Uitvaart Glimmen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Glimmen?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Glimmen verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Glimmen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Glimmen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Glimmen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Glimmen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Glimmen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Noordlaren, Kropswolde en Foxhol bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Glimmen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Glimmen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Glimmen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Glimmen kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Glimmen

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Dit is de partij die je zal helpen bij het afstemmen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die gezet moeten worden? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Als je een uitvaart in Glimmen wilt organiseren, zul je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring op de hoogte te stellen.

Hierna is het ogenblik aangebroken om de uitvaart zelf te gaan organiseren. Hiermee bedoelen we natuurlijk het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in gedocumenteerd omtrent de laatste wensen. Als er geen wilsbeschikking aanwezig is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het van belang om de overige zaken te organiseren. Doorgaans is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden betaald. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Glimmen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Glimmen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Glimmen contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Glimmen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Glimmen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Glimmen er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het afscheid. Voor de uitvaart kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Glimmen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Glimmen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Glimmen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Glimmen

Bij een heengaan is een cruciale optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast gevolgd. De keuze kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Glimmen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een begraafplaats getransporteerd worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin ook gecremeerd kan worden. Dat is natuurlijk niet gedwongen. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tarieven van een begrafenis en crematie Glimmen in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra prijzen voor een (graf)steen of monument op het graf. simpelweg is de voorkeur van de overledene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Glimmen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Glimmen

Piekeren over een uitvaart kan een naar gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Glimmen zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Glimmen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Glimmen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Glimmen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Glimmen

Een uitvaartverzekering in Glimmen regelen is een van de voornaamste beslissingen die je maar kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Glimmen zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

Hoeveel je aan verzekeringspremie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Glimmen is afhankelijk van een aantal zaken. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Verklaarbaar, want een ouder persoon overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger mens. Eveneens zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt vastleggen en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Glimmen je een te fors risico vindt, kunnen ze je weigeren. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg geld apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Glimmen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Glimmen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Glimmen

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Glimmen De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Dan kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Vergelijk dus een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Glimmen zal er een indrukwekkende uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Glimmen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Glimmen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Glimmen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Glimmense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Glimmen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Glimmen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Glimmen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Glimmen

Direct in contact met de correcte persoon

19 juni 2024

Voor het werkelijke overlijden van onze tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en wensen alvast door te spreken. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Nancy Schouten

Het vertrek was mooi

8 juni 2024

Snel en zorgvuldig geregeld. Tevens nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Jacobus Peeters

Het vertrek van opa was zo mooi!

1 juni 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk spannend. Voortaan snappen wij hoe bepalend de juiste persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Ivo de Groot

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

31 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde erg relaxed ondanks het leed. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Margaretha Timmermans

Zeer content door lieve hulp

24 mei 2024

Ik heb hele lieve hulp gehad toen ik het overlijden van mijn man moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Chantal Mulder

Op verzoek vrijwel onmiddellijk een passende begeleider

15 mei 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de opties en voorkeuren alvast door te spreken. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact stonden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Marieke van den Broek

Merci!

4 mei 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Zelf hebben we vrijwel niks autonoom hoeven doen.
Enorm dankjewel!

- Frank Wolters

Volkomen de zorg uit handen

2 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was overeengekomen. Vlug en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Zeer tevreden.

- Joost Groen

Volkomen de zorg uit handen

26 april 2024

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van het ongecompliceerd aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijking op de verzekering gedaan naderhand) tot de werkelijke uitvaart. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Erg tevreden.

- Maurice van Wijk

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Glimmen

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/

Van Bergen Uitvaartassistentie

Industrieweg 20
9482 TT Tynaarlo
Nederland

0592 544 066
http://www.vanbergenuitvaart.nl/

Uitvaartverzorging Dick Koster

Vosbergerlaan 26
9761 AL Eelde
Nederland

050 309 5674
http://www.begrafenis-crematieverzorging.nl/