Uitvaart Brantgum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Brantgum?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Brantgum verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Brantgum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Brantgum gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Brantgum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Brantgum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Brantgum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Hantum, Hiaure en Holwerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Brantgum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Brantgum kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Brantgum. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Brantgum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Brantgum

Bij het heengaan van een medemens spelen er verscheidene gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de schok bij een onverwacht heengaan. Maar een overlijden houdt ook een drukke tijd in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet veel geregeld worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Daarna moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Brantgum. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een begrafenis in Brantgum unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode meerdere dingen missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Brantgum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Brantgum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Brantgum contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Brantgum. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Brantgum. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Brantgum er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Brantgum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Brantgum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Brantgum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Brantgum

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon persoonlijke keuze van personen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen eigenlijk niet mee opzadelen. Gemiddeld is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Brantgum een grafkuil gehuurd moet worden. De tariefstelling kunnen fiks oplopen hiervoor. De kosten voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even degelijk na te gaan voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de prijzen voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de prijzen hierin logischerwijs ook weer beduidend verschillen.

Een crematie in Brantgum brengt mindere prijzen met zich mee. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard daarnaast voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Brantgum, is het immer verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te inspecteren zal je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Brantgum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Brantgum

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, vooral als je aan de tarieven denkt. Het is tevens noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan behoorlijk duur kan zijn. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Brantgum zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De prijzen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Brantgum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Brantgum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Brantgum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Brantgum

Een uitvaartverzekering in Brantgum is de voornaamste keuze van je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Brantgum zul je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het te adviseren, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

Wat je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Brantgum is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan ook de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal verschillen. Een jonger iemand betaalt doorgaans lagere premie dan een individu op oudere leeftijd. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Gelijktijdig zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Brantgum niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoon geld apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente misschien jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Brantgum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Brantgum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Brantgum

Het is goed om onmiddellijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Brantgum te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Vervolgens kunnen jullie samen bespreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Brantgum zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Brantgum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Brantgum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Brantgum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Brantgumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Brantgum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Brantgum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Brantgum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Brantgum

Fantastische uitvaart

25 februari 2024

Het was zo smaakvol! De troosteloosheid was groot na het sterven van oma maar de uitvaart had niet beter geregeld kunnen worden. Ontzettend fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Annemarie van de Brink

Direct in contact met de correcte personen

23 februari 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren reeds door te spreken. Dit was erg bijzonder en mogelijk door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Tom Mulder

Uitvaart begeleiding was geweldig

13 februari 2024

Ongeacht het tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg fijn. De lievelings lekkernij van oma stond tijdens de uitvaart (bij de koffie) centraal. Prachtig.

- Sandra Kuiper

Snel geregelde huiselijke uitvaart

6 februari 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Petrus van den Heuvel

De begrafenis van opa was eerbiedig

25 januari 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best spannend. Voortaan begrijpen wij hoe noodzakelijk de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Edwin Bosch

Afscheid prachtig zoals gehoopt

19 januari 2024

Het is exact gegaan zoals pappa het het liefste had gewild. Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief betaalbaar deze begrafenis georganiseerd is. Het was buitengewoon mooi met alle ‘gekke’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Naderhand is er ook nog even gevraagd hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Jacob Smeets

Fantastisch afscheid

12 januari 2024

De uitvaart was erg imponerend. De verslagenheid was groot na het overlijden van oma maar de uitvaartdienst had niet fijner geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er veel tijd om de uitvaartdienst te regelen.

- Alexander Bosman

Een intieme uitvaart

2 januari 2024

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg behulpzaam. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was goed.

- Matthijs van Wijk

De laatste groet was perfect

30 december 2023

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een schitterend uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Jeroen Koning

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Brantgum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/