Uitvaart Dokkum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Behoefte aan een top uitvaartondernemer uit Dokkum die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Dokkum verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Dokkum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Dokkum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Dokkum vinden

Uitvaart Dokkum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 54 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Dokkum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Dokkum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Aalzum, Wetzens en Niawier bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Dokkum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Dokkum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Dokkum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Dokkum

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten organiseren. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij assisteren je met het organiseren van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Welke stappen doorloop je gedurende dit proces? Alles ontstaat bij het melden van heengaan bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Dokkum is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak normaal om louter de directe kring op de hoogte te stellen.

Hierna is het ogenblik daar om de uitvaart persoonlijk te gaan organiseren. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een graf of urn. Raadpleeg altijd het testament om te achterhalen hoe de overledene wil dat de plechtigheid ingericht wordt. Als er geen testament aanwezig is zul je je als gezin moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële dingen. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Dokkum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Dokkum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Dokkum contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Dokkum Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Dokkum. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je verzorging wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Dokkum. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Tevens kunt je in uitvaartcentrum Dokkum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om tezamen een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Dokkum. Tot slot kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Dokkum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Dokkum

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon persoonlijke keuze van personen. Hiermee wil je jouw nabestaanden liever niet mee opzadelen. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Belangrijkste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Dokkum een rustplaats georganiseerd moet worden. De tarieven hiervoor kunnen hard oplopen. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even degelijk uit te vogelen voor je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tariefstelling voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Ook hier kunnen de tarieven stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Dokkum brengt lagere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de meeste kosten in de urn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Het is eveneens mogelijk om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Dokkum wilt is het van nut om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Onderling zitten er namelijk grote afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt vanzelfsprekend al snel fiks besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Dokkum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Dokkum

De tariefstellingen voor een uitvaart in Dokkum kunnen zeker aanzienlijk stijgen als je aanzienlijke voorkeuren hebt. Het is ingewikkeld om een inschatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Indien je een uitvaartverzorger inhuurt kun je denken aan ongeveer 1.500,- euro, dit is over het algemeen gedekt door een uitvaartverzekering. Dit is zeker wenselijk, gedurende deze ondersteuning zul je immers niet langer alles eigenhandig te hoeven doen. Dit maakt het denkbaar om op de dag van het allerlaatste vertrek de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De manier van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je wensen. Indien je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je rekenen op tenminste 500,-. De tarieven voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Doorgaans kun je op de internetpagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tarieven zijn die samen gaan met het vervoer.

Bijkomende extra uitgaven zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Dokkum. Denk aan onder andere bloemstukken of kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een begrafenis heb je tevens te maken met extra kosten voor een grafkist, een bepaald graf en een (graf)steen. In het geval van een crematie zul je te maken krijgen met mindere kosten, maar zal je ook een asurn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Dokkum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Dokkum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Dokkum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Dokkum

Een uitvaartverzekering in Dokkum is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Dokkum zul je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Bij genoemde variant spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het wenselijk, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

Wat je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Dokkum is afhankelijk van een aantal zaken. Dit is dan ook de reden dat de premie voor iedereen zal uiteenlopen. Zo valt een premie minder hoog uit wanneer je die op een vroegere leeftijd afsluit. Logisch, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Dokkum niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan wel jouw medische verslag moeten overleggen alvorens je een verzekering wilt afsluiten. Je kunt er simpelweg daarnaast voor kiezen om zelf geld apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Dokkum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Dokkum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Dokkum

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Dokkum Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om meteen al dingen te regelen. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Daarna kunnen jullie tezamen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk dus meerdere uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Dokkum zal er een mooie dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Dokkum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Dokkum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Dokkum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Dokkumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Dokkum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Dokkum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Dokkum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Dokkum

Persoonlijke uitvaartdienst

10 november 2021

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid opnemen. Aangezien dit er nogal wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat graag wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Vincent van der Heijden

Uitvaartverzorger erg zorgzaam

6 november 2021

Allereerst komt het verdriet en de klap en dan besef je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen ervoor. Zeer erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer speciaal. Niets geen nuchter gedoe, oprecht heel eigen en niets was raar.Petje af.

- Petrus van Dijk

Ontzettend content door attente hulp

30 oktober 2021

Ik heb zeer fijne hulp gehad toen ik het overlijden van mijn man moest regelen. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De eerstvolgende dag was het geregeld.

- Barry van Vliet

Fantastisch afscheid

20 oktober 2021

De uitvaartdienst was zeer imponerend. Ondanks de rouw na het overlijden van grootmoeder hadden we geen mooier afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel tijd om de uitvaartdienst te organiseren.

- Adriana Kramer

Warmhartig bijgestaan

16 oktober 2021

Het schitterende leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was een optie en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Rogier de Vos

Liefdevol opgevangen

6 oktober 2021

Het geweldige leven van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Niks was te eigenaardig en het was heel persoonlijk.

- Roy Gerritsen

Erkentelijk voor een persoonlijk afscheid

19 september 2021

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was handig en erg attent. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de assistentie was zeer gerespecteerd.

- Angela van de Berg

Geweldig geholpen

16 september 2021

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons persoonlijk benaderde en dingen uit handen wilde nemen. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Simon Jansen

Formidabele uitvaart

9 september 2021

Het was zo fijn! Ondanks de rouw na het heengaan van oma hadden we geen fijner afscheid geregeld kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er veel tijd om de uitvaart te regelen.

- Paulus Dijkstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Dokkum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/