Uitvaart Berkel en Rodenrijs

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Berkel en Rodenrijs die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Berkel en Rodenrijs verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Berkel en Rodenrijs – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Berkel en Rodenrijs gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Berkel en Rodenrijs

Uitvaart Berkel en Rodenrijs
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 100 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Berkel en Rodenrijs aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Berkel en Rodenrijs, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Delfgauw, Bergschenhoek en Bleiswijk bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Berkel en Rodenrijs

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Berkel en Rodenrijs is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Berkel en Rodenrijs. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Berkel en Rodenrijs kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Berkel en Rodenrijs

Het regelen van een heengaan is iedere keer heftig. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de shock bij een plotsklaps overlijden. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een teraardebestelling. Allereerst de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Berkel en Rodenrijs vervoerd worden. In de dagen meteen na het overlijden moeten er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Berkel en Rodenrijs.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode enkele dingen missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Berkel en Rodenrijs

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Berkel en Rodenrijs te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Berkel en Rodenrijs contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Berkel en Rodenrijs Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Berkel en Rodenrijs. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Berkel en Rodenrijs er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Berkel en Rodenrijs samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Berkel en Rodenrijs kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Berkel en Rodenrijs

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Berkel en Rodenrijs

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel alsmede opgevold. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Berkel en Rodenrijs gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er tevens voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Berkel en Rodenrijs in het oog hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een grafsteen of monument op de rustplaats. Natuurlijk is de voorkeur van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Berkel en Rodenrijs

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Berkel en Rodenrijs

Het voelt misschien wat bitter om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Berkel en Rodenrijs. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk hier aan een kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost momenteel ongeveer € 7.000,-. Een veelheid aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Berkel en Rodenrijs en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Berkel en Rodenrijs inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Berkel en Rodenrijs inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Berkel en Rodenrijs

Een uitvaartverzekering in Berkel en Rodenrijs vergelijken is een van de slimste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Berkel en Rodenrijs zul je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vast bedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het zaken zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

De premie van de uitvaartverzekering in Berkel en Rodenrijs zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per aanbieder. Een jonger mens betaalt meestal minder premie dan iemand op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders buitensporig risico. Ook zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Een aanbieder is niet gedwongen om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Berkel en Rodenrijs je een te fors gevaar vindt, zullen ze je weigeren. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten inleveren alvorens je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoon een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente misschien jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Berkel en Rodenrijs

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Berkel en Rodenrijs verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Berkel en Rodenrijs

Het is wijselijk om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Berkel en Rodenrijs te bellen. Na een overlijden zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al zaken te organiseren. Als je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk dus allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Berkel en Rodenrijs zal er een fijne dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Berkel en Rodenrijs

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Berkel en Rodenrijs

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Berkel en Rodenrijs. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Berkel en Rodenrijsse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Berkel en Rodenrijs. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Berkel en Rodenrijs bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Berkel en Rodenrijs die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Berkel en Rodenrijs

Een integere begrafenis

18 april 2024

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Kelly van de Pol

Liefdevol bijgestaan

11 april 2024

Het geweldige bestaan van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niks was te eigenaardig en het was heel persoonlijk.

- Marc Smit

Een integere uitvaart

3 april 2024

Intiem en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Wilhelmus de Ruiter

Betaalbaar en eervol

27 maart 2024

Lage tariefstelling en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Steven van de Brink

Eervol afscheid begeleid

22 maart 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel blij.

- Joris Vos

Volkomen de zorg uit handen

13 maart 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was geregeld. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Buitengewoon tevreden.

- Michiel Blom

Tot in de puntjes georganiseerd

3 maart 2024

Bijna onzichtbare begeleiding op de dag van de uitvaartdienst gehad. Regelmatig werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail geregeld werd. Direct contact ook.

- Suzanne van de Pol

Perfect geregeld

28 februari 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie zeer soepel geregeld. Bovendien hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Natascha Koster

Heel fijn opgevangen

21 februari 2024

Het schitterende leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niks was te eigenaardig en het was heel persoonlijk.

- Janneke van der Laan

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Berkel en Rodenrijs

Licht Uitvaartzorg

Loodsmandreef 36
2661 SW Bergschenhoek
Nederland

010 841 3324
http://www.lichtuitvaartzorg.nl/

Teeuw Uitvaartverzorging – Bergschenhoek

Bergweg Noord 4
2661 CP Bergschenhoek
Nederland

010 521 6016
http://www.teeuwuitvaartverzorging.nl/

Teeuw Uitvaartverzorging – Berkel en Rodenrijs

Plein 1945-1995 4
2651 JZ Berkel en Rodenrijs
Nederland

010 512 0590
http://www.teeuwuitvaartverzorging.nl/