Uitvaart De Valom

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in De Valom?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart De Valom verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit De Valom – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer De Valom gezocht?

Vraag ondersteuning aan in De Valom

Uitvaart De Valom
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 81 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Valom aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Valom, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Noardburgum, Veenwouden en Zwaagwesteinde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Valom

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in De Valom is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in De Valom vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit De Valom kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Valom

Het afhandelen van een overlijden is altijd heftig. Denk aan de schok bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende leed. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in De Valom. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Indien er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in De Valom.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Valom

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Valom te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Valom contacteren

Bij een uitvaart in De Valom kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke impact op alle dingen voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in De Valom zijn schitterende opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Ook is daar alles in gereedheid om je geliefde keurig te laten verzorgen.

De belangrijkste functie van een uitvaartcentrum De Valom zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk kun je de dierbare ook thuis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor louter intimi.

De meerderheid aan uitvaartcentra in De Valom hebben een zaaltje waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg passend maken. Er is de mogelijkheid voor zelf gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle soorten geloven. Allerlei uitvaartcentra in De Valom kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Zodra het afscheid is genomen kun je vervolgens doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt gewoonlijk kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in De Valom met mekaar en maak een weloverwogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Valom

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis De Valom

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel ook gevolgd. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in De Valom zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Besef dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in De Valom gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tarieven van een begrafenis en crematie De Valom in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. simpelweg is de wens van de overledene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & De Valom

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in De Valom

Piekeren over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. De kosten voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Valom en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Valom inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Valom inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Valom

Een uitvaartverzekering in De Valom is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in De Valom zal je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut aan te raden.

De premie van de uitvaartverzekering in De Valom zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daarom varieert de premie ook per verzekerd bedrag, per individu en per verzekeraar. Zo valt een premie lager uit als je die op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar loopt anders te veel risico. Ook is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet verplicht om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in De Valom je een te groot gevaar vindt, kunnen ze je weigeren. Bijna altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten aanleveren als je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw naasten aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Valom

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Valom verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Valom

Het is slim om een uitvaartverzorger in De Valom in de arm te nemen voor een afscheidsdienst in De Valom. We hebben het al even vluchtig vermeld in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsdienst is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaart waarin alles gesmeerd loopt.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig aangezien het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze pagina simpel en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk idee door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Bovendien is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Horen bloemstukken en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de beste uitvaartondernemer. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in De Valom

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Valom

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Valom. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Valomse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Valom. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Valom bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Valom die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Valom

Uitvaartverzorger erg lief

19 juli 2022

Na de schrik van het abrupt heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was bespreekbaar.Petje af.

- Jasper Visser

De uitvaart van opa was ontzagwekkend

16 juli 2022

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Nu snappen we hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Hendrik Molenaar

Uitvaartbegeleider was heel vriendelijk

8 juli 2022

Eerst komt het verdriet en de klap en dan besef je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek snel mensen inzetten ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en vooral verrast met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Petje af.

- Vanessa Molenaar

Passende uitvaart geregeld

2 juli 2022

Vlug en eervol geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Pieter Bosman

Volkomen de zorg uit handen

20 juni 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was georganiseerd. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Enorm tevreden.

- Tom Vermeulen

Uitvaart begeleiding was top

13 juni 2022

Ongeacht het ogenblik van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was heel erg prettig. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Echt schitterend georganiseerd.

- Sylvia Smits

Op verzoek bijna direct een waardige begeleider

9 juni 2022

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken daarvan.

- Sebastiaan de Koning

Buitengewoon blij door liefdevolle hulp

30 mei 2022

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niks alleen te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Martine van den Broek

Persoonlijke uitvaartdienst

27 mei 2022

Omdat we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Aangezien dit er redelijk wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat graag wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Wilhelmina van de Ven

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Valom

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/