Uitvaart Haren

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in Haren?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Haren verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Haren – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2020 en verder.

Uitvaartondernemer Haren gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Haren vinden

Uitvaart Haren
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 23 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Haren aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Haren, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Noordlaren, Westerbroek en Waterhuizen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Haren

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Haren kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Haren. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Haren kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Haren

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten organiseren. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal helpen bij het organiseren van de verschillende dingen. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die gezet moeten worden? De belangrijkste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling regelen in Haren is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het organiseren. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om alleen de directe kring op de hoogte te stellen.

Dan is het moment aangebroken om de uitvaart zelfstandig te gaan organiseren. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of urn. Het is altijd praktisch om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in vastgelegd omtrent de finale voorkeuren. Indien er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële dingen. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Haren

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Haren te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Haren contacteren

Voor een teraardebestelling in Haren heb je de keuze uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke functie bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de uitvaart als de teraardebestelling zelf. In elk uitvaartcentrum in Haren zijn indrukwekkende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Daarnaast is hier alles beschikbaar om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

De belangrijkste activiteit van een uitvaartcentrum Haren zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Vanzelfsprekend kun je de dierbare ook in huis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te initiëren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor uitsluitend familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Haren hebben een aula waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. De dienst is het meest intieme onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Verschillende uitvaartcentra in Haren kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je daarna dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Haren en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Haren

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Haren

Bij een overlijden is een significante keus waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel bovendien gevolgd. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart op zichzelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Haren gehouden kan worden.

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet gedwongen. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Haren in de gaten te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende prijzen voor een steen of gedenkteken op het graf. logischerwijs is de wil van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Haren

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Haren

Piekeren over een uitvaart kan een ellendig gevoel geven, met name als je aan de tariefstelling denkt. Helaas is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan best in de kosten lopen. Je gaat überhaupt diverse kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Het vervoer van de overledene
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost momenteel rond de € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Haren zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Haren en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Haren inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Haren inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Haren

Wij raden iedereen in Haren aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte aanzienlijke tarieven van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarbij je verzekerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een kapitaal op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzes hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn ook nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Haren dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking noodzaak. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Haren

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Haren verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Haren

Direct na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Haren De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk vandaar diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Haren zal er een indrukwekkende uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Haren

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Haren

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Haren. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Harense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Haren. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Haren bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Haren die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Haren

Warme helpende hand

29 augustus 2020

Toen mijn moeder overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo meegaand en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Maaike Bosch

Het afscheid was geweldig georganiseerd

24 augustus 2020

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen geven aan onze fijne grootpapa.

- Thomas Schipper

Een respectvol vertrek

15 augustus 2020

We hebben een zeer waardige begeleider kunnen vinden. Enkel de nazorg kon misschien wat beter.

- Judith Peters

Persoonlijke uitvaartdienst

11 augustus 2020

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in het afscheid verwerken. Omdat dit er redelijk wat waren was het een heel persoonlijke uitvaartdienst zoals onze papa dat graag wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Tim de Jonge

Zeer content door lieve hulp

7 augustus 2020

Ik heb hele fijne ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Hanneke de Vos

Uitvaart schitterend zoals gewenst

26 juli 2020

Het is exact gegaan zoals papa het het liefste had gewild. Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief goedkoop deze begrafenis geregeld is. Het was ontzettend mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Tessa Verbeek

Enorm geholpen

17 maart 2020

We konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken snel voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zus aan te geven.

- Marleen Bakker

Persoonlijke hulp en toeverlaat

24 februari 2020

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was super. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Vincent Kok

Het afscheid was geweldig geregeld

3 februari 2020

Ik heb eigenlijk niet de geschikte woorden om te beschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een schitterend uitvaart voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Angela Kok

Dank jullie wel!

9 januari 2020

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we praktisch niks autonoom hoeven doen.
Super dankbaar!

- Daniëlle Bosch

Persoonlijke hulp en toeverlaat

12 december 2019

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Hij was erg attent en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Marije Hermans

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Haren

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/