Onnen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Onnen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Onnen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Onnen

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze moeilijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder prijzig dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Onnen een graf geregeld moet worden. De tariefstelling kunnen stevig stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te doen. Je bent behalve de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de kosten hierin simpelweg ook weer beduidend afwijken.

Een crematie in Onnen brengt mindere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de asurn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Onnen, is het altijd wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Onnen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Onnen

De tarieven voor een uitvaart in Onnen kunnen zeker aanzienlijk oplopen als je meerdere behoeften hebt. Het is moeilijk om een indicatie te geven nu lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Indien je een uitvaartverzorger inhuurt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dat wordt meestal gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. Dat maakt het mogelijk om op de dag van het laatste vertrek de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De methode van afscheid nemen kun je zelf regelen afhankelijk van je behoeften. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De kosten voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Regelmatig kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die gepaard gaan met het vervoer.

Overige extra uitgaven zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Onnen. Hier kan iemand denken aan potentiële bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Indien je bij voorkeur een teraardebestelling wilt regelen dan zal er zeker een geldbedrag moeten worden uitgegeven aan het graf, aan een kist en aan een grafsteen. In het geval van een crematie kun je te maken krijgen met lagere uitgaven, echter zal je ook een (as)urn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Onnen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Onnen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Onnen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Onnen

Het is voor elk persoon in Onnen raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan zeker dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte aanzienlijke prijzen van de uitvaart komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is ideaal voor wanneer je bijzondere wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Onnen dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Onnen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Onnen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Onnen

Het is raadzaam om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Onnen te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Later kunnen jullie tezamen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Vergelijk vandaar meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Onnen zal er een fijne uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Onnen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Onnen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Onnen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Onnense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Onnen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Onnen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Onnen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Onnen

Passende uitvaart geregeld

20 juni 2024

Vlug en eervol geregeld. Heel tevreden.

- Dave Koster

Dankbaar voor een persoonlijk afscheid

9 juni 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was handig en erg behulpzaam. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet teveel en de handreiking was enorm gewaardeerd.

- Sylvia van de Brink

De uitvaartdienst was geweldig

4 juni 2024

Gauw en uitstekend alles geregeld na de aanvraag. Daarnaast nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Paul van Dongen

Verwachtingen zijn overtroffen

29 mei 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was vlot georganiseerd.

- Wilhelmus Dijkstra

Volledig ontzorgt

21 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was geregeld. Vlot en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Erg tevreden.

- Ivo Hendriks

Het afscheid was fijn

11 mei 2024

Rap en volmaakt alles georganiseerd na de aanvraag. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Tim van de Brink

Verwachtingen zijn overtroffen

9 mei 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Eveline Visser

Eerbiedige uitvaartdienst

30 april 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed gegaan.

- Tom Mol

Heel fijn opgevangen

24 april 2024

Het schitterende leven van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Alles was bespreekbaar en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Sjoerd Mol

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Onnen

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/